hajo-ns

Nee het is geen meteoblunder waardoor #hajo trending topic is op Twitter. Nee het is omdat de NS even Apeldoorn moet bellen vanwege het feit dat de IT van de NS per ongeluk een intranetbericht op extranet heeft gezet. De Hajo in kwestie is inmiddels ook gevonden. Ene Hajo Vegter. Zie hierr op Linkedin.

Nu is Hajo natuurlijk een ontzettend leuke voornaam – papa en mama bedankt – en is het altijd leuk te zien wie ook een geluksvogel is met die naam. Er zijn zelfs minstens drie Hajo Smit’s in Nederland. Waaronder een fotograaf, een vertaler en een weerman. Blijkbaar is die Vegter een echte scepticus… hij is blijkbaar de laatste in de organisatie die gelooft dat een trein op tijd rijdt.

parijs-sneeuw

Hajo is minder sceptisch als het om winterweer gaat. Hij is meestal enthousiast. Zoals ook over de meest verse weerkaarten met weer terug kou in West-Europa. Ook in Parijs maar net te laat… geeft niks. Als het maar sneeuwt!

Categorieën: Humor

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.