Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Grote sneeuwval zuidkant begonnen met helaas hoge sneeuwgrens

check ook eens

37 Reacties

 1. Skiwi schreef:

  Ja, van de hoera stemming schiet niet veel meer over…
  Ik heb ’t eerder deze week al gezegd, ik zie voorlopig een scenario gelijkaardig aan dat van de winter 2013-2014: wekenlang steeds maar terugkerende zuidstau/-föhn…
  Toen wel op een ander moment in de winter, waardoor ik nog hoop heb dat er nog verandering kan komen. Maar voorlopig ben ik toch blij dat ik pas eind januari voor de eerste keer naar Oostenrijk trek…

 2. Tim schreef:

  GFS voor begin volgende week begint er erg goed uit te ziet met een Scandihoog. Hopelijk blijft dit nog even in de kaarten staan, want dan zou het wel eens een aanzet kunnen zijn tot een nieuwe fase.

  • Ab schreef:

   @Tim, valt het je niet op dat het hogedruk gebied vanaf aankomende weekend en begin volgende week steeds meer noordelijker wordt berekend?? Nou mij wel i.i.g 😉
   Want dat zou zomaar nog een verrassende wending geven aan de verwachtingen voor komende week. Zie de EC pluim van 00z laat nou ook een clustertje lijnen zien die toch voor een tijdelijke kou uitbraak van uitgaan omdat het hoog toch noordelijker uitkomt tussen 26 en 30 november. Nog lang niet overtuigend maar in het weer weet je het maar nooit…
   Ik blijf het volgen deze ontwikkelingen

   • Ab schreef:

    En zie GFS 6z pakt in die genoemde periode een stuk kouder uit vanwege dus die hogedruk gebied die tijdelijk wat noordelijker uitkomt. Maar zou zomaar dus de komende runs ineens sterker uitpakken dan verwacht

   • Tim schreef:

    Dat valt zeker op. Hij schuift per run steeds verder op. Hopelijk zet ook dat door in de volgende runs en blijft het hoog klimmen.

 3. Alex schreef:

  Komend weekend ga ik een paar dagen skiën in Solden, iemand een idee hoe het er bij ligt en of daar de temperaturen echt parten gaan spelen? Heeft het zin om dit weekend naar Solden te gaan?

  • vanDam schreef:

   Het geopende gebied in Sölden ligt boven de 2000 meter, daar zit je dus echt wel safe.

   • nils schreef:

    Solden krijgt heus wel te wat te lijden maar zou te doen moeten zijn.
    Misschien een optie om bij de Gurgl-buren te kijken?
    Die pakken vaak nog sneeuw mee uit het zuiden. Moet de sneeuwvalgrens ook niet extreem hoog uitpakken natuurlijk

 4. MikeZaandam schreef:

  @Jannes: de site wintersportweerman.nl wordt net door Norton Security geblokt en herkend als een onveilige site. Gaat windows 10 met internet explorer 11. Heb het nog nooit eerder gehad dus misschien iets niet goed gegaan aan jullie kant?

 5. erwin schreef:

  Ensemble 12u gfs voor de LL: Knudde met een rietje.

 6. Annemie schreef:

  Hoi hoi, wij vertrekken 9 december naar Alpe D’huez dit zijn toch de Noordelijke Alpen. Moeten wij ons zorgen maken?

 7. Pim schreef:

  GFS12 voor de alpen (noordkant Oostenrijk) ook niet erg positief (iig de ensembles).
  De eerder getoonde gestage inzet van kou wordt hier steeds verder uitgesteld met nu zelfs temperaturen +3 op 1500m tot aan 1dec. Tenminste dat is hoe ik het zie.

  Hopelijk veranderen de kaarten snel weer..

 8. Ab schreef:

  EC 12z laat een sterkere hoog zien boven Scandinavie op 168h vooruit. Met dan al geleidelijk kouder wordende bovenlucht vanuit Rusland richting west-Europa. En ook het laagje ten zuiden van dat hoog is iets meer oostelijker gepositioneerd meer boven Italie.
  Met als gevolg dat het hoog minder snel wegzakt op 192h vooruit en de kou de LL binnensluipt bij een aanhoudende oostenwind getuige deze kaart voor 29 november. Veel beter dan wat GFS 12z liet zien op die termijn. https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1479754006ECM1-192.gif

  • Ab schreef:

   Thanks @Hans. ja die idd 🙂 De eerste virtuele voorpret run zo in lange tijd qua positie van het hoog. Veel beter dan GFS 12z . Bewijst maar weer eens dat alles na 5 dagen op de weerkaarten altijd fors kan veranderren

 9. Hans schreef:

  De weermodellen ontlopen elkaar niet zoveel tm eind november. Vanaf 1 dec wel. Voor Oostenrijk dan sneeuwkansen (GFS).

 10. Nick (Afkoeling) schreef:

  Ec hoofd-run komt inderdaad met interessante kaarten.
  Niet te vroeg juichen, eerst de pluim ff afwachten.
  Maar er is kans op een verrassing waar @ab het al eerder over had.

 11. Frederic schreef:

  zo meteen aan avondupdate beginnen

 12. Erwin schreef:

  Peter Kuipers Munneke gaf net het NOS journaal van 20u aan dat we op weg zijn naar een ijsvrije Noordpool in nabije toekomst. Zulke extreme agwijkingen van het gemiddelde had hij eigenlijk nooit gezien.

 13. Spyfromthesky schreef:

  http://wetenschap.infonu.nl/weer/146097-sinterklaasweer.html

  Iets over Sinterklaasweer geeft de link aan. De kans dat het op 5 december zal regenen is groot. Ook in de koudere winters met schaatstochten was 5 december lang niet altijd koud.

  En nu, hoe zou 5 december 2016 vallen. Ach, GFS heeft nu wel zien in het fictiegebied om wat wind en nattigheid te brengen. Zou het slechts regen zijn of meer?

  Ach, ik verwelkom Sinterklaas graag met een witte deken.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.