Afgelopen zomer is het er eindelijk van gekomen. Klettersteig met m’n dochter Micky. Jaren terug was ze nog te klein en mochten alleen de oudere kids mee omhoog. Deze zomer was de Klettersteig Adolari in het Pillerseetal in de Kitzbüheler Alpen toch wel de vuurdoop.

We waren niet met z’n tweeën. Daarvoor is Oostenrijk te mooi. Er zijn altijd gasten. En iedereen is sowieso welkom om erop uit te gaan met wat voor sport dan ook.

Hier zie je Micky genieten van de afsluitende zipline. Dat mag je helemaal zelf bedienen en dat geeft enerzijds een mooi vrij gevoel en ook een grote verantwoording. Dat betekent dat je Klettersteig gewoon vaak moet doen om de routine te houden. En dat gaat vast lukken. Op de Rudolfshütte hadden we al nummer twee. Lees hier mijn hele verhaal van de Klettersteig Adolari op bärig.tirol. Het was namelijk toch wel behoorlijk spannend!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.