Valfréjus in de Maurienne Langzaam klaar voor wintersport

Klik voor grotere afbeelding

Tot de mooiste webcamplaatjes vandaag behoren die uit de Franse Maurienne. Deze vallei is een van de partners van Wintersportweerman en verdient niet alleen daarom wat extra aandacht. Het is ook echt een van Hajo’s favorieten.

Hierboven een heerlijke 30cm sneeuwhoogte in Valfréjus. Hieronder een groeiende verzameling webcamplaatjes uit alle skigebieden van de vallei waaronder Les Sybelles en Val Cenis Vanoise[fbphotos id=254316577962350]

Geef de Nederlandse facebook pagina Maurienne Vallei even een like als je fan bent! Wil je meer webcamplaatjes in de Maurienne bekijken – check dan dit overzicht.

Dat het overal in de Franse Alpen boven 1000m helemaal goed komt met de sneeuw is zéker!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.