a43-file Sanne meldt om 11.32 uur via whatsapp dat zij zonder sneeuwval en ook zonder problemen in Châtel zijn aangekomen: “Waarschijnlijk zitten we in de neerslagschaduw want boven Avoriaz zien we een erg donkere lucht.” Dat kan kloppen want in de Franse media lezen vanaf 11 uur over grote problemen. Hierboven een plaatje van de A43. Problematisch zijn verder de A40, A41 en A42. In totaal staat er 246km file. Het vliegveld Grenoble is tussen 11 en 14 uur even helemaal dicht geweest! Vliegtuigen weken uit naar Lyon maar zelfs daar sneeuwde het en waren veel vertragingen. Tweets over de situatie:

Wat zijn jouw bevindingen? Aan de Oostenrijkse kant geen centje pijn vandaag behalve dan de Föhnstorm op de hogere pistes! Zie wat ik daarover schrijf in mijn bericht over de reis naar de Rudolfshütte!

Categorieën: Reisweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.