grandbornand1911

Goedemorgen allemaal. De sneeuwgrens in de Alpen is aan het zakken nu. Hierboven zie je Le Grand Bornand in Savoie Mont Blanc weer winters kleuren na waarschijnlijk urenlange regen. Laten we nog wat plaatjes bekijken uit het westelijk Alpengebied.

praz1911

Praz sur Arly – Franse Alpen

pdssuisse1911

Aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil (PdS Swiss side) zien we mooi waar het nog regent en waar niet. In Morgins op 1350m regen en in Les Crosets op 1650m sneeuw.

tschentenalp1911

Zwitserland doet ook al mooi mee zoals hier op de Tschentenalp.

vogezen1911

En bijzonder om te zien dat de Vogezen ook in de sneeuw zitten. Dat mag ook wel als je het hondenweer in Nederland bekijkt met fel onweer in Noord-Holland vanochtend en hagel gisteravond.

zellamsee1911

En ja in Oostenrijk zakt het kwik pas het laatst vandaag! Dus zien we dit in Zell am See Kaprun. We gaan het maar niet vergelijken met vorige weer want dat is deprimerend. Wel mooi om te zien dat een rest kunstsneeuw nog tot in het dal blijft liggen. Het moet nog een weekje overleven voor het op die hoogte ’s nachts weer vriest. Laten we maar eerlijk zijn: er zal niet veel over zijn van de sneeuw komend weekeinde. Toch weer een domper die kriebels geeft – oude wonden open rijt – als de modellen niet gauw mooie scenario’s gaan uitspugen.

usa

Het weerbericht volgt iets later. Hierboven als sneak preview de ensemblegrafiek van de Amerikaanse oostkust. Daarvan willen we nog wel eens zeggen dat winter daar slecht samen gaat met winter bij ons. Of dat ook zo is zien we straks. Maar we hebben in Europa ook nog wel andere zorgen met storm en dergelijke op komst. Het is een meest vieze fase van de herfst momenteel.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

27 reacties

Gesloten voor reacties.