trepalle2005b

Nee hier in Livigno (Trepalle aan achterkant van Mottolino Fun Mountain) is net geen halve meter neergedaald…

juf2005avond

Maar hier in Juf in Graubünden vast en zeker wel! Meteoschweiz meldt in dit artikel zelfs 60cm voor deze regio…. En dit is nog maar het begin….

sneeuwverwachting2005

Dit is nog in het verschiet…. heus wel met een weer wat oplopende sneeuwgrens maar toch! Metertje erbij op het Kitzsteinhorn is niet niets… en de sneeuwgrens zal tot en met zondag nauwelijks boven 2000m komen… daarna pas zien we weer hogere waarden en begin juni pas weer iets dat op Alpenzomer lijkt.

sunnyvalley 20 mei 2015

Een mooie plek aan de Italiaanse kant vandaag…

tirolschnee

Krone.at brengt de situatie mooi in beeld!

[metaslider id=60485]

En Hans van deBerghut.com levert deze schitterende serie af uit zijn tuin in Rauris! Daar op 1000m bleef niets liggen…

mayrhofen2005

Mayrhofen op 630m werd wél even wit vandaag (H/T Jeroen). Springen we naar 1400m in Vorarlberg

gargellen2005

Zien we dat Gargellen in het Montafon maar net wit is geworden (H/T Mark van Bemmel).

Intussen kijkt men natuurlijk vooruit naar Pinksteren. Kan best aardig worden. Zelfs in de Alpen… ik zit zelf in de regio Genève dan en hoop een dagje te kunnen vliegen. Ondertussen moeten we niet vergeten dat Pinksteren vorig jaar op 8 en 9 juni viel en dat die dagen in België en Duitsland gigantisch noodweer heerste met immense schade. Op 9 mei bereikte het Zuiden van Duitsland 37ºC en dat was een record voor de eerste decade van juni. Zie hierrrr hoe Jeroen vorig jaar verslag deed van het noodweer!

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.