Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Heerlijk geschaatst in Drenthe maar ook elders was het weer mogelijk

check ook eens

33 Reacties

 1. Frederic schreef:

  Het is ook effectief ardennenfohn hajo. Hier slechts -2C bij helder weer. Zachtere lucht sijpelt binnen

 2. Noudmaster schreef:

  Hajo, komt er morgen droge dooi of vochtige dooi zoals maandag t/m woensdag?

 3. Paolie schreef:

  Amstelveense Poel aan het eind van de middag: http://i66.tinypic.com/2doxw6.jpg

 4. Sander schreef:

  Korte update over de condities in SHLF, pistes zijn echt goed te noemen! Moet wel zeggen dat de pistes aan de noordhellingen wat ijzig worden, maar nog steeds prima te doen. Voor de rest is het gewoon puur genieten het skiën onder een strakblauwe hemel met een overvloed aan zon. Heb in 6 dagen tijd nog geen wolk gezien.

 5. Stefan Kaptein schreef:

  Vanuit Brixen im Thale kan ik jullie melden dat de sneeuwcondities echt fantastisch zijn. Ten opzichte van de Kerst is het echt 100% beter. Nou is dat niet zo moeilijk want die ijsbanen met de kerst waren natuurlijk gewoon ruk. Vandaag in het dan bleef het in de schaduw 4 a 5 graden vriezen en boven op de toppen was de temperatuur iets boven 0. Daardoor pistes is topconditie met poeder en super grip. Weinig slechte plekken, maar er mag nog wel een 50 cm bij vallen om echt over topcondities te spreken. Wij genieten echt van deze omstandigheden. Zit nu met een gloeiende kop voor de laptop, het zonnetje heeft goed zijn best gedaan. Wil toch minimaal als een pandabeer in Nederland terg komen, en op deze manier gaat dat zeker lukken. Morgen naar een gebied waar ik nog nooit geweest ben, en dat zal de Weissee zijn. Ben benieuwd. Volgens mij is Hajo daar wel eens geweest.

  • Hey wat leuk! zit jij alweer ginds in de Alpen, groot lot gewonnen of zo ? 🙂
   Het is je van harte gegund hoor, geniet ervan en veel plezier ginds !

   • Stefan Kaptein schreef:

    Geen lot, maar zo’n caravan maakt het wel een stuk makkelijker. Dan mijn werk waarin ik twee weken werk, en dan twee weken vrij ben helpt ook mee. Dus eigenlijk is dat samen met mijn vrouw en kinderen het mooiste lot uit de loterij. We genieten er volop van want onthoud: je laatste pyjama heeft geen zakken.

 6. marcelvdh schreef:

  Vanochtend dus nog op de boerveense plassen, in de middag nog in Kinderdijk
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1485468456image.jpeg
  En s’avonds in Alblasserdam op de schaatsbaan
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1485468654image.jpeg
  Heerlijke wintersportdag in Nederland

 7. BB-King schreef:

  Hier in Fiss, droomachtig nog steeds. Bijna asociaal zoveel mazzel als we hebben. Pistes liggen er wat beter bij door goed werd van de Oostenrijkers. Temp blijft lekker onder nul overdag boven de 1600 m, perfect!

 8. Leo schreef:

  Let op: dit zijn niet de 10 cm temperaturen 😉 E.e.a. wisselt overigens een beteje onder invloed van de wind.

  Rotterdam en omgeving pakt circa +3 cm (misschien iets meer):

  Vandaag overdag zal er een halve tot hele centimeter bijgekomen zijn. Extreem gunstige omstandigheden pakken dubbel goed uit: wolkenvelden in de middag die net voor de avond weer oplosten en wegtrokken hielden de temperatuur lekker laag. En daarbij plaatselijk ook nog eens weinig wind. Een zelfde beeld zijn we in de driehoek met Woensdrecht en Gilze. In de grafiek verder te zien: al vanaf ca. 19.00 uur weer tegen de -5. Dat, tot morgenochtend is al goed voor minimaal 2 extra cm.
  Misschien toch nog maar even kijken @Rotte(meren) 🙂 Wel extreem voorzichtig zijn! Door het iets andere type vorst (wat meer wind) vroren afgelopen en komende nacht ook de plekken dicht die zondag nog open lagen (met name onder bruggen). Dat zal onzichtbare verraderlijk dunne plekken geven! Daarnaast is het waarschijnlijk dat er nog steeds bemaald wordt. De Rotte zelf lijkt me derhalve levensgevaarlijk maar op de rottemeren moet het weer te doen zijn!

 9. Leo schreef:

  Wenen! Het is overigens (natuurlijk) niet de Donau, maar een (nauwelijks stromende) zij-arm (de Wien). Evengoed: zeer fraai!

 10. Zo, een mooie dag geweest gisteren en dus met camera eropuit gegaan.
  De oude Schelde ligt helemaal dichtgevroren en daar wou ik absoluut een beeld van maken tijdens zonsondergang.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148547366720170126-_IMG1321.jpg

  Maar echt dik ligt het ijs niet, niet op te schaatsen want is amper enkele centimeters dik.
  Vanop heb ponton heb ik slechts tweemaal met mijn voet op het ijs gestampt en ik zat er al meteen door.

 11. jornevalstar schreef:

  Na de euforie van 2 weken geleden beginnen hier in St. Francois de bruine plekken en steentjes er alweer door te komen. Sneeuw is weer nodig! Waar zijn die dikke franse dumps? WC? NW stroming? Het zal nog gaan komen!
  Dinsdag overigens in Valtho geweest, daar lag alles er op en top bij natuurlijk!

 12. Leo schreef:

  Hadden we al wat uit Zeeland??

 13. Harm (Zutphen) schreef:

  Gisterenavond nog even heerlijk geschaatst op de plaatselijke ijsbaan. Ruim 22 km weg getikt tussen de vele bezoekers en wat was het mooi! Het ijs was prima en het was heerlijk koud. Bleef het de komende zes weken maar van dit heerlijke gezonde weer. Maar nee, het is jammer genoeg voorlopig voorbij.. 🙁

 14. Snowdreamer schreef:

  Is iedereen schaatsen ofwa wat is het stil hier.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ik denk het… En de GFS kaarten zijn ook niet om over naar huis te schrijven, voor veel gebieden is een vers laagje sneeuw toch wel weer eens welkom. Na al het natuurschoon en de kou mag er nu wel weer wat vallen. Deze winter is echt apart, een flink sneeuwmoment half november, daarna fohn en droogte, toen een flink sneeuwmoment (kleine week!) begin januari en sindsdien weer kurkdroog. Bizar!

 15. qlubtempo schreef:

  Nog 3 weken tot de eerste krokusweek. Het is nu weer hopen op het konijn uit de hoge hoed ben ik bang.

 16. Berthus schreef:

  Gisteren heerlijk kunnen schaatsen in Giethoorn. Mooi rondje van 15 km was mogelijk. Vanaf de molen de Bovenwijde op (slechts een paar wakken) en dan richting Roekebosch. En wat was het rustig! Slechts enkele schaatsers. Dit is toch wel het schaatsgebied bij uitstek hoor!

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148550601120170126_134425.jpg

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148550632720170126_133347.jpg

 17. schaats-en? schreef:

  ik snap niet wat er leuk is aan schaatsen. Ijs ziet er altijd hetzelfde uit en het is altijd flat. Of het moet crashed ice of ice cross zijn, dan is het wel leuk.

  • Jeroen schreef:

   Klopt! Maar wonderbaarlijk toch dat die schaatskriebels niet te onderdrukken zijn!

  • marcelvdh schreef:

   Schaatsen… Hmmmm… Balanceren , bijna vanzelf, inzettend met de buitenkant van je ijzer, dansend/vloeiend vanzelf smooth naar de binnenkant… Afzet.. Pfieuw, balans alweer op je andere been… Glijdend over het ijs… Geluiden over het ijs.. Buiten in de natuur.. Soms moeiteloze snelheid.. Meditatief bewegen.. En stoempen tegen de wind.. Voelen dat je sterker bent.. Links… Rechts…links…rechts…. Hmmmmm

 18. getjo schreef:

  ben net terug van 10dagen ski in maria alm en leogang wat een top 10 dagen hebben we gehad super sneeuw en geweldig weer je hoort mij niet klagen dit jaar

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.