Dit is het tussenseizoen. En als we de laatste weerkaarten mogen geloven laat de sneeuw nog op zich wachten. Eind oktober zou wel eens november kunnen worden. Is het dan saai in de skigebieden? Om te beginnen zitten we nog volop in het wandelseizoen. Verder kun je het zo gek maken als je wilt natuurlijk. Flo Arthus laat in onderstaand filmpje zien hoe leuk het spelen in het skigebied van Les Menuires skigebied is op een goede downhill mountain bike. En als de lift nog stilstaat verzin je iets anders.

Ik kan erg genieten van dit soort fun filmpjes. Het hoeft niet altijd zo extreem te zijn als de Red Bull Rampage. Juist zo’n fun filmpje houd het bereikbaar en kan je inspireren om zelf ook in beweging te komen. Hou het dichtbij… zo train ik tegenwoordig mijn evenwicht op een ronde brugleuning voor mijn huis. Ja die van deze hagelfoto inderdaad.

Vanavond een weerbericht met hopelijk weer spannende kaarten.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.