We hebben een mooi weertje momenteel in heel Europa. De tuinders zijn er niet blij mee: hagel. Hier in Oostenrijk heb ik het nog niet gezien dit voorjaar. Wel zijn de zwaluwen sinds een week terug. In Beieren heeft het gisteren gigantisch gehageld. En het gaat nog even door. Misschien dan ergens in de eerste helft van juni weer een paar zonnige dagen maar een echt stabiel hogedrukgebied heb ik niet gezien.

En wat maken de Nederlandse weertantes er nu weer van?

En dit was een tijdje terug in Texas…

Tja, toch maar kernenergie dan? Of good old steenkool (= groene energie)?

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Aart · 31 mei 2024 op 20:32

31/05/2024: https://www.foto-webcam.eu/webcam/furkajoch/
Winter even terug op de Furkajoch 😉

Kans op temperaturen >20°C de komende 10 dagen in NL 20°C. Hoe noem je zo’n voorjaar? Minder warm, koel, fris, te koud voor het jaar?

    JH Vis · 1 juni 2024 op 06:46

    Nee, hangt af van de gemiddelde temperatuur. Afgelopen voorjaar was een (gemiddeld) warm voorjaar. De gemiddelde temperatuur kwam hoger uit voornamelijk door bewolkte nachten…… Zo zie je maar, voor je beleving was het een kouder voorjaar, de realiteit is anders. Ik dacht hetzelfde… 😉

Gesloten voor reacties.