Is het jullie al opgevallen dat ik voortaan videoweerberichten produceer? Met hulp van mijn stagiaire Kim. En in samenwerking met Bizztravel.nl. Ze krijgen een prachtige plek op de homepage van de website van deze reisorganisatie en wintersportspecialist uit Groningen. Ook zie je de video in de iphone en andoid apps die komende week verschijnen.

Klik hier voor het laatste videoweerbericht (van vrijdag) en hier voor de oudere. Vanochtend zie ik nog niets dat extra hoopvol stemt ten opzichte van gisteren. Ook bij de skivereniging maakt men zich al een beetje zorgen over de openingen (zie artikel). De World Cup van Levi in Finland is afgelast! De World Cup van Sölden op de gletsjer ging wel door eind oktober. Op de gletsjers zit het dan ook wel goed. Maar daaronder!?!

Ik verwacht maandag wel wat positief nieuws te kunnen brengen.

Categorieën: NieuwsVideo

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.