Het is de bedoeling dat Wintersportweerman.nl in alle partnergebieden gepassioneerde winter- en bergsporters heeft zitten die regelmatig updates geven. In Obertauern zijn we in contact gekomen met de Nederlandse skileraar Yoran Wezepoel. Vandaag het eerste bericht met zijn foto’s. Hierboven een foto van vandaag.  Yummie! Springt Obertauern er toch weer uit op 1800m. Yoran schrijft: “In de ochtend eerst mistig en sneeuw, daarna prachtig weer tot net na de middag!” Het leuke is: Yoran is vandaag jarig! Dus: van harte gefeliciteerd!

Yoran over zichzelf
Dit is nu mijn 3e seizoen als Skileraar. Na veelal zelf geskied te hebben in Saalbach-Hinterglemm & Elmau/Westendorf. Tussendoor ook nog Mayerhofen en Hintertux.

Lesgegeven in Katschberg, Alpendorf/Flachau en hier in het sneeuwzekere Obertaueren. Besloten om een seizoen hier in Obertauern te komen. Waarom? Het gebied is een stuk kleiner als de andere skigebieden. Wat het mooie van Obertaueren is, zijn zoveel mooie dingen, de sfeer, de sneeuw en om niet te vergeten de Gamsleiten 2. De piste waar je moet geweest zijn! Zwarte piste die niet geprepareerd wordt! Prachtig om te skiën en daarna een welverdiende borrel te doen! Vergeet ik nou te zeggen dat dit gebied, één van de mooiste off piste gebieden is?! De mogelijkheden zijn eindeloos! Of even onder de lift door of een echte tour!

Nu dan iets korts over mijzelf, vandaag ben ik 20 geworden. Eerste keer mijn verjaardag in het buitenland, maar dat terzijde! Van jongs af aan al geskied en via het Cios in Haarlem echt aan mijn techniek gaan werken en ook mijn diploma’s gehaald. NSL en Anwarter en afgelopen mei de Landes 1 opleiding gehaald. Wat ik het mooie van de bergen vind is de verschillendheid van dag tot dag en van piste tot piste. Elke bocht is anders omdat er altijd andere factoren op je inwerken. Dit maakt het ook zo mooi omdat je je altijd kan blijven ontwikkelen!

 image

Begin vorige week.

 

image_1  

Vorige week donderdag.

image_2

Dit is de sneeuw van afgelopen zondag bij ons.

image_3

 

Afgelopen maandag na de sneeuwval!

Categorieën: Obertauern

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.