Dat Twitter een zeer leuk en informatief medium kan zijn ondervond ik afgelopen week.

Ten eerste kwam ik in contact via twitter met Scott Gow, een lid van het Canadees olympisch team 2014. Hij was aan het trainen op de Dachstein gletscher om zich te kwalificeren voor het onderdeel biathlon volgend jaar in Sochi. Na wat over en weer getweet te hebben vertelde dat hij vorige week ook in de nieuwe “Cabrio Gondel” heeft gezeten.
Quote: “@wintersportMM I was in the glass gondola with a balcony on top that people can stand on” en “It is supercool. Amazing views all around  ,Blog it;-)”. Dus bij deze wat informatie over de nieuwe Hangbrug en uitkijk punt Dachstein.
scottgow

Sinds 3 juli is de hoogst gelegen hangbrug van Europa open. 
De Dachstein gletscher in Ramsau-Dachstein (Oostenrijk) behoort volgens vele wintersporters toch wel tot 1 van de mooiste gletschers ter wereld. De gletscher vind je op 3000 meter hoogte. En je kunt hier van een ontzettend mooi uitzicht genieten. Wat nou, als je het uitzicht nog meer bijzonder kunt maken, met een hangbrug waar je overheen kunt lopen, op ongeveer 300 meter boven de gletscher. Dat kan nu! De brug heeft een lengte van 100 meter, maar als je eroverheen loopt, lijkt het veel langer. Voor 3 euro voor volwassenen, en kinderen die gratis de grote oversteek mogen maken, heb je een beeld op je netvlies staan, en een gevoel in je onderbuik wat je altijd zult blijven herinneren. 

Maar volgens Scott Gow is er dus meer wat zeer de moeite waard is om te zien. En dat is de panorama gondel en de “trap naar het niets”. De Panorama gondel is een attractie op zich, omdat je een “helikopter-view” kan krijgen als je plaats durft te nemen op het dak van de gondel. De “Trap naar het niets” kun je vergelijken met de Grand Canyon “Skywalk”, Alleen zijn de wanden van deze “trap” in Dachstein ook van glas. Supercool dus om dat eens te gaan bekijken mocht je in de buurt zijn. En mocht je denken: “stel dat de brug nou breekt? bekijk dan eens ons blog: Hoe sterk is een liftkabel, en je hoeft nooit meer bang te zijn;-)
Dachsteingletsjer-brug
panorama gondel
Dachstein-gletsjer-uitkijkpunt

Nu het tweede verhaal wat twitter zo bijzonder maakt. 
Zoals hier boven staat kun je met iedereen in contact kan komen. Niemand is meer “unreachable” geworden met dit medium. Vorige week werd mijn mountainbike van flinke waarde gestolen in de 5 minuten dat ik even met iemand stond te praten. Ik stond perplex. Nu hoor ik sommige denken: “Marco, niet zo naïef, je werk naast deze blogs voor Wintersportweerman bestaat uit je job bij justitie in de “bajes”. Klopt als een bus, maar toch geloof je niet dat iemand zo slecht en triest kan zijn.
Dus had ik mijn woede geuit op twitter, met wat “Hashtags” erbij. De volgende morgen bracht ik mijn kinderen naar school, en werd ik direct aangesproken door wat ouders dat ik in de krant stond. Toen ik thuiskwam heb ik de krant open geslagen en zag dit bericht er in staan:
tweet van de dag

Ik heb mijn fiets er nog niet mee terug gekregen, en denk eerlijk gezegd ook niet dat dit gaat gebeuren, maar wil jullie mede door dit bericht bewust maken van de macht van Twitter. Ook Hajo heeft al jaren twitter en heeft hier ook al vele volgers aan wie hij de informatie over de prachtige weerberichten zoals De vroege seizoensopening in de Rockies of Eventuele horrorwinter? deelt. Dus aan een ieder die dit leest: Login op twitter, en wees informatief, en deel informatie. Om te beginnen met dit blog;-)

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-)  


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

7 reacties

Gesloten voor reacties.