Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Heerlijk geskied in Die Tauplitz en genoten van wolkenspel Föhnstorm

check ook eens

5 Reacties

 1. Klaassie schreef:

  Mooi werk, Hajo! Wat een bakken sneeuw nog joh, aan het eind van het seizoen!

 2. Klaassie schreef:

  Ik heb trouwens nog een vraag; misschien dat iemand op dit forum er wat vanaf weet. De kinderen krijgen bij aardrijkskunde te horen dat een gletsjer ontstaat doordat bij lage temperaturen veel sneeuw op elkaar valt en de onderste laag of lagen opeengeperst worden tot ijs. Zou het ook mogelijk zijn om dit proces te simuleren in je achtertuin? Stel: je hebt een (stalen) vat met een grondoppervlakte van bv 1cm bij 1cm en bv 30cm hoog volledige gevuld met sneeuw. Een gletsjer is bv minimaal 90m dik. Dat betekent een massa van 0.01m*0.01m*90m*200kg/m3=1.8kg. Stel dat je dus een gewicht van pak hem beet 10kg op het vat plaatst simuleer je min of meer de druk. Kun je dan na verloop van tijd ijs verwachten? Volgens wiki vervormt sneeuw eerst tot firn en dan tot ijs; maar er staat niet bij hoe lang dit proces duurt. Iemand een idee over het gedachte experiment?

 3. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/04/1554360669.jpeg[/img]
  We gaan vandaag wel een meter halen! Min 2 graden en ja het komt met bakken naar beneden!

  • Skiwi schreef:

   Lucky you!

   In Zermatt te oordelen op de webcams een serieus pak minder: in het dorp een centimetertje of 10 en hogerop de berg niet eens de halve meter gehaald. En nu lijkt het daar al snel droog te worden.

   De meeste neerslag is net ten oosten van het Mattertal naar het noorden getrokken.

   Bummer…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.