Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Heel de Alpen nu met verse sneeuw, vanaf morgen de zon erbij!

check ook eens

57 Reacties

 1. Gekke Gerrit schreef:

  Elfstedentocht komt eraan.

  • Dennis schreef:

   Zeker. Maandag 10 juni. Op de fiets..

   • Snowboarder schreef:

    Die 11 stedentocht dankt haar bestaan alleen maar door die slechte winters in NL. Wat voor nono’s bedenken nou een evenement dat totaal niet geschikt is voor winters in nl? Ook al waren de winters toen strenger. Maar ook toen zaten er geregeld vele tussenjaren tussen. Net alsof je op Hawaii
    – waar je trouwens nog wel op mauna kea kunt snowboarden – daar de wintergames houdt.

    En dan nog klagen ook dat het er niet aankomt. Vind je het heel gek. Ik stel voor om vanaf nu een 38 graden plus 11 steden event te organiseren. Kunnen we met z’n allen weer gaan klagen als die niet gehaald wordt wat ook een grote kans is dat ie niet gehaald wordt.

    Het is allemaal kudde massahysterie. Wat maakt het nou uitof ie er wel of niet komt. Net als die heisa van terrasjes weer. Mensen die met 1 Zonnestraal meteen op een terras moeten zitten. Die moeten verplicht worden gesteld om de rest vd zomer ook op dat terras te moeten zitten als ze zo nodig moeten.

    • Snowboarder schreef:

     Alsof de Noren denken: laten we een 11 fjorden zwemwedstrijd houd. Maar het water moet tenminste 18 graden zijn. Ow het gaat niet door, hoe zou dat nou komen? Misschien volgend jaar dan?

    • Snowboarder schreef:

     Als een hamster in een kooi steeds hetzelfde rondje loopt vinden we hem niet goed wijs. Maar een mens die steeds hetzelfde rondje schaatst in de meest niet natuurlijke omstandigheden in een iets grotere kooi wordt normaal gevonden. Maar daar is niets normaals aan. En dan als kuddedieren met klompen en kaas op hun hoofden lopen juichen voor een Nederlander terwijl dat onderhand de enige deelnemers zijn die die ‘sport’ nog serieus nemen.

     • Jannes schreef:

      Doel je op jezelf met die hamster? Omdat je werkelijk de hele tijd hetzelfde verkondigd? Reageer eens met je echte naam 😉

     • Mark (Breda) schreef:

      Een plank onder je voeten binden is wel ok begrijp ik? Elke sport is zinloos….achter een bal aanrennen. Over een stok springen. Een pijl in een stuk kurk gooien.

      Wat doe jij voor sport Snowboarder? Of moet ik Delano zeggen?

     • Hans schreef:

      Mark……Delano…?

     • Mark (Breda) schreef:

      Ik doe een gok Hans.

 2. Martijn sonnenberg schreef:

  Persoonlijk geef ik de winter voor de ll op. Ondanks een gebrek aan helmanpunten en schaatsers wel een meer winters gevoel bij de afgelopen maanden dan voorgaande jaren.
  Voor de Alpen hoop ik dat er uit tot half maart nog wat verrass8ngen in het vat zitten. Zo’n eurohoog mag daarna wel weer, maar wil zelf liever skiën met regel,atig nieuwe poeder en koude hoge druk

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Vind daarbij gfs niet bij mijn voorkeuren passen, maar die neigt altijd ook wat sneller naar een strakke westcirculatie. Geef mij maar het EC scenario. Een oceaan of scandihoog is perfect

  • Paul schreef:

   Vorig jaar hier in Amstelveen toch meer winter dan dit jaar (tot nu toe): in december 10 cm sneeuw en eind februari kunnen schaatsen op natuurijs. Dit jaar tot nog toe een keer 3 cm sneeuw en nog geen schaatskansen.

   • Hjs schreef:

    Ook Amstelveen, 3 cm hebben we niet gezien. Drie x sneeuw, 1/2 cm, nachtvorstjes. 1x echt een stevige vorstnacht. Geen vorstdagen.
    Loop dagelijks met de hond in het park/bos, dat geeft wat meer wintergevoel.
    Hele 2018/19 was natuurlijk warm, Februari gaat ook zeer zacht beginnen, dus de hele winter komt warm uit.
    Echte zachte winterdagen waren er nog niet, maar die zitten nu wel in de verwachtingen.
    Een land als Nederland, met in de winter temperaturen net boven 0 merkt natuurlijk het meest van opwarming. De afgelopen twee weken zouden heel anders geweest zijn, met flink sneeuw als het twee graden kouder geweest zou zijn. Als………
    Op naar het voorjaar en zomer. We zijn onze vakanties aan het plannen.
    En ja dat gaat heel milieu onvriendelijk gebeuren……

   • Snowboarder schreef:

    Als ik m’n ijsje laat vallen is er al meer winter. En als ik m’n ijsje laat vallen en m’n ijsslush dan is het horrorwinter.

 3. Malle Pietje schreef:

  It giet oan!!

 4. vanDam schreef:

  Voor de mensen die onderweg naar Oostenrijk zijn, net na Nürnberg kom je in de sneeuw terecht, snelwegen waren net nog prima te rijden. Wij rijden weer terug naar NL.

 5. joke,riederalp schreef:

  Hier mistig en ander halve vlok met min 6 graden. De sneeuw gaat er niet komen denk ik. Gelukkig hebben we verlopig genoeg maar er moet nog wel een dump komen om pasen op skies te staan.(eind april,dit jaar in de mei vakantie!) Eerst maar genieten vanaf morgen met die toch wel heerlijk zon.

 6. Mark (Breda) schreef:

  En toen kwam de grote boze WC en die blies onze winterambities terug naar Poetin….tot in 2019-2020.

 7. Jannes schreef:

  Ja, mooi weer wintersporter hier voor vandaag 😉 Schuldig! Heb genoeg mooie dagen gehad afgelopen weken. Vond het de pas niet waard voor een paar uurtjes, ben eigenlijk wel volledig voldaan. Vanmiddag weer naar het extreem winterse Nederland!

  Ongelooflijk hoe goed de condities zijn geweest zeg. Heb echt kilometers geknald als nooit tevoren, mede doordat ik nu telkens mensen mee had die ook goed tempo rijden. Toch leuker 🙂 Dit is nu het zesde jaar dat ik in Januari dikke sneeuw en top pistes heb. Nog nooit crisis gehad, dus misschien een tip voor de mensen die de vakanties kunnen vermeiden. Januari ook goedkoopste maand en minst drukke, win win win?

  Nu dus wel klaar, maar gok dat het in maart weer kriebelt dus ga inzetten op last minute naar frankrijk dan 😉 Veel plezier in de sneeuw Jorne, zal vast wel lachen zijn!

 8. Jannes schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549185153.jpeg[/img]

  Toegift vanaf de camping, goed gesneeuwd in het dal en gaat nog ff door. Ongelooflijk mooi hoe een dagje regen vakkundig weggepoetst is en deze winter weer instant op de rit zet. Alsof het niet gebeurde… Doet de natuur goed 😉

 9. Maurice schreef:

  De klimaatmodellen kunnen weer aangepast worden. Na nieuw onderzoek blijkt dat ze de zeestromingen die veel van ons #klimaat bepalen verkeerd hebben ingeschat. Dit zal een grote impact hebben in het klimaatdebat.
  https://www.sciencealert.com/we-might-have-been-wrong-about-ocean-circulation-and-it-will-have-big-impacts

  • Hjs schreef:

   “There remains a great deal to be learned”

   Voortschrijdend inzicht, net de oppervlakte aangestipt. De oceanen zijn een groot deel van de oppervlakte van de aarde. En kunnen heel veel energie opnemen of afstaan. Ze zijn ook veel constanter van temperatuur dan het aardoppervlak, de zon en “het weer” hebben op korte termijn veel minder invloed.

 10. Marcel schreef:

  Gisteren van NL richting Italië, Villnösstal. Zowel Waze en kaarten van Apple gaven niks door van een afsluiting. Wel vertraging.
  Eenmaal op de Brenner, was het eerst heel rustig, na het tolhuis begon de drukte en stonden we opeens muurvast.
  Over een paar honderd meter zeker een uur gedaan totdat de politie arriveerde en iedereen verzocht om de snelweg af te gaan bij het tankstation ter hoogte van Muhlbachl, en dan via de B182 te gaan.
  Echter bleek de B182 afgesloten te zijn, de politie agent die we spraken, wist het ook niet echt hoe we in Italië konden komen. Brenner dicht, B182 dicht, Felbertauern dicht, enige optie was de Reschenpas.
  Deze optie gekozen en dat was een juiste, de weg was prima te rijden en heel rustig.
  Uiteindelijk na 18uur in Villnöss aangekomen waar het tegen 22uur begon te sneeuwen en nu nog steeds sneeuwt.
  Inmiddels zeker weer 30cm erbij op 1400m hoogte.

 11. Daniel Heerhugowaard schreef:

  Op naar het voorjaar. Eind februari nog eens dik de winter in is als mosterd na de maaltijd. Lekker weer opwarmen met die handel in combinatie met de lengende dagen, heerlijk. Voorjaar is comming!!!

 12. Gerard schreef:

  Jorne, als ik naar buiten kijk is de lucht blauw, het zonnetje schijnt dus bijna vol glas hier . 🙂 . Daarnaast het is 3 februari, februari meestal koudste maand, dus zie ik nog volop kansen. Alleen dus niet op korte termijn….

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Zo is dat Gerard, er zijn nogal wat members (GFS) die zo rond 18/20 februari de inmiddels opgebouwde hogedruk boven west/midden Europa langzaam westwaarts verplaatsen en is er een ‘kantelmoment’ en kan er wellicht weer een bak kou over ons uitstromen. Zou ideaal zijn voor de Alpen en als de hogedruk ver genoeg westwaarts ligt ook voor ons.. doorkantelen zou wellicht nog kunnen leiden tot schaatskansen want er is in dat scenario eindelijk ook weer eens kou ten noordoosten van ons aanwezig.

   Maar dit is nog wel erg ver weg… 😉 en meteofictie is zo langzamerhand niet meer iets waar ik nog echt in geloof… het is meer de hoop ook al omdat we 1 maart zelf weer die kant op gaan 😉

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs6h ook weer totaal antiwinter !!! Nee ik ben geneigd te zeggen dit was het .Wederom een zeer teleurstellende Winter in de ll.De Alpen daarentegen geweldige winter dit jaar

  • Maarten schreef:

   Er is nog een klein kansje Ron. De Gfs para komt met een rug. De trend in de kaarten is dat het hoog steeds noordelijker komt per run.Van een zuid Europees hoog naar een Europees hoog. Heel misschien evolueert dat nog naar een scandi hoog. De kans is klein maar wie weet.

   • Henrik schreef:

    Kansen zijn er altijd wel en het is begin februari dus het kan nog zeker gaan winteren, denk maar aan vorig jaar. Op dit moment is de kans daarop alleen minimaal gezien het pluimgemiddelde van rond de 8 graden op MT en LT. Komende 10 dagen in ieder geval green spoor van winter te bekennen. Wie weet daarna nog.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Maarten ,die para is echt een eftelingrun….

 14. Remko schreef:

  Even uit beeld geweest.Zwedens oostkust in sneeuwchaos. Vliegverkeer, treinverkeer en busverkeer ontregeld.

 15. Hajo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549193686.jpeg[/img]
  Wat een verhaal! Met de auto eerst nipt ontkomen aan een lawine. En dan toch nog tegen de vangrails geplet! (Tiroler Tageszeitung 2 feb).

 16. B. J. schreef:

  Top dagje in Nederland vandaag. Lekker in de tuin zitten in de zon.

 17. Raymond schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549205134.png[/img]

 18. joke,riederalp schreef:

  Het begint hier eindelijk pas te sneeuwen! Het zal niet meer dan een opfrisser worden(denk ik)
  Min 5 graden en wind.

 19. Hanjo Vd Berg schreef:

  Iemand een idee over aankomend weekend? Wil 2 dagen skieen bij Feldberg maar zie temp van +10 staan en veel wind. Kans op gesloten gebied/liften? Beste uitwijk op max 6,5 rijden?

 20. Michel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/02/1549209677.jpeg[/img]

 21. Tim schreef:

  Hoi skiwi hoi is het in serfaus nog een lekker laagje poeder suiker er bij ik ga volgende week zondag richting serfaus

 22. Martijn sonnenberg schreef:

  Wat een verschil weer tussen gfs en gfs para. Geef de voorkeur voor die laatste

  • Hans schreef:

   Winter wordt al door velen afgeschreven vwb LL. Was 1 jaar geleden ook het geval en we weten maar al te goed hoe plotseling de modellen kunnen veranderen. Kan na komend weekend zomaar winters zijn.

   • Ab schreef:

    Idd haha… Zul je net zien dat EC ook ineens met een uitloper van hogedruk naar het noorden komt op 168h vooruit 😉 Het weer is niet betrouwbaar op lange termijn ook niet als de zachte opties in de meerderheid zijn. En ja idd vorig jaar schreef ook bijna iedereen de winter af totdat vanaf 23 februari de winter alsnog kwam kijken en huis hield 😉

   • nils schreef:

    Ik vergeet nooit 2005. volgens mij weinig winter tot de laatste week februari/ begin maart 20 cm sneeuw op het noordwijkse strand en -15 s nachts.
    Wij waren toen een week in montafon. lekker warm met -20 bovenop de berg overdag. 2012 was trouwens ook weinig soeps tot 3 feb (geboorte van onze zoon) en daarna gewoon 3 weken koud!. dus nee, ik schrijf niets af!

 23. Jorne schreef:

  Nu bezig met avondupdate!

 24. Skiwi schreef:

  Hier in Serfaus heel de dag sneeuw, meestal licht. In het dorp 10 a 15 cm, hogerop meer. Morgen hopelijk bij zon een topdag. Keep you posted!

 25. michel schreef:

  Ach voor de winter in LL, in de winter 1978/1979 was er ook kou en sneeuw, daarna dooi en vervolgens weer kou en sneeuw wat weer opgevolgd werd met dooi. Uiteindelijk in de nacht van 13 of 14 februari brak de hel los.

 26. Tim schreef:

  Top minster skiwi. Goede berichten.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.