Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Hoe hard en waar gaat de oktoberwinter toeslaan?

check ook eens

5 Reacties

 1. Spyfromthesky schreef:

  GFS, zit gewoon op een heel oud spoor. Alleen een effect van een vertraging met de koelte van een dag of 4.

  Je kunt nu wel stellen dat Rusland een koude buffer is aan het ontstaan. Bepaalde kenmerken blijven terugkomen. Periodiek vele lagen bij de Azoren. Veel hoog bij centraal Europa.

  De uitlegging van de warmte door de journaalweerman, die man met die hele grote handen!, die was m.i. niet juist.

  Hij zei: vanuit het Zuidwesten komt die aanvoer. Tja, is maar hoe je het brengt. Er was namelijk nog een aanjager actief. Dat wat het hoog van centraal Europa. De grote laag op de oceaan nam via een meanderende stroming echt de warmte lucht van Afrika mee. Dit kon mede door het hoog dat op de juiste positie lag te tollen.

  Althans, dat is mijn mening.

  Wanneer krijgt Nederland mogelijk zijn eerste nachtvorst? Oktober of November? Kijk 31 oktober als je die mee mag rekenen dat zou het NO van Nederland een theoretische kans maken. Voor wat betreft meteo fictie biedt November wat meer aanknopingspunten.

  Voor mij is ook belangrijk, wat er in Duitsland, Denemarken en Polen gaat gebeuren. Uiteindelijk heb je afkoelende (buur) landen in de buurt nodig.

  Spyfromthesky

 2. Michael schreef:

  Mooi bericht Leo.

 1. 20 oktober 2014

  […] Vanavond nog een langer bericht en tussendoor vanalles wat in de reacties. En mis zeker Leo’s puike bericht over de harde winterinval in Oost-Europa […]

 2. 20 oktober 2014

  […] lezen die hij met inspiratie van wat biertjes in dit zomerse oktoberweekeinde schreef. Deze over de opmerkelijke kou en sneeuw in Rusland en delen van Oost-Europa. En dan ook deze over de helaas onvermijdelijke klimaathype over de warmte afgelopen weekeinde. […]

 3. 23 oktober 2014

  […] de kou nog gekomen, zoals die afgelopen zondag al in de verwachtingen zat? Bovenstaande foto verraadt al het één en ander. Goedemorgen Moskou. […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.