Groeten uit Filzmoos! Tijd voor een weerbericht met sneeuwstorm buiten. Beneden in het dorp een matog windje maar boven is er van alles loos. En dat treft ook de Super G van Saalbach. Die is uitgesteld naar 12 uur momenteel met ook een korter parcours. Er wordt gebruik gemaakt van de lagere startpositie.

https://twitter.com/fisalpine/status/1228216454845067265

Om 11.40u weten we of de race om 12 uur kan beginnen.

Overal in de Alpen stormt het. Ook in het westen waar het werkelijk hemels blauw is!

De kam van de vierduizenders van de Jungfrau stuift. Groot lawinegevaar dus de aankomende periode! Sneeuwplakken worden opgehoopt in kommetjes en geulen.

Spectaculair om het zo te zien. Hoe verder?

We wisten het al. Het wordt super! Zondag zééééééér warm. Dat wel! 20ºC kan gehaald worden. Woensdag al weer flink koel met sneeuw boven 500m. In Oostenrijk aan de noordkant maar het plaatje is gelijk voor de hele Alpen.

Zondag wordt echt bijzonder. Megadepressie met 940hPa. In de Lage Landen 15ºC in de berekening maar aan de voet van de Alpen is met Föhn dus ook 20ºC mogelijk. Voor München is 17ºC berekend. Toch hebben we de laatste dagen geen sneeuwkanonnen zien spuiten. Men schijnt te denken dat er genoeg sneeuw is om de krokus door te komen.

In het vervolg is er regelmatig een glijbaantje naar de noordkant maar echte dumps komen er vooralsnog niet. De Noorse fjorden blijven winnen deze periode. Daar echt bakken met sneeuw.

Spannend is deze meteofiction die net binnenloopt in de GFS06. Dan is de voorjaarsvakantie en de carnaval al weer voorbij…. en dan dus die dump?

Vanochtend deze live groeten vanuit de badkamer van kamer 13 van Hotel Restaurant Das Maier.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

19 reacties

Gesloten voor reacties.