Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Hagel als tomaten, 67mm in Herwijnen en nu maar wennen aan 16ºC

check ook eens

32 Reacties

 1. derso schreef:

  Knmi lag weer eens te slapen met die ellende gisteren. Maar iedereen snapt natuurlijk dat ze daar ook weekend hebben… Vandaag lijken ze wel met een waarschuwing te komen:

 2. Jannes schreef:

  Gisteren bij familie versschrikkelijk veel sneeuw gezien op vakantie foto’s uit noorwegen. Bovenin alles nog winters, planten bloeien niet, zelfs de mossen slapen nog!

  Verder bijzonder om te zien dat ook hoger gelegen meren nog bevroren zijn. Paar fotos met sneeuw hoger dan de camper gezien 😉 brrr!

 3. Mark (breda) schreef:

  Ha Jannes. Ik zou er nog een reisverslag aan willen wijdden….moet ik van @hajo even doorkrijgen hoe en wat ik dat aanlever! 🙂

 4. Mark (Breda) schreef:

  De waarschuwing van KNMI schijnt per ongeluk verspreid te zijn. Op Noodweer.be hebben ze het over een fout van een stagiair….dit had niet verspreid mogen worden.

  Als het werkelijk zo erg wordt, dan kan die stagiair wellicht bij WSWM terecht.
  Voor nu:Time will tell, sooner or later, time will tell.

 5. jeroen schreef:

  enne….wat wordt het voor vandaag qua onweer, capes en hagel?

 6. Allie schreef:

  Kaart van KNMI is wat betrouwbaarder qua neerslag. Hier in Strijen(naast Dordrecht) viel ook zo’n 70 mm en dat zie ik op de kaart van buienradar niet terug. http://www.knmi.nl/klimatologie/geografische_overzichten/index.cgi

 7. Frans schreef:

  Plaatselijk is sinds zondagochtend meer gevallen dan het buienradarkaartje: http://www.knmi.nl/klimatologie/geografische_overzichten/pop_picture.cgi?img=actueel/prec/prec20150831.png&ele=prec

  Nieuwendijk noord-Brabant 97,4 mm. Bij ons (noordwest Utrecht) staat 23 maar ik had hem gisteravond leeg gegooid en vanmorgen zat er 30 mm in.

 8. Remko schreef:

  Helaas geen regenmeter meegenomen naar Texel, maar gezien de intensiteit, jouw constatering klopt Hajo, en de duur moet er minimaal 30 mm zijn gevallen. Ik schat in de buurt van de 50. Wie kan dit vanaf bewolkt en klammig Texel bevestigen??

 9. Roland Bodegraven schreef:

  Pittig spul wat er op zee zit en boven Frankrijk, dat komt onze kant op!

 10. Spyfromthesky schreef:

  Ik kan uit eerst hand zeggen dat dit kaartje van neerslag niet helemaal juist is. Ook Dordrecht heeft er erg flink van langs gehad. Bijna iedere sloot minimaal 30 tot 40 cm stijging.

  Ook in Dordrecht hagelsteentjes en dat pas nadat het al enige tijd te keer was gegaan.
  Gisteren zag ik een serie rode cellen volgens buienradar trekken precies over Dordrecht naar lichtelijke noordoosten.

  Om 23.00 uur leek het wel vervroegd oud en nieuw van de gigantische knallen volgden elkaar als baterijen op. Een salvo van bulderende kanonnen waar ons eigenlijke vuurwerk van harde knallen erg bij verbleken.

  Schitterende lichtshows van de bliksem. En het donderen en bulderen van de knallen in combinatie met de vele regen, is vergelijkbaar als iemand met een spade bij nat weer naar regenwormen zit te zoeken.

  Hoe dan dit vergelijk? Nu, dan, mijn vraag zag in het park erg veel van die rivierkreeften op het land aan de wandel. Die zijn gelijk de pieren naar boven gekomen en lopen verdwaasd met scharen wijd open rond.

  Als Dordrecht nog eens zo een hoeveelheid krijgen, dan verzuipen als eiland ter plekke. Het bleek dat juist zo het nodig is dat bepaalde pompen het al niet meer deden.

  Kortom, het spookte genoeg in Dordrecht.

  Spyfromthesky (Arnold.).

 11. vanDam schreef:

  Een flink rood/paarse pit trekt nu België binnen, ook in zeeland komt nu een onweersbui binnen.

 12. Gaat goed los nu, WOW http://www.blitzortung.org/Webpages/index.php?lang=nl&page_0=16

  Hier al flink bewolkt en zon is volledig verdwenen, kan dadelijk helemaal loss gaan.
  Camera ligt binnen handbereik. 😉

  • Jack schreef:

   WOW! wat een gigantisch onweerscomplex! en het gaat recht op jou af, kirsten!

   en daarna is Antwerpen aan de beurt…… als dat maar goed gaat!

   • Heeft net heel hard geregend hier, werd donker als de nacht en waaide ook hard.
    Veel CC ontladingen gezien maar geen enkele donderslag gehoord.
    Nu is het alweer voorbij en het druppelt enkel nog een beetje na.
    Ik zie voorlopig geen schade maar het was even erg spannend.

    Was weer veel storm in een klein glas water dus… maar een verwittigd mens is er altijd twee waard. 🙂 😉

 13. Remko schreef:

  Forse onweersbui op Texel nu

 14. Hajo schreef:

  Hevige neerslag NU in Krommenie.

 15. jeroen schreef:

  groen in waalwijk omgeving

 16. Roland Bodegraven schreef:

  Alphen ad Rijn ook

 17. Mark (Breda) schreef:

  Volgens mij heeft het KNMI geprobeerd de schade van vannacht recht te zetten. Toen pas code oranje toen het voor veel plekken al te laat was, en vandaag code oranje terwijl er volgens mij weinig spannends aan de hand was. Normaal onweer zoals ik het in kan schatten. Correct me if i’m wrong!

 18. Leo schreef:

  Wat verwarring m.b.t. neerslagtotalen zie ik.

  Buienradarkaartje is betrouwbaar (KNMI-gegevens!) maar geeft alleen de hoofdstations weer en is daarnaast (wel een mooie!) momentopname (over de actuele afgelopen 24 uur; iedere 10 minuten bijgewerkt)
  Er zijn er nog 3, allen met hun voor- en nadelen en toepasbaar afhankelijk van de situatie:

  Weerplaza doet ook “live” (iedere 10 minuten) maar dan voor de vaste periode 02.00u – 02.00u. Ook hier de KNMI-hoofdstations.

  Dit is wel de beste misschien; alle KNMI neerslagstations. Registratie 10.00u – 10.00u. Nadeel is hier echter dat de gegevens slechts één maal per dag gepubliceerd worden (vanaf ca. 11.00u; met diverse aanvullingen in de loop van de dag). Kaart is op de site aanklikbaar; inderdaad Nieuwendijk 97.4 mm. Benieuwd wat daar vanmiddag nog bijgevallen is maar zal niet veel zijn; het complex schampte dat gebied volgens mij. Dit kaartje vanaf morgen overigens elders te vinden (hoop ik); nieuwe website KNMI gaat online.
  Tot slot nog deze: http://www.hetweeractueel.nl/actueelweer/nederland?sort=neerslag
  (of in kaartvorm: http://www.hetweeractueel.nl/actueel-neerslagkaartje). Dit zijn amateurstations: zeer nuttig maar niet 100% betrouwbaar. Tijdvak 00.00u – 00.00u

 19. Aart Compagne schreef:

  Ik heb een bureaubladprogje, DesktopEarth op mijn PC en daarop zijn twee (of drie?) orkanen (met een vierde in wording?) op de Stille Oceaan waarneembaar. Kunnen die daar nu makkelijk ontstaan vanwege het warme zeewater daar (El Ninjo)? Ik meen dat er recent een plaatje op WSWM.nl over El Ninjo te zien was.
  PS Hoe plaats ik een foto in de reactie? plaatjesdump.nl geeft PHP tabellen.

 20. Carl schreef:

  Mooi Kirsten, zou die eigenaar gesponsord worden door een automerk om in de hagel rond te rijden 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.