trepalle2005b

Nee hier in Livigno (Trepalle aan achterkant van Mottolino Fun Mountain) is net geen halve meter neergedaald…

juf2005avond

Maar hier in Juf in Graubünden vast en zeker wel! Meteoschweiz meldt in dit artikel zelfs 60cm voor deze regio…. En dit is nog maar het begin….

sneeuwverwachting2005

Dit is nog in het verschiet…. heus wel met een weer wat oplopende sneeuwgrens maar toch! Metertje erbij op het Kitzsteinhorn is niet niets… en de sneeuwgrens zal tot en met zondag nauwelijks boven 2000m komen… daarna pas zien we weer hogere waarden en begin juni pas weer iets dat op Alpenzomer lijkt.

sunnyvalley 20 mei 2015

Een mooie plek aan de Italiaanse kant vandaag…

tirolschnee

Krone.at brengt de situatie mooi in beeld!

[metaslider id=60485]

En Hans van deBerghut.com levert deze schitterende serie af uit zijn tuin in Rauris! Daar op 1000m bleef niets liggen…

mayrhofen2005

Mayrhofen op 630m werd wél even wit vandaag (H/T Jeroen). Springen we naar 1400m in Vorarlberg

gargellen2005

Zien we dat Gargellen in het Montafon maar net wit is geworden (H/T Mark van Bemmel).

Intussen kijkt men natuurlijk vooruit naar Pinksteren. Kan best aardig worden. Zelfs in de Alpen… ik zit zelf in de regio Genève dan en hoop een dagje te kunnen vliegen. Ondertussen moeten we niet vergeten dat Pinksteren vorig jaar op 8 en 9 juni viel en dat die dagen in België en Duitsland gigantisch noodweer heerste met immense schade. Op 9 mei bereikte het Zuiden van Duitsland 37ºC en dat was een record voor de eerste decade van juni. Zie hierrrr hoe Jeroen vorig jaar verslag deed van het noodweer!

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.