Valfréjus in de Maurienne Langzaam klaar voor wintersport

Klik voor grotere afbeelding

Tot de mooiste webcamplaatjes vandaag behoren die uit de Franse Maurienne. Deze vallei is een van de partners van Wintersportweerman en verdient niet alleen daarom wat extra aandacht. Het is ook echt een van Hajo’s favorieten.

Hierboven een heerlijke 30cm sneeuwhoogte in Valfréjus. Hieronder een groeiende verzameling webcamplaatjes uit alle skigebieden van de vallei waaronder Les Sybelles en Val Cenis Vanoise[fbphotos id=254316577962350]

Geef de Nederlandse facebook pagina Maurienne Vallei even een like als je fan bent! Wil je meer webcamplaatjes in de Maurienne bekijken – check dan dit overzicht.

Dat het overal in de Franse Alpen boven 1000m helemaal goed komt met de sneeuw is zéker!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.