Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Halfvolle en halflege glazen en de eerste zuivere berenklauw ooit

check ook eens

30 Reacties

 1. Hans schreef:

  Had het al gezien. Mount Hutt. Helaas gesloten skigebied. Begint daar nu de lente of slaan ze die over? Hierbij de plaatjes….

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/46493564_10156766315184500_1901813730576957440_o.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/46480234_10156766315079500_3595328900281925632_n.jpg[/img]

 2. qlubtempo schreef:

  Reuze spannend!

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  EC is ronduit matig, door wegzakken hoog op verkeerde moment onstaat er een stevige zuidwest-noordoost stroming. lijkt gelukkig in niets op de andere opers, dus kunnen we voor nu nog naar de prullenmand verwijzen. wel is er in de verschillende modellen een duidelijke trend, het hoog in scandinavie/ijsland/groenland lijkt het niet te redden en uitzakken boven de oceaan lijkt er ook niet in te zitten

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Het is te hopen dat er daarvoor boven de 1000 meter al dik sneeuw is gevallen. Ik zie Oostenrijk ondanks die mogelijke zw-no stroming wel in een zadelgebied komen te liggen en dan kan het met de temps nog wel eens meevallen (zeker op de noordhellingen en schaduwrijke dalen)..
   Vooralsnog is verder kijken dan max 10 dagen meteorologische zelfmoord gebleken.. genoeg members dan ook die voor totaal andere oplossingen gaan…
   Over 2 weken wordt het pas interessant om langzaam naar de kerstweek te kijken en misschien ligt er op dat moment zelfs wel dikke sneeuw..

 4. Marcel H schreef:

  Ik vind de ECMWF-pluim weer erg hoopgevend! Dikke cluster, meer dan de helft, is weer verschoven naar kouder weer!

 5. Jopie schreef:

  Waar is nu die berenklauw?? Ik zie het niet…

 6. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Mogge,

  Laat die witte kerst maar eens komen.
  Even als een lekker sneeuwrijke winter.
  Tijd voor bijzondere plaatjes te maken met de drone.

  Mooi dat de alpen lekker wit gaan worden.
  vanaf 9 maart in Gargellen gaat de drone ook mee.
  Als dat geen prachtige plaatjes en winterpret gaat opleveren, zeker als er weer 1,5 meter sneeuw in het dorp ligt, zoals dit jaar was.

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 7. Paul A Club 1989 schreef:

  GFS geeft er de brui aan na het weekend…EC doet mooie dingen…duimennnn

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Vind je EC echt mooi ja? Heb liever gfs eerlijk gezegd. Ik heb wel het idee dat de invloed van de oceaandepressies (te) sterk in de voorspellingen zit. In eerdere runs werd de opmars van die oceaanmonsters ook zo enthousiast berekend om vervolgens teruggeschroefd te worden. Zou me nu ook niet verbazen

 8. Artus schreef:

  Hiervoor wil ik wil teken, alhoewel er misschien toch net iets te weinig neerslag valt in de Alpen :
  http://www.meteociel.fr/modeles/gefs_cartes.php?code=2&ech=384&mode=2&carte=0

 9. Artus schreef:

  @ weermannen : hoe komt het dat de hogedrukgebieden zich deze zomer wekenlang konden nestelen boven Europa, terwijl de hogedrukgebieden die we nu hebben, precies veel meer moeite hebben om de oceaandepressies te weren en uiteindelijk moeiteloos verdreven worden?

  Alhoewel mocht dit uitkomen : http://www.meteociel.fr/modeles/gefs_cartes.php?ech=384&code=17&mode=4&carte=0

  dan denk ik toch dat we een tijdje zeer winters weer zouden hebben.

  Maar ik wil sneeuw (en koude) en geen droge koude. Maar ja, misschien ben ik te veeleisend.

  • HansS schreef:

   Dag Artus,

   Dat kan nu nog steeds, alleen is dat absoluut niet wat je wilt. Hogedruk boven (centraal) europa zorgt voor vrijwel continue ZW-ZO aanvoer in onze streken waardoor winterweer ver te zoeken is.

   Omdat we in NL naast de noordzee wonen wordt het niet zo snel echt koud zonder dat de wind uit koude richtingen komt. Koude richtingen betekent meestal iets tussen Noord en Oost in, omdat het brongebied dan al snel Scandinavie (noordpool) of Rusland is. Je wilt dan eigenlijk Hogedruk ten noorden of zelfs noordwesten van onze streek hebben.

   De normale gang van zaken is echter dat in de winter de hoge druk wat zuidelijker positie kiest omdat de straalstroom (door o.a. de stratosferische polaire vortex) ook wat zuidelijker uitkomt. Wat we nodig hebben is dus factoren die de drukgebieden toevallig gunstig voor ons landje neerleggen om winter te krijgen, en dat lukt helaas niet met ‘europese’ hogedruk, tenzij het hele continent ijzig en besneeuwd is, dan vriest het uit bijna alle richtingen.

 10. Tobias schreef:

  @Hajo Wat kost zo een abbo voor de profikaarten?? leuk verjaardagskado 10december:)

 11. Ik vind echt dat we totaal niet hoeven en/of mogen klagen hoor.
  Kijk eens wat een prachtige herfst we tot hiertoe al hebben gehad; hoe land is het geleden dat we rond deze periode frisse temperaturen haalden in de LL?
  Overdag halen we enkele graden boven het vriespunt, voorgaande jaren zaten we vaak tot eind december in de dubbele cijfers.
  En we hebben zelfs al enkele nachten gehad met lichte tot matige vorst, hoe lang is dat ook alweer geleden?
  Dus ja, sneeuw en ijs zit er niet meteen aan te komen maar da’s ook logisch, we wonen en leven tenslotte in een gematigd zeeklimaat. 😉
  Dus gewoon genieten v/h moment en de sneeuw en vrieskou komt er écht heus wel hoor.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.