2016-12-26-12-10-48

Dat de Ifen deze kerst open is, is puur te danken aan een prachtige investering die Kleinwalsertal deze zomer heeft gedaan: een nieuwe lift plus 13 kilometer kunstsneeuw installaties gevoed door een spaarbekken met 100.000 kuub water. Nou dat hebben ze allemaal nodig gehad al een paar weken na de eerste test met de nieuwe lift.

2016-12-26-13-07-04De lengte van de nieuwe lift is 1890m. Het hoogteverschil is 590m. De snelheid is 6m/s wat overeenkomt met 21,6km/u. Daarmee is het de snelste lift van heel Vorarlberg en Duitsland zeggen ze erbij omdat je hier eigenlijk in tweelandenterritorium bent. Aan de kabel hangen 63 verwarmde 6p-stoeltjes. “Mmmm lekker”, zei mijn dochter van 7 boven op de foto.

Lekker hard! De video is niet versneld.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.