Dit is het tussenseizoen. En als we de laatste weerkaarten mogen geloven laat de sneeuw nog op zich wachten. Eind oktober zou wel eens november kunnen worden. Is het dan saai in de skigebieden? Om te beginnen zitten we nog volop in het wandelseizoen. Verder kun je het zo gek maken als je wilt natuurlijk. Flo Arthus laat in onderstaand filmpje zien hoe leuk het spelen in het skigebied van Les Menuires skigebied is op een goede downhill mountain bike. En als de lift nog stilstaat verzin je iets anders.

Ik kan erg genieten van dit soort fun filmpjes. Het hoeft niet altijd zo extreem te zijn als de Red Bull Rampage. Juist zo’n fun filmpje houd het bereikbaar en kan je inspireren om zelf ook in beweging te komen. Hou het dichtbij… zo train ik tegenwoordig mijn evenwicht op een ronde brugleuning voor mijn huis. Ja die van deze hagelfoto inderdaad.

Vanavond een weerbericht met hopelijk weer spannende kaarten.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.