a43-file Sanne meldt om 11.32 uur via whatsapp dat zij zonder sneeuwval en ook zonder problemen in Châtel zijn aangekomen: “Waarschijnlijk zitten we in de neerslagschaduw want boven Avoriaz zien we een erg donkere lucht.” Dat kan kloppen want in de Franse media lezen vanaf 11 uur over grote problemen. Hierboven een plaatje van de A43. Problematisch zijn verder de A40, A41 en A42. In totaal staat er 246km file. Het vliegveld Grenoble is tussen 11 en 14 uur even helemaal dicht geweest! Vliegtuigen weken uit naar Lyon maar zelfs daar sneeuwde het en waren veel vertragingen. Tweets over de situatie:

Wat zijn jouw bevindingen? Aan de Oostenrijkse kant geen centje pijn vandaag behalve dan de Föhnstorm op de hogere pistes! Zie wat ik daarover schrijf in mijn bericht over de reis naar de Rudolfshütte!

Categorieën: Reisweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.