Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Hajo’s vijfde boude voorspelling is naar de mallemoer

check ook eens

101 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Hahaha.
  Mijn boude voorspelling is ook naar de mallemoer, maar ik gooi de handdoek niet voordat het 30-01 is. ๐Ÿ™‚

 2. Ab schreef:

  @Hajo, ook de GFS denkt mogelijk terugkeer winterweer voor de LL. Eigenlijk even hoopvol hoor hihi ๐Ÿ˜‰ Hier de pluim van 00u voor ZO NL http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=513&y=168&run=0&runpara=0&type-=3&ext=1

  • Ab schreef:

   Druk op temp 2m en dan zie het hoopvolle singaal eind van de pluim ๐Ÿ˜‰ Ik ga weer genieten van het huidige winterweer dus tot laterrrr

  • Frederic schreef:

   Hoe zit het met jou BV @Ab? Toch maar opgeven?

  • Ab schreef:

   Geef die maar op @Frederic. Gefeliciteerd weergoden. Al die bewolking is het de schuld van dat het niet genoeg heeft afgekoeld. Vooraf toen ik deze BV deed waren de modellen eensgezind over opklaringen. Maar die zijn er nauwelijks echt geweest in de nachten. Zo zie je maar weer niets is zo onvoorspelbaar als het weer haha….

 3. Ab schreef:

  Zojuist Vijfmerentocht gestaakt. En dat vanwege teveel mensen op het ijs ๐Ÿ™ http://t.co/TUVuMesc

 4. sneeuwfanaat schreef:

  Mooi pluimpje ab,er is dus nog hoop. Ik ga ook naar buiten het is echt geweldig weer.Hier op voorne putten alweer staalblauw lekker wandelen en vanmiddag een gluhwein in het zonnetje bij de ijsbaan

 5. Dennis schreef:

  Ik duim nu vooral voor zonnig weer in de alpen volgende week. Dus de week erna mag van mij de winter terugkeren ๐Ÿ™‚
  Lekker eigenbelang, weet het. Maar dat boeit niet ๐Ÿ™‚

  Ik zie alleen wel dat de modellen niet helemaal op รฉรฉn lijn zitten voor de westelijke alpen. GFS: droog en volop zon. EC: van tijd tot tijd bewolkt met brede opklaringen en af en toe wat sneeuwbuien (regen in de lagere gedeeltes en gelukkig niet veel). De EC berekent de wolkengordel vanuit het westen net iets zuidelijker dan de GFS. Ik hoop dat het GFS goed zit ๐Ÿ™‚

  Overigens is het neerslagpiekje voor de Franse Alpen voornamelijk in de nacht van zondag op maandag en maandagochtend, waarbij het in de middag gaat opklaren.

  Wie gaan er allemaal vanaf dit weekend richting alpen?

 6. Dennis schreef:

  Wat ik me nog afvraag.. Ik zie in de sneeuwdekuitdraai van wetter3.de staan dat de franse alpen nu een sneeuwdruk hebben van 28 kg m2. Oftewel, gemiddeld 28 cm. Als ik naar de sneeuwhoogtes kijk, waar zelfs tot in de dalen een mooi pak sneeuw ligt, klopt dit voor geen meter.
  Zie ik iets over het hoofd of is het stiekem toch niet zo goed gesteld met de Franse sneeuw??

 7. Ronaldo schreef:

  GFS 06u = niet veel soeps.
  LL vanaf zondag avond in een strak ZW patroon en de Alpen Grand Beau.
  Dat betekend voor de Alpen in de loop van volgende week een paar graadjes boven het vriespunt overdag en vorst in de nacht.
  En dan in de ochtend als eerste in de lift om de strak geprepareerde bikkelharde pistes af te knallen. Op volle snelheid, snoeihard je (lange)bochten draaien met niemand voor je neus en alleen het gekraak van je skies/board horen en het gesuis van de wind.
  Ohhh, wat lekker ๐Ÿ™‚

 8. ehrwald schreef:

  GFS06 vanaf 02-02 veel sneeuwval potentie voor de NW-N alpen met een sneeuwgrens die tussen de 800-1300 zal liggen en soms nog wat lager.

  GFS00 kwam volgens mij ook weer met deze oplossing dus er zit een stevige trend in WANT dit tovert de GFS al enkele dagen achter elkaar op de kaarten.

  ik denk dat het 50% is dat het zo ook zal/kan gaan lopen met misschien nog een wat lagere 0 grens en nog wat meer sneeuw DUS duimen als je in de krokus naar de alpen gaat dit kan heel mooi gaan worden -> dikke verse poeder en dan een paar dagen de zon dat zou een mooie krokus zijn

 9. Leo schreef:

  En ook hier weer veel gezeur over al dan geen dooi ergens in de toekomst (of zoiets, ik heb het niet heel goed gelezen hoor..).

  Kijk eens naar buiten allemaal !!!

  Ik vanmorgen vanaf 9 uur super geschaatst op de Rottemeren, begonnen met 4 rondjes van 10km, inclusief koek en zopie.
  Het was wel druk, maar niet zo als in Giethoorn ๐Ÿ™‚ Ik heb ook erg mooie foto’s gemaakt al zeg ik het zelf, die volgen vanavond.
  Vanmiddag helaas andere dingen te doen, maar morgen en zaterdag de hele dag genieten en maximaal profiteren!
  Hoop voor mijn dochter dat de officiรซle tocht zaterdag doorgaat, maar ergens ook weer niet, het zal veel te druk worden om nog leuk te zijn. Vorig jaar 65.000 mensen in 3 dagen. Wat zal het nu worden, een daag, een tocht..

 10. Hans schreef:

  Alpen: maandag 28 jan. vanuit westen wat sneeuw, rest week mooi weer tot za 2 feb. dan weer mooie dumps sneeuw en dat blijft wel gehele week doorgaan!
  LL: nu (nog) genieten paar dagen.

 11. Spyfromthesky schreef:

  24-01-2013 Vanuit Dordrecht naar Wannerpeveen voor de Vijfmerentocht.

  Vertrektijd: 5.57 uur,. Aankomst: 08.05 uur. Auto gewoon naast een woonhuis geparkeerd. Lopend, ongeveer een goede 100 meter naar een startplaats. Er waren al meer vroege vogels. De bemanning van de organsiatie moest nog komen en goed en wel wat na 8.30 waren ze er. Pas nadat ze geรฏnstalleerd waren, rond 8.40 konden we een kaar bemachtigen met stempel.

  Ik had eerst nog koffie gedronken en snel wat gegeten en daar gingen we. Op de meren was het ijs redelijk goed en je had net genoeg ruimte om de ‘krukken’ in te halen. Op de smallere gedeelten moest je behendig inhalen.

  Eigenlijk wil ik รฉรฉn ronde schaatsen, maar ik was al terug voordat ik het wist. Eigenlijk had ik niet in de gaten dat ik al een ronde geschaatst had, dat bleek later.

  Ik moet een viaductje onder door, maar blijknaar bij mijn 2e ronde was daar veel water en door dat water en de drukte herkende ik het niet meer. Dus twee ronden geschaatst. Is toch 50 km.

  Tijdens mijn 2e ronde, waren de omstandigheden op diverse plekken dramatisch ahcteruit gegaan. Op een smal smalle sloot schoot tussen de scheuren waar al water op stond de schots los om laag. Ik moest even snel reageren en nam heel licht nog met mijn schaats dat stukje schots mee om uit te wijken naar rechts.

  Ook toen al in mijn 2e ronde was op het meer op een plek water ontstaan en dat vond ik er ‘eng’ uitzien alsof het een eerdere schots was geweest of zo.

  Maar goed, toen ik dus terug kwam van mijn 2e ronde toen herkende ik dat wel,. Inmiddels kon je niet meer onder het viaduct door wegens het vele water en op dat moment bleek ook dat er een stop was en dat de toertocht vanaf dat moment afgeblazen werd voor nog nieuw te willen schaatsers.

  Vooral de ongelijkmatige winter en verschillende soorten ijs die op die smalle slootjes ontstaan, maken een tocht voor zoveel mensen bijna niet te doen. Het ijs is dan te broos.

  Natuurlijk wens je dat iedereen mag schaatsen, maar je wens niet te zien dat mensen vallen en soms verkeerd terecht komen.

  Ik stel daarom voor dat als mensen mee willen doen met een toertocht dat ze eerst bij een plaatselijke ijsbaan een kaart mee krijgen van hoeveel keer en uur ze geschaatst hebben.

  Volgens mij is er op dit gebied voor de KNSB wat werk te doen.
  Heb toch nog wat foto’s kunnen nemen, al waren het er niet veel.

  Ik bemerkte aan de lucht dat er verzachting aankomt. Helaas, ik kan het niet tegenhouden. Het zou fantastisch zijn een heel goede flnke dooi en daarna gewoon heel droge vrieskou.

  Wil een winter voor mij echt winter zijn, dan heeft winter zeker twee vorstperiodes. Edoch, dan moet het wel uiterlijk 10 februari gaan vriezen willen we nog een kans maken,. Maar de weerkaarten spreken alles tegen momenteel.

  Spyfromthesky

 12. Spyfromthesky schreef:

  Het E-traject zit al gemiddeld net over de helft van de vereiste dikte! Met nog wat nachtvorst zouden we kunnen uitkomen op bijna 2/3 van de vereiste dikte.

  Hoelang duurt de dooi. Is er een comeback van de winter. Wie weet nog 1985? Ook toen begon het weer te vriezen na een dooiperiode.

  Spyfromthesky

  • Arjan 78 schreef:

   Je hoeft de moed nog niet op te geven. Weermodellen kunnen zomaar uit het niets helemaal omslaan. Denk bijv; aan feb 2012.
   Voor een mogelijke E-tocht moet het dan wel voor 10 feb gebeuren.
   Voor winterweer met sneeuw en of op kleine schaal schaatsen telt zelfs maart nog mee. In feb zijn de meeste E tochten verreden ๐Ÿ˜‰
   Als je naar de pluim kijkt zie je al een daling op termijn. Persoonlijk denk ik dat het winterweer tussen 3 en 8 feb terugkeert maar in welke vorm is nog niet te zeggen.

  • Dennis schreef:

   En ookal smelt het ijs nu weg, als de watertemperatuur wat laag blijft zit er met een nieuwe vorsperiode zomaar een laagje ijs op. Stukken sneller dan nu (ging nu een paar dagen overheen, en wind veroorzaakte zelfs dooi van het ijs bij negatieve temperaturen).

  • Remon32 schreef:

   Het traject ligt op nog bijna 100 punten open en het heeft de laatste 2 dagen maar licht gevroren in Friesland . Dat er op plekken 8 cm ligt zegt niks de zwakste schakels liggen open en dus sta je eigenlijk op 0.
   Je hebt gewoon een Hellmann koude getal nodig van minimaal 100 en in Friesland wordt de helft niet eens gehaald.
   Daarnaast was het water erg warm toen deze periode begon dat werkt ook negatief.
   Veel tochten worden gereden in de 2e of 3e vorstperode als het oude ijs weer bevriest zoals in 1985.1963,1947 etc.

 13. Arjan 78 schreef:

  Model bespreking GFS 12 utc vanaf hier

 14. Arjan 78 schreef:

  Ik begin voor de LL

  Tot zondagochtend blijft de vorst, in de loop van de ochtend wordt de vorst verdreven met regen mogelijk met ijzel. Kans op sneeuw lijkt klein ivm een warme bovenlucht. Zaterdag kan er trouwens wel wat sneeuw vallen als een zwak dooifrontje passeert welke nog niet slaagt. In de nacht naar maandag en maandagochtend klaart het op en in het oosten zakt het kwik naar het vriespunt en overal zal het verradelijk glad kunnen worden door opvriezing. Die kans is erg groot met de vorst nog in de grond.

  • Arjan 78 schreef:

   Daarna zien we grote depressieactiviteit boven de Oceaan en hogedrukgebieden boven het continent ten zuiden en zuidoosten van ons landje. Wij zitten de komende week daar precies tussen in zodat het zacht wisselvallig en vaak winderig weer is. Er passeren daarbij van tijd tot tijd regengebieden. De vorst is verdwenen in de nacht en overdag is het erg zacht. Het kan 10 graden worden maar heel geleidelijk zakt de temperatuur wat op termijn. Helemaal aan het eind van de periode zakken de hogedrukgebieden iets naar het zuiden met meer een westelijke tot noordwestelijke stroming bij ons waarbij de natte sneeuwkansen iets toe kunnen nemen. Echt winterweer zit niet in deze run.

 15. Arjan 78 schreef:

  Verwachting voor de Alpen vanaf hier op basis van GFS 12 utc

  • Arjan 78 schreef:

   Tot 28 januari meest winters en droog tot in het dal.
   Op 28 januari komt de zachtere lucht vanuit het westen met sneeuw over de Alpen. Frankrijk en Zwitserland zijn het eerst aan de beurt.
   vanaf 29 januari t/m 1februari zorgt een hogedrukgebied voor mooi zonnig weer in de meeste gebieden. De temperatuur gaat hierbij op hoogte wel omhoog en stijgt op 1500 meter hoogte tijdelijk tot 8 graden op de warmste plekken. Niet getreurd. Het is maar tijdelijk en het mooie weer zal veel goed maken want het toetje komt 2 februari……..

  • Arjan 78 schreef:

   Op 2 februari zien we een hogedrukgebied bij de Azoren en depressies boven het noordelijk halfrond. Er komt een noordwestelijke stroming opgang met aanvoer van koudere lucht waarbij de vorstgrens daalt naar rond 1000 meter en soms in het dal. Veelvuldig vallen behoorlijke sneeuwdumps en dat eigenlijk in de gehele Alpen dus er zit veel sneeuwpotentie in deze GFS run vanaf 2 februari. De vorstgrens schommelt wel wat tussen 2 en 8 februari maar op de hoogten blijft het gewoon vriezen. ๐Ÿ™‚

 16. Hans schreef:

  Alpen: maandag 28 jan. vanuit westen wat sneeuw, rest week mooi weer tot za 2 feb. dan weer mooie dumps sneeuw en dat blijft wel gehele week doorgaan!
  LL: nu (nog) genieten paar dagen.

 17. jeroen schreef:

  Koud op de vloer….ik twijfel aan het Zeeuwse station….http://www.buienradar.nl/weerkaarten/temperatuurgrond

 18. Geert schreef:

  @Jeroen. Je moet niet twijfelen aan dat Zeeuwse station. Wat opmerkelijk was in deze winterse periode is dat ook het westen van Vlaanderen met de koudste minima en maxima werd gectracteerd. En dit bijna de gehele winterse periode lang. Zelfs onze (hoge) Ardennen waren opmerkelijk zachter. En aangezien Zeeuws-Vlaanderen grenst aan het noordwestelijke deel van Belgiรซ is dat helemaal niet zo vreemd dus. De klassieke temperatuurverdeling tss west en oost werd gewoon omgegooid. Althans voor Vlaanderen en ik denk ook wel voor Nederland. Jullie klassieke koude bastions zoals twente is de voorbije weken ook niet of nauwelijks met de koudste prijzen gaan lopen. Wel bijzonder alleszins!

  • Ab schreef:

   En @Geert, ik had de primeur op deze site met de eerste schaatsfoto bij mij genomen. En waar is dat?? Juist ja het Westland in het ZW van Zuid Holland gelegen. Want ook bij mij heeft het aardig gevroren ๐Ÿ˜‰

  • Kirsten_dl schreef:

   Klopt heren, ik woon in de provincie Antwerpen en we hebben wel koude dagen gekend maar echt heel stevig vriezen deed het niet.
   Ook wat sneeuwval betreft hebben we hier, in vergelijking met andere delen van Vlaanderen, maar matige sneeuwval gehad.
   Ik las dat er op sommige plaatsen wel 12 tot 20cm sneeuw is gevallen, lokaal hebben wij hooguit 5 tot 7 cm gekregen.
   Men voorspeld voor komende zaterdag (26/01) nog een laag sneeuw erbij maar dat zijn vijgen na Pasen, net nu de leukste periode van de winter stilaan uitsterft, de grote kou het land verlaat. Jammer!! ๐Ÿ™

 19. sneeuwfanaat schreef:

  Hallo mensen ,hoe is de ecmwf run??Ik heb al een slecht vermoeden:(

 20. Geert schreef:

  Zo zie je maar @ Ab, er is nog hoop voor de westerlingen der Lage Landen, haha. Hopelijk zien we dit fenomeen meer de komende winters!

 21. James schreef:

  Als liefhebber van poedersneeuw ziet het er voor het weekend vanaf vrijdag 01-02 meer dan prima uit. In een paar dagen meer dan een halve meter erbij voor Ischgl. Deze run mag van mij stand houden ๐Ÿ˜€

 22. Arjan 78 schreef:

  De kaart op 192 uur van het Japanse model JMA biedt wat meer potentie op winterweer wat ik verwacht tussen 3 en 8 februari.
  Door een hogedrukgebied boven Groenland gaan de depressies weer zuidelijker met kans op terugkeer van het winterweer.
  Zie hier de kaart. Het is nog ver en kan natuurlijk nog veranderen maar het is een aanloopje.

 23. Ab schreef:

  @Arjan 78, heb je deze al gezien de GFS pluim van 12u voor ZO NL? Nou die laat toch weer een geleidelijke daling zien van tempr richting eind eerst decade febr. Met dan weer winterse opties. Hier de pluim http://www.weerwoord.be/uploads/191201324342.gif

  • Arjan 78 schreef:

   Ja ik had hem gezien maar nu staat ie ook mooi hier op de site.
   Gaat langzaam (maar zeker) de goede kant uit ๐Ÿ˜‰
   De 10 daagse pluim van ECMWF durf ik niet te posten ๐Ÿ™

 24. Ab schreef:

  En hier de EC 10daagse van 12u. Met ook hier een tijdelijke flinke stijging van tempr begin volgende week tot +10gr. Maar daarna weer een geleidelijke afkoeling op het eind. Wel wisselvallig volgende week voor midden NL. Hier de pluim http://www.weerwoord.be/uploads/211201324134.png

 25. MarcoMontafon schreef:

  Mensen.. Ik lees hier dumps vanaf 2 februari…
  Op 2 februari ga ik weer richting huis…maar wordt dat echt sneeuwkettingen dumps?? een dump van 20 cm..of meer van de halve meters?

 26. Leo schreef:

  Koudegolf voor De Bilt kan nog steeds! Rotterdam nu -8.9, De Bilt -6.7. In opklaringen zakt de temperatuur heel hard!
  Ben nog even met foto’s van vandaag bezig, verslag komt zo!

 27. Leo schreef:

  Deze is wel erg leuk toch?

 28. Leo schreef:

  Thx ๐Ÿ™‚ Zo meteen verslag en reactie ๐Ÿ™‚

 29. Leo schreef:

  Even tussendoor nog: Rotterdam -9.1 nu. Regionale koudegolf???

 30. Leo schreef:

  Ik ben opgestapt bij eetcafรฉ De Roerdomp, alwaar ijsclub Zevenhuizen kantoor houdt ๐Ÿ™‚ Hier de gegevens over de tocht, route, adres, enz.
  http://www.ijsclubzevenhuizen.nl/molentocht-rottemeren
  Via de gps van mijn telefoon kwam ik op 8.7 km per ronde, officieel moet het 10 km zijn. Ik ga er toch vanuit dat het ook echt 10 km is, het is het officiรซle parcours van wat ooit ook een KNSB-wedstrijd was (200 of 120 km,voor het laatst verreden in 1997).
  Schitterend geschaatst dus! Ik was er al om 9 uur, toen was het nog lekker rustig. Vanaf opstapplaats Zevenhuizen naar het oosten (richting de A12) wis het ijs redelijk tot goed (afwisselend zwart ijs en sneeuwijs). De andere kant op echter (richting het westen) zitten een paar slechte stukken. 1 oud wak met zgn. bypass, enkele plekken waar in de loop van de ochtend al wat water op kwam. Dit zal deels door de druk van de (omliggende) sneeuw komen, maar ook door f*** bemaling! Toch werden de vele honderden schaatsers ondanks aanwezigheid van de ijsmeesters (zij gingen gewoon door met schuiven ๐Ÿ™‚ en politie niet van het ijs gehaald, dus neem ik aan dat het veilig is. Vorig aar kon ik onder de brug aan de westzijde van het parcours onder de brug door tot in het centrum van Rotterdam. Nu niet! Door diezelfde sneeuw en bemaling is het daar levensgevaarlijk, dus BLIJF OP HET GESCHOVEN PARCOURS!!!
  Verder is dat erg genieten en dus een aanrader!

 31. pascal schreef:

  Middelkerke(kust) 22:00 uur -11ยฐC en Melle( nabij Gent) Eveneens -11ยฐC Volgens waarnemingen KMI.

 32. Leo schreef:

  Er was serieus sprake van dat de officiรซle toertocht morgen en/of zaterdag gehouden zou worden, vanmiddag is echter besloten dat de tocht er niet komt.
  Dubbele gevoelens bij. Enerzijds hoeft het niet. Zo is het natuurlijk ook mooi, en vooral relatief lekker rustig. Geen Giethoorn toestanden ๐Ÿ™‚ Aan de andere kant heeft zo’n officieel tintje toch altijd wel wat. Vooral mijn dochter zag al erg uit naar de stempelkaart, koek en zopie (die er overigens wel al aanwezig zijn ๐Ÿ™‚ en de medaille..
  Ik kan op zich begrijpen dat de organisatie erg bang zou zijn voor de enorme toeloop. Vorig jaar waren er over 3 dagen verspreid 65.000 (!) deelnemers, nu zou het (zaterdag) 1 dag zijn, en ook nog eens de enige toertocht in de wijde omgeving..
  Gek is echter dat als reden opgegeven wordt dat het ijs te dun is. 12 cm is vereist wordt steeds geroepen, het was vanmorgen 9 tot 10 cm. Met de huidige kou (al vroeg in de avond -6, actueel -9 komt er 2, misschien wel 3 cm bij.. maakt morgen al 11 tot 13 cm?! Blijft al met al dus een beetje vaag en hetzelfde als vorig jaar met de E: willen ze nou wel of niet?
  Aan de andere kant moet ik wel absoluut stellen dat er GEWELDIG werk verricht is door de ijsclubs Zevenhuizen en Bleiswijk: er ligt een schitterend parcours ๐Ÿ™‚ Dank daarvoor ๐Ÿ™‚

 33. Frederic schreef:

  Als het aan het CFS-model ligt, tik ik mijn BV vlotjes binnen (4 weken koude vanaf 2e week feb). ๐Ÿ˜€ CFS blijft koud in de LL tot 1 april! Hieronder enkele kaarten om even bij weg te dromen.
   

   

 34. Leo schreef:

  Boemeladieboem. Roterdam -9.6 nu. Bij <-10 voor EN na 0h hebben we hier de regionale koudegolf te pakken!

 35. Leo schreef:

  Mooi he Gerda! Precies, nog even max. genieten en profiteren he! Ideale omstandigheden hier nu: helder, wind = 0.1 m/sec. Wel een wolkenveld met grens net ten westen van Rotterdam-Nesselande: kan het vanuit de tuin mooi zien. En het lijkt zich -heel langzaam- iets noordoostelijk (!) te verplaatsen.. Rotterdam (KNMI) om 23h40 helaas -9.0.

 36. Frederic schreef:

  GFS18 doet heel gekke dingen ๐Ÿ™‚
  Binnen een week (1 feb) ontstaat er even een leegte op de oceaan, waardoor het Azorenhoog zijn kans ziet om noordelijk uit te breiden. Dat wordt in eerste instantie afgeblokt door een nieuwe NOM in het hoge noorden. Maar met een tweede poging lukt het wel. De rugas kantelt uiteindelijk 180ยฐ waardoor er helemaal op het eind een Scandyhoog ontstaat!

 37. Leo schreef:

  En bij MC op de (nog iets snellere waarnemingen hier: http://www.weer.nl/10-minuten-waarnemingen/obsid/6344.html) om 23h50 eerst -9.0. De laatste waarneming wordt soms gecorrigeerd, zoals nu: is veranderd in -9.3.

 38. Leo schreef:

  En aan de grond overigens -13.8!

 39. Leo schreef:

  Minimum voor Rotterdam op 24/1 -9.6, net niet dus.. Nacht naar zaterdag zit er niet in geloof ik he?
  Westdorpe actueel overigens -13.2!

  • Gerda schreef:

   Op Google geven Delft en Nootdorp allebei – 10 op,in de tuin hier staat hij op -8,5, uiteindelijk zal het gemiddelde wel zoals bij jou zijn in R’dam ongeveer.,hele gebied is goed koud! Het zal wel de laatste echt koude nacht geweest zijn,al hoop ik nog wel op een wonder haha ๐Ÿ™‚

 40. Leo schreef:

  Bewolking (http://www.weerplaza.nl/actueel/) lijkt nu in het hele land op te lossen, wordt nog een koude nacht!!!

 41. Gerda schreef:

  Mijn hele BV , de Ge1 ,is eigenlijk een week te laat ,had ik hem een week eerder gezet (BV beslaat een periode van 2 weken) had ik hem binnen gehad ๐Ÿ˜‰ Weet niet precies hoeveel marge er is… ๐Ÿ™‚
  Het belangrijkste is dat hij in ieder geval uitgekomen is,we hebben sneeuw in het westen en kunnen tochten schaatsen ๐Ÿ™‚

  • Frederic schreef:

   Marge hangt er van af @Gerda. Normaal gezien iets van een 10%. Dus als je eind december al zei dat het in de laatste week van jan ging sneeuwen in W-NL dan mag je er +/- 3 dagen naast zitten. Morgen begint de laatste week van jan, en 3 dagen geleden heeft het nog gesneeuwd. dus dat zit nog net goed. Nu die koudeinval in 1e week van feb nog. ๐Ÿ˜‰

  • Gerda schreef:

   Ik kijk er met spanning naar uit Frederic ! ๐Ÿ™‚

  • Leo schreef:

   Mijn BV ga ik net niet halen ๐Ÿ™ Ik had gehoopt op de Westland toertocht, die ik persoonlijk leuker en sfeervoller dan de Rottemeren toertocht vind (hoewel ook erg mooi!) Die was natuurlijk ook voldoende voor mijn BV, maar gaat (waarschijnlijk, ik heb nog een klein beetje hoop gezien de lage actuele temperatuur) officieel ook niet door. De route heb ik weliswaar al geschaatst (en morgen en zaterdag zeker weer!), maar ik ging (samen met mijn dochter) natuurlijk voor officiรซle bewijsstukken als de stempelkaart en medaille ๐Ÿ™‚ Jammer in dat kader, maar desalniettemin toch erg genoten en genieten!

 42. Spyfromthesky schreef:

  GFS laat op 9 februari de harten doen sneller kloppen. Een flinke dooi kan een goede uitwerking hebben voor nieuwe kansen. Komt het wel tot flinke dooi en is de dooiperiode lang genoeg om al de sneeuw te doen smelten.

  De late run van GFS is vaak de optimistische. Maar, het kom nu al weer terug op de kaart.

  We kunnen inmiddels zeggen dat een E-tocht op 31 januari er niet in zit. Als Hajo bericht eerder ‘tot het gaatje’ was uitgekomen, dan was inderdaad pas donderdag 31 januari de dag geweest.

  Stel dat vanaf 9 februari het eens twee weken alleen droge vrieskou zou kunnen leveren. Dan is elke tocht mogelijk. Want รฉรฉn ding is dan zeker. Het water bevriest dan meteen.

  Spyfromthesky

 43. Leo schreef:

  Rotterdam -9.8 als laagste vooralsnog, schommelt nu een beetje.
  Lekker koud, en ijs +2 cm!

 44. Leo schreef:

  STRENGE VORST @Rotterdam (KNMI) ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ -10.1 om 0h50. En de opklaringen breiden zich uit, smelten eigenlijk samen (vanuit 3 punten: Friesland, oost-Brabant, en Zuid-Holland) Komt weer goed!
  Eigen waarneming in R’dam no had tijdelijk last van wolkenveld: liep op van -7.1 naar -5.9. Nu snel naar beneden, inmiddels -7.9!

 45. Ab schreef:

  Zo ff een zeer koude nacht hier bij mij. Het is ook kraak helder buiten en er staat bijna gen zuchtje wind. momenteel -10,2gr (eigen waarneming) hier in het Westland. En ook opvallend West NL het koudste deel van NL is. Dat zal wel door de opklaringen komen. In Westdorpe is de tempr zelfs gedaald tot -14,7gr en op andere plaatsen zoals Katwijk en Rotterdam -12,5gr. Ook De Bilt heeft weer een strenge nachtvorst te pakken . Daar tot -10,6gr om 5u. Zo ga vandaag een halve dag werken en dan vanmiddag weer volop genieten op het ijs bij mij ๐Ÿ™‚ Tot laterrrrr

 46. Geert schreef:

  Goeiemorgen. Hier bij mij (eigen waarneming) -10,4ยฐ. Dieper de Vlaamse Ardennen in gaat het tot -13ยฐ -14ยฐ. Aan allen die het geluk hebben vandaag vrij te zijn, geniet van deze echt winterse topdag!!!

 47. sneeuwfanaat schreef:

  @geert ,ga ik zeker doen heb speciaal vrij genomen!Eerst een boswandeling en vanmiddag op de schaats heerlijk.
  Benieuwd naar de nieuwe ecmwf zometeen,zou die ook weer de winter inwillen op termijn??duimen

 48. Leo schreef:

  Schaatsen ๐Ÿ™‚

 49. Jeroen de Slegte schreef:

  Morgen de Rotte op om 08.30 uur nu opwarmen na een fris fietstochtje naar het werk….

 50. Geert schreef:

  @Sneeuwfanaat. Ik behoor ook tot de gelukkigen die vandaag vrij hebben! Ik begin de dag ook met een fikse wandeling. De bomen staan hier dik in de rijp. Elk takje en twijgje schittert. Fantastisch plaatje. Op en top winter. @Leo, geniet van het schaatsen en btw, echt knappe foto’s die je gepost hebt. Nederland op zijn mooist, zou ik zeggen! Enjoy!!!!!!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.