loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Grover geschut is nodig om de kerst te redden – misschien Krampus?

check ook eens

3 Reacties

 1. snowdreamer schreef:

  Zwarte Piet is geen slaaf alleen een helper van de sint met een zwart gezicht van de schouw.

  • Hajo schreef:

   Geloof je het zelf? De hele opsmuk lijkt ook echt heel sterk op een schoorsteenveger. Zwarte Pieten worden ook al jaren gewoon met een kurk met roet geschminkt. En helemaal niet tot in de nek als neger. Hoe komen ze daar toch bij. En schoorsteenvegers krijgen ook dikke rode lippen omdat ze tegen de muur stoten natuurlijk. Hoe iemand eraan kan twijfelen dat hier wordt geprobeerd een schoorsteenveger na te doen. Logisch ook dat een schoorsteenveger felgekleurde dure lappen tere stof draagt. Een schoorsteenveger zou nooit een stevig jeanspak aantrekken toch? Nee Zwarte Piet lijkt heulemaal niet toevallig exact op hoe de rijke dames in de zeventiende eeuw hun kindslaafje uitdosten. Nee echt totaal niet. je moet echt blind zijn als Zwarte Piet op een 17e eeuwse kindslaaf lijkt. Zie: http://www.volkskrant.nl/leven/geen-twijfel-zwarte-piet-stamt-af-van-kindslaven~a3531694/

   Dus sorry: ik praatte onzin.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.