Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Grote omkering: Alpen volop zon (behalve maandag) en Noorse Fjorden megadump

check ook eens

19 Reacties

 1. Bjorn schreef:

  @Hajo, je mag mij noteren voor de rit naar Voss, mits dat door de week is. Wat verwacht je dat ik doe qua contactgegevens etc.?

 2. Patrick71@Biberwier in 2013 schreef:

  Voss klinkt leuk. Ben nog nooit in Noorwegen geweest. Laat maar weten.

 3. Sabine schreef:

  Goed idee, Voss of ergens anders in Noorwegen. Ik ga 1 feb. naar Rauland voor Telemark Rennet – zie link hieronder – en weekje toerlanglaufen. Zit skigebied bij dus wie weet ook telemarken of boarden. Skigebied bij Lillehammer, Hemsedal, Roldal en Gaustatoppen lijken allemaal voldoende sneeuw te hebben. En volgens http://www.yr.no komt er vanaf het weekend meer bij. Skiën in Noorwegen is de moeite waard, wel goed aankleden! http://www.telemarkhelten.no/eng/Cross-Country-Skiing-Race

 4. Leo schreef:

  Met het slot van je artikel ben ik het niet helemaal eens Hajo.
  “Voor de Lage Landen is er maar één devies: even alle winterwaan loslaten en alle sneeuw en ijs gaan zien smelten. ”
  Er liggen (inclusief vandaag) nog 3 schitterende dagen voor ons!
  Het devies zou naar mijn idee moeten zijn: volop genieten en maximaal profiteren 🙂
  Vanmorgen vanaf 9 uur super geschaatst op de Rottemeren, begonnen met 4 rondjes van 10km, inclusief koek en zopie.
  Het was wel druk, maar niet zo als in Giethoorn 🙂 Ik heb ook erg mooie foto’s gemaakt al zeg ik het zelf, die volgen vanavond.

 5. Spyfromthesky schreef:

  24-01-2013 Vanuit Dordrecht naar Wannerpeveen voor de Vijfmerentocht.

  Vertrektijd: 5.57 uur,. Aankomst: 08.05 uur. Auto gewoon naast een woonhuis geparkeerd. Lopend, ongeveer een goede 100 meter naar een startplaats. Er waren al meer vroege vogels. De bemanning van de organsiatie moest nog komen en goed en wel wat na 8.30 waren ze er. Pas nadat ze geïnstalleerd waren, rond 8.40 konden we een kaar bemachtigen met stempel.

  Ik had eerst nog koffie gedronken en snel wat gegeten en daar gingen we. Op de meren was het ijs redelijk goed en je had net genoeg ruimte om de ‘krukken’ in te halen. Op de smallere gedeelten moest je behendig inhalen.

  Eigenlijk wil ik één ronde schaatsen, maar ik was al terug voordat ik het wist. Eigenlijk had ik niet in de gaten dat ik al een ronde geschaatst had, dat bleek later.

  Ik moet een viaductje onder door, maar blijknaar bij mijn 2e ronde was daar veel water en door dat water en de drukte herkende ik het niet meer. Dus twee ronden geschaatst. Is toch 50 km.

  Tijdens mijn 2e ronde, waren de omstandigheden op diverse plekken dramatisch ahcteruit gegaan. Op een smal smalle sloot schoot tussen de scheuren waar al water op stond de schots los om laag. Ik moest even snel reageren en nam heel licht nog met mijn schaats dat stukje schots mee om uit te wijken naar rechts.

  Ook toen al in mijn 2e ronde was op het meer op een plek water ontstaan en dat vond ik er ‘eng’ uitzien alsof het een eerdere schots was geweest of zo.

  Maar goed, toen ik dus terug kwam van mijn 2e ronde toen herkende ik dat wel,. Inmiddels kon je niet meer onder het viaduct door wegens het vele water en op dat moment bleek ook dat er een stop was en dat de toertocht vanaf dat moment afgeblazen werd voor nog nieuw te willen schaatsers.

  Vooral de ongelijkmatige winter en verschillende soorten ijs die op die smalle slootjes ontstaan, maken een tocht voor zoveel mensen bijna niet te doen. Het ijs is dan te broos.

  Natuurlijk wens je dat iedereen mag schaatsen, maar je wens niet te zien dat mensen vallen en soms verkeerd terecht komen.

  Ik stel daarom voor dat als mensen mee willen doen met een toertocht dat ze eerst bij een plaatselijke ijsbaan een kaart mee krijgen van hoeveel keer en uur ze geschaatst hebben.

  Volgens mij is er op dit gebied voor de KNSB wat werk te doen.
  Heb toch nog wat foto’s kunnen nemen, al waren het er niet veel.

  Spyfromthesky

  • alb4bob schreef:

   zeg Spyfromthesky, ik vind het nogal aanmatigend wat jij hierboven schrijft. Tourtochten zijn er voor iedereen. Met de bedoeling dat het voor iedereen leuk is. Dus ook ouders met kinderen, op hun eerste tocht. Door al die gekken (alvast sorry, voor de benaming) die allen maar hard veel kilometers willen maken, wordt het voor de recreatieve schaatser er niet leuker op. Door dit gedrag zullen de ijsclubs 3 x nadenken voordat ze weer een tourtocht uitschrijven. Mijn laatste tochten waren de Mijzepoldertocht en de Bannetocht, die beiden door de gigantische toeloop, van heinde en verre moesten worden gestaakt ivm. het slecht worden de ijs. Laten de kilometervretes zich uitleven op de ijsbanen, of natuurijs bij hun in de buurt. Schaatsen moet een volksport blijven en niet voor enkelen, die pretenderen heel goed te kunnen schaatsen.

 6. Roy schreef:

  Hahahaha geweldig!!! Leuke film heb je gemaakt!! Ik dacht dat ie erdoor zou zakken maar je hebt dik ijs naast deur haha!! :p

 7. MarcoMontafon schreef:

  Caravan op het ijs..hahaha geniaal…. toch paar honderd kilo zo’n ding.

  Mooie foto uit 1893. Toen werd er hier in de kop van noord holland Kermis op het ijs gevierd..zweefmolen…draaimolen….en wat klein grut..
  tevens stonden er paarden etc op het ijs.

  http://ijsenvolksvermaak.nl/afbeeldingen/Arren%20(Medium).jpg

  Kan nog altijd he:-)

 8. Eric schreef:

  @hajo ga je met je caravan naar Konigsleiten. Wist niet dat je een caravan liefhebber was. Maar de vraag is…Als die caravan daar in je achtertuin staat en hij kan alleen over het ijs er vanaf. Hoe is die daar dan terrecht gekomen? Ook via een goede winter met ijs…bv vorig jaar?

  Ps Ik vrees dat die Camping Brixen niet op mag.

 9. ehrwald schreef:

  GFS12

  Vanaf 01-02 zeeeeer veel neerslag aan de noordkant van de alpen met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1200 meter.

  deze neerslag zal aanhouden tot 07-02 in totaal kan er dan over die periode 150-200mm neerslag of 150-200 cm verse poeder vallen MAAR die sneeuwgrens kan voor lagere gebieden wel moeilijk worden.

  na 07-02 wat onduidelijkheden

 10. Bart schreef:

  Mooi bericht voor Kitzbuhel waar dit weekend de Hahnenkammrennen zijn.
  Vorig jaar alles ingesneeuwd, nu wat rustiger weer……

 11. Eric schreef:

  Ja voor degene die er heen gaan veel plezier en ben je in de buurt dan moet je er zeker een kijkje nemen.

 12. Kirsten_dl schreef:

  Schitterend filmpje van de caravan op het ijs @ Hajo! ‘t is dus toch waar wat ze zeggen over “die gekke Nederlanders”. Zij nemen hun sleurhut werkelijk overal mee naartoe, zelfs op het ijs. Hahahaha… geintje jongens! 😉
  Maar wel leuk om zien, bijzonder dat je zoveel moeite en tijd nam om het hele gebeuren te filmen.
  Knap gedaan, van harte!
  Is dat trouwens jou huis op de achtergrond?
  Het tiet er heel mooi en erg ruim uit hoor!

 13. Hans schreef:

  @Hajo, knap gedaan zo met die caravan. Hoop dat je de stekker in contactdoos hebt gestopt want toen je wegreed en moest remmen deden de remlichten van de caravan het niet. Dat is wel heel link om zo naar Königsleiten te rijden morgen., Gezellig met z’n allen overnachten in de caravan in Königsleiten. Is het LOWBUDGET reis?

 14. Leo schreef:

  Ik ben opgestapt bij eetcafé De Roerdomp, alwaar ijsclub Zevenhuizen kantoor houdt 🙂 Hier de gegevens over de tocht, route, adres, enz.
  http://www.ijsclubzevenhuizen.nl/molentocht-rottemeren
  Via de gps van mijn telefoon kwam ik op 8.7 km per ronde, officieel moet het 10 km zijn. Ik ga er toch vanuit dat het ook echt 10 km is, het is het officiële parcours van wat ooit ook een KNSB-wedstrijd was (200 of 120 km,voor het laatst verreden in 1997).
  Schitterend geschaatst dus! Ik was er al om 9 uur, toen was het nog lekker rustig. Vanaf opstapplaats Zevenhuizen naar het oosten (richting de A12) was het ijs redelijk tot goed (afwisselend zwart ijs en sneeuwijs). De andere kant op echter (richting het westen) zitten een paar slechte stukken. 1 oud wak met zgn. bypass, enkele plekken waar in de loop van de ochtend al wat water op kwam. Dit zal deels door de druk van de (omliggende) sneeuw komen, maar ook door f*** bemaling! Toch werden de vele honderden schaatsers ondanks aanwezigheid van de ijsmeesters (zij gingen gewoon door met schuiven 🙂 en politie niet van het ijs gehaald, dus neem ik aan dat het veilig is. Vorig jaar kon ik onder de brug aan de westzijde van het parcours door tot in het centrum van Rotterdam. Nu niet! Door diezelfde sneeuw en bemaling is het daar levensgevaarlijk, dus BLIJF OP HET GESCHOVEN PARCOURS!!!
  Verder is dat erg genieten en dus een aanrader!

 15. Leo schreef:

  Er was serieus sprake van dat de officiële toertocht morgen en/of zaterdag gehouden zou worden, vanmiddag is echter besloten dat de tocht er niet komt.
  Dubbele gevoelens bij. Enerzijds hoeft het niet. Zo is het natuurlijk ook mooi, en vooral relatief lekker rustig. Geen Giethoorn toestanden 🙂 Aan de andere kant heeft zo’n officieel tintje toch altijd wel wat. Vooral mijn dochter zag al erg uit naar de stempelkaart, koek en zopie (die er overigens wel al aanwezig zijn 🙂 en de medaille..
  Ik kan op zich begrijpen dat de organisatie erg bang zou zijn voor de enorme toeloop. Vorig jaar waren er over 3 dagen verspreid 65.000 (!) deelnemers, nu zou het (zaterdag) 1 dag zijn, en ook nog eens de enige toertocht in de wijde omgeving..
  Gek is echter dat als reden opgegeven wordt dat het ijs te dun is. 12 cm is vereist wordt steeds geroepen, het was vanmorgen 9 tot 10 cm. Met de huidige kou (al vroeg in de avond -6, actueel -9 komt er 2, misschien wel 3 cm bij.. maakt morgen al 11 tot 13 cm?! Blijft al met al dus een beetje vaag en hetzelfde als vorig jaar met de E: willen ze nou wel of niet?
  Aan de andere kant moet ik wel absoluut stellen dat er GEWELDIG werk verricht is door de ijsclubs Zevenhuizen en Bleiswijk: er ligt een schitterend parcours 🙂 Dank daarvoor 🙂

 16. Leo schreef:

  Geweldig met die caravan Hajo !!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.