Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Groter contrast tussen Alpen en Lage Landen niet denkbaar

check ook eens

30 Reacties

 1. Ron schreef:

  Ik was anders 2 jaar geleden in Canada en daar hadden die Canadezen bij die alsmaar slinkende gletsjers toch echt andere gedachten over! Sterker nog, die maakten zich ook oprecht zorgen dus weet niet wie jij spreekt maar …dus als je wat Canadezen spreekt die in je straatje denken wil dat niet zeggen dat alle Canadezen er zo over denken. Ik oordeel niet of je gelijk heb hé, maar probeer wel objectief te blijven. Dat mis ik wel eens een beetje hier. Laten we hopen dat het is zoals we hier denken of willen maar ….

  • eri schreef:

   ja het gaat maar door met dat ontkennen van de opwarming van de aarde, heb liever een goed weerbericht met mooi nieuws over de alpen dan steeds maar weer ergens gelijk willen halen.

   gfs:00 is wel kouder aan het worden zo rond 21-11 maar is droog droger droogst dus geen sneeuw

   • EricV schreef:

    Global Warming is een hoax. Kans op Global Cooling is veel aannemelijker als de ‘fry&hell’ hypothese. Alle respect als je daar anders over denkt, maar ik vindt het bijzonder prettig dat er op wintersportweerman de nodige tegengas gegeven wordt.

   • Hajo schreef:

    De aarde is regelmatig flink opgewarmd…. ook in the Modern Warm Period (MWP) waar we nu in zitten. Die duurde van 1975 tot 1996. Daarna vlakte het af. Met een beetje fantasie laat je de opwarming doorlopen tot in de El Ninjo van 2015-2018. Maar nu is de aarde al weer aan zijn door velen inclusief mezelf voorspelde afkoeling begonnen. Het is speculatief maar als de zonnetheorie klopt gaat die afkoeling nog decennia door nu. Er wordt dus nergens opwarming ontkend. Wel wordt door alarmisten de opwarming van de Middeleeuwen ontkend en de zeer snelle heftige opwarming in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ontkennen heeft geen zin. Of iets is weerlegd of iets is niet weerlegd.

  • Hajo schreef:

   Dank voor deze feedback. Ik ken niet zo veel Canadezen. Ik hoor altijd graag nieuwe feiten.

 2. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 06.00 run… ijsdagen in de LL eind november !??

 3. Ron schreef:

  Ha @Eri, ja. Ik hoop dat ze gelijk hebben en gun dat ook maar ik pak de taak op om af en toe een nette kritische houding aan te nemen en proberen dat men wel objectief blijft.

 4. Dennis O schreef:

  Eens. Die ontkenning en voorbeelden van canadezen die niets weten van global warming weet ik nou zo langzamerhand wel. Gewoon lekkere weerberichten schrijven. Beetje tegengas mag maar dit voorbeeld is erg ongeloofwaardig.
  Hopen op een lekkere winter i.i.g en geen herfst…..

 5. Hans schreef:

  GFS6h laat op termijn een complete oceaanblokkade zien, dus DROOG. Verder een verbinding van het Russisch- ,Scandi- met GroenlandHOOG. Mooie opbouw van kou bij Spitsbergen.
  Dat biedt perspectief. Sowieso flinke afkoeling van het continent.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfsnh-0-384-1.png[/img]

 6. Frederic schreef:

  en laten we ondertussen ook de situatie in de stratosfeer niet vergeten. Kansen op een slappe poolwervel komende winter zijn nog steeds erg aanwezig.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Hebben we met een slappe poolwervel wel voldoende sneeuwmomenten in de Alpen @frederic? Kan me voorstellen dat de poolwervel nodig is om depressies door hoge druk blokkades te duwen?

   • Frederic schreef:

    dat hangt echt van concrete situatie af @Martijn. Bij Scandihoog kan je gerust koude luchtbellen hebben die onderlangs boven Zuid- of Midden-Europa rondtollen, met de Alpen dat in koude sneeuw.
    Maar bij stevige poolwervel en ook straalstroom kan het in bepaalde situaties ook zo zijn dat er veel te veel subtropische warmte meegezogen wordt en er een bak warm water in de Alpen valt.

 7. Karin schreef:

  Waarom hoor en lees ik dan overal dat het opwarmt en dat de zeespiegel gaat stijgen??? Let mij dat eens uit. Zijn alle wetenschappers omgekocht? Ik ben oprecht geïnteresseerd. Ik weet dat de spaarlamp een verkooptruc van Philips was, heeft het hiermee te maken?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Karin:
   Interessante link:
   https://klimaatgek.nl/wordpress/zee/

   Onderaan dit artikel staan vervolgens weer linkjes naar andere interessante artikelen.

   Let wel: ik kies geen partij want ik heb er niet veel verstand van. Wel weet ik dat als er een toekomstbeeld van hel en verdoemenis wordt voorgespiegeld aan de mensheid en dit beeld in perspectief kan worden geplaatst door de niet-schreeuwers dan ben ik zeer geïnteresseerd.

  • EKlop schreef:

   Er draait een enorme industrie op. Co2 emissie handel, zonnepanelen, zuinige auto’s, groene certificaten, windmolens, warmtepompen, groene consultancybureau’s, subsidies, enorm veel geld en grote lobby. Die hebben veel baat bij ‘angst’, dit is een perfect middel om mensen te motiveren tot iets. (Daarom lijkt het soms zo ook op een geloofsstroming). Plus je hebt een vocal minority: zie zwarte piet discussie: kleine groep is tegen, toch domineren ze het nieuws. Waardoor het lijkt of het iets breeds gedragen is. Ten tweede: wat is er lekkerder dan goed te deugen? Kijk mij eens groen zijn, ik vecht tegen climate change, ik ben zo een deugmens. Dit past perfect bij identiteitspolitiek wat bijna de overhand lijkt te hebben.

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 12.00: sneeuwmomenten vanaf medio volgende (dus niet komende) week met een vorstgrens van rond de 1000 meter (noordkant Alpen, vooral Oostenrijk)
  Geen pakken met sneeuw maar wel accumulatie van 10/15 cm. In combinatie met sneeuwkanonnen een leuk beginnetje….

 9. Cleven schreef:

  En altijd maar paraglijden……………………….

 10. Hans schreef:

  EC12 vanaf 216h mooie wind vanuit oost, GFS vanaf 276h. GFS laat sneeuwkansen dan toenemen in de Alpen. Sneeuwkanonnen kunnen gaan draaien. Hé, heerlijk zo. WC is ver te zoeken, ook niet nodig. Polaire lucht uit het noorden is ook prima 😉

 11. Cleven schreef:

  ???????, Daar gaat het toch helemaal niet om? Dit is een site voor het weerbericht.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Cleven
   Uw bijdragen hebben daar tot nu toe nog niet bepaald aan bijgedragen. Ik zou bijna zeggen: ga lekker parasailen..

  • Hajo schreef:

   Dit is een site met een samenspel tussen enkele auteurs en een community. Het draait om weer maar ook om sneeuw en kou. En met die laatsten kom je vanzelf bij klimaat uit. Want dat verandert voortdurend. In een mensenleven wel een paar keer op en neer. Dus wil je wel weten of de winters de komende tien jaar kouder of warmer gaan worden. Toch?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.