boerveenscheplassen

Marcel van de Haterd en ik op de Boerveensche Plassen in Drenthe bij Pesse. Heerlijke piste! Lekker wit ook. Met de Renault Kadjar heen gereden. Heerlijke auto ook. De video verschijnt morgen. Mooi geworden. En wij hebben na het schieten van de beelden nog een uur heerlijk rondjes gedraaid. Thuisgekomen bleek….

Het ijs ook al weer sterk genoeg. Daar had je gisteren echt nog geen stuiver voor gegeven.

GMT_T10C_latest (1)

En nu vriest het alweer lekker door op klomphoogte en komt er zo nog 1 of 2 centimeter bij.

morgen

Op 2m meethoogte gaan we hier naartoe vannacht. Grappig dat warmte-eiland in België. Het lijkt wel een soort Ardennen-Föhn.

Schermafdruk 2017-01-26 21.24.39

Als je goed kijkt in de grafiek van het dauwpunt zie je dat er zeker zaterdagochtend ook nog heerlijk geschaatst kan worden. het is die nacht nog helder en vroeg in de ochtend raakt het bewolkt. Pas in de namiddag zal het ijs aan kwaliteit inboeten als het echt gaat dooien.

fraaklp

Als we naar de Alpen kijken stellen we vast dat het er droog blijft terwijl de temperaturen milder worden. Zo lang het elke nacht blijft vriezen prima! Hierboven de Franse Alpen. Pas vrij diep in februari zien we weer neerslag en dat is nog niet gezegd wat daarbij de sneeuwgrens zal zijn.

zuidkant

Kijken we 10 etmalen vooruit zien we deze neerslagverdeling. Het is toch vooral de zuidkant die nu aan de beurt is inclusief de zuidelijke Franse Alpen. Oostenrijk en Centraal-Europa zijn droog. Kurkdroog. Laat weer eens horen in de reacties hoe de sneeuwcondities zijn? Vanaf zaterdag weer pure focus op de skigebieden natuurlijk!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.