Het is overal genieten dit weekeinde. Thuis in de Lage Landen. En in de Alpen. In de lagere gebieden al om te wandelen. In de exclusieve skigebieden gewoon nog om te skiën. Ook de Rudolfshütte is nog open. Tot 28 april. Ik slaap er komende donderdag nog een keertje. Hoe mooi ook de sterrenhemels daarboven.

Op de grens van Oost-Tirol en Kärnten dit plaatje vanochtend. Vooral aan de zuidkant stuwen zich nog wolken.

Dat zie je hierboven op de kaart. Het sneeuwt in de Pyreneeën, in het Centraal Massief en nog licht in de Franse Alpen. Maar dus ook in het Spaanse binnenland weer!

En daar was het gisteren al drama op de weg.

Morgen intensiveert het even nog aan de Zwitserse zuidkant.

Daarna bouwt zich een Scandihoog op waarbij vooral ook Nederland in de kou komt! Zuid-Europa heeft koude bovenluchten en dus met een beetje zon veel thermiek en dan in de namiddag dikke bewolking en regen.

Kijk eens hoe bizar koud en regenachtig het wordt woensdag en donderdag. Met een maximum van 4 graden kom je zo net in de top 10 van kouderecords voor de eerste decade van april. Maar eerst dus een weekeinde waarin zondag voor het eerst de 20ºC wordt aangetipt! Geniet ervan.

En dan zouden we medio April en dus volgend weekeinde met dit Scandihoog zitten. Nog steeds lage maxima overal. In de Alpen smelt de sneeuw zo niet heel snel verder af. Ik ben vanaf zaterdag twee weken in de Lage Landen. Misschien als ik terug keer naar Oostenrijk eind april dat het dan gaat “zomeren”. Fijn weekeinde allemaal!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

18 reacties

Gesloten voor reacties.