Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Hajo’s eerste jaren in de sneeuw op de Kristberg in het Montafon

check ook eens

19 Reacties

 1. Getjo schreef:

  ik herken veel in dit filmpje.watwas het een belevenis.heelanders dan nu waar kinderen van 3 en 4 al thuis prive lessen krijgen op een indoor tapijt, oh wat missen zij toch een hoop gezelligheid mijneerste wintersport was in 1973 in kossen ,dat ik had uitgekozen omdat die plaats sneeuwgarantie gaf en andrs je geld terug kreeg. nou ik heb het geweten de eerste zondag viel er 2 meter sneeuw en was alles dicht. ik heb daar leren skieen en ben sinds dat jaar verkocht aan de wintersport.

 2. Chris schreef:

  Hi Hajo,

  Wat geinig om die oude beelden te zien. Heb zelf het skien pas opgepakt vanaf mijn 25-ste, dus leuk om te zien hoe het “een paar jaar geleden” ging. Leek wel een buckelpiste waar jullie als ukkies hebben leren skien. Wat een verschil met de strak geprepareerde pistes met transportbanden waar ze nog geen meter omhoog hoeven te lopen. Laat het filmpje onze kids deze week ook nog even zien, hoe het ook kan….

 3. qlubtempo schreef:

  erg leuk dat je hier beelden van hebt. top!

 4. snowman schreef:

  Leuk!! Feest der herkenning, al waren mijn eerste skimeters in 1991. Zo gemoedelijk en puur geluk! Nostalgie komt gewoon boven drijven.

 5. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Wat is dit leuk! Voor mij ook nostalgie! In 1967 konden wij door familieomstandigheden ‘s zomers niet op vakantie .. dan gaan we een keer naar de wintersport zei mijn moeder ! Ik was ook de enige van de klas die toen ging. Mijn ouders legden alles er voor opzij , bergschoenen werden er gekocht , jack ,skibroek van een soort stretch met een bandje onder je voet …. Onze eerste bestemming was Mittersill( en wat deed het toen we aankwamen…. juist regenen, maar het kwam goed 😉 ) Deze vakantie hebben we eens rond gekeken wat er zo allemaal was, nog niet geskied,wel veel geschaatst en gewandeld . We hadden de smaak te pakken. Het volgende jaar gingen we weer ,naar Abtenau …mijn eerste skilessen! Onze liefde voor de wintersport was geboren…… en dat hebben we dus ook weer op onze kinderen over kunnen brengen ! 🙂

 6. Arjan Ehlert schreef:

  Geweldig! Zulke filmpjes zijn echt goud waard! 😉

 7. Ronaldo schreef:

  Fantastisch Hajo. Van mijn eerste jaar, in 1978, zijn alleen nog wat foto’s beschikbaar. Zal eens kijken of ik die digitaal kan maken. Een filmcamera was destijds voor “rijke mensen”. Going was onze eerste skivakantie. Eén jaar later gingen we voor het eerst naar Filzmoos. En daar kom ik nog steeds. En die kleine jongen van mij is al net zo verslaafd als zn vader. Van vorig jaar heb ik een filmpje gemaakt…morgen precies een jaar geleden.

 8. Michel schreef:

  Leuk zo een oud filmpje hoop het vervolg ook te mogen zien. Ga zo door!!!!

 9. michel schreef:

  Geweldig filmpje heb met veel genot het bekeken, wat is er toch veel veranderd in die ca 40 jaar.

  En nog met geluid ook, heb zelf een 8mm film van kerst 1981 gewoon thuis maar geen geluid (jammer genoeg).

  Ik wacht met smart af op deel 2.

 10. Simone schreef:

  Gaaf zeg Hajo dat je dit hebt! Heb er met plezier naar gekeken.

 11. Kees (mod) schreef:

  Hajo wat ontzettend leuk dat je dit met ons wilt delen en wat mij betreft zet je deel 2 ook online. Echt gaaf om te zien, een tijdsdocument!

 12. KeesZ schreef:

  @hajo, leuke beelden, als je nog meer hebt plaatsen graag.

 13. Illie schreef:

  Wat leuk Hajo en wat een mooi dokument voor jou en je kinderen, echt heel bijzonder. Houdt de herinneringen levend. Het verbaast me inderdaad om te zien dat het er in die jaren ook weleens warm was. Niks geen mutsen maar ook geen zonnebrillen. Dank voor het delen.

 14. Marco schreef:

  Wat geweldig om te zien zeg. Prachtige beelden, hele familie bij elkaar. Zelf wilde ik ook als kleine jongen al skiën. dan zag ik het op ned1 met de olympische spelen, en kon er uren naar kijken. Helaas hadden mijn ouders het niet breed. Uiteindelijk op mijn 23e samen met mijn tweelingbroer de 1e wintersport in Kaprun. Toen kon je ook nog bellen naar telefoon nummer en zo de sneeuwhoogte te weten komen weet ik nog goed. Mooi Hajo!! genot om te bekijken

 15. Homberg schreef:

  Hoi Hajo,
  We kunnen beter zeggen dorpsgenoot in Silbertal.
  Wij waren in Silbertal sinds 1960 denk ik met 3 hollandse gezinnen. Zelf ben ik in 1973 voor het eerst meegegaan en we kennen het hele gebied ook heel goed, Leuk om te zien sterker nog als we onze films heel goed bekijken moeten we elkaar zeker getroffen hebben op de piste in de hirschen of in het restaurant iets verder dan de gondel naar de Kristberg.
  Ga zo door gr Edwin.

 16. Jan de Greeff schreef:

  Prachtig filmpje Hajo! Ben er een aantal jaren geleden ook geweest en heb er een dagje
  gelanglauft over de hohenloipe. Het gebiedje heeft gelukkig nog steeds een de intieme en oorspronkelijke sfeer van vroeger. Hopelijk weten ze dat zo te behouden.

 17. sache schreef:

  Wat een mooi filmpje heb je Hajo van je gezin van toen. ik ben zelfs een beetje jaloers op je ski kunsten van toen

  Je heb een mooi leven

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.