Als we Zell am See Kaprun in de gaten houden hoeven we momenteel eigenlijk alleen nog maar te kijken op de website van het Kitzsteinhorn. Daar boven 2500m is het nog op en top wintersport ook nu vandaag bijna alle skigebieden de poorten hebben gesloten. Normaal zou ik daaraan toevoegen …behalve voor de toerskiërs die zelf omhoog lopen, maar ook die hebben dit jaar in april echt niets te zoeken onder 2500m.

eric_kaprun2204

Natuurlijk is Eric ter plekke. Vanochtend stuurde hij al deze kiek vanaf de gletsjer. Reageerder Peeters gaat over 2 weken naar het Robbie Williams concert in Ischgl op 3 mei. Dat wil zeggen hij gaat lekker skiën en pikt de muziek opm de Idalp gratis mee. Onderaan dit bericht kijken we daarom ook nog even naar dit fantastische skigebied! 

Budva-mid-April-2014

Even nog terug naar de kou en de sneeuwval met lage sneeuwgrens afgelopen week. Dat is netjes zoals de modellen berekenden over de Balkan uitgewaaierd met bovenstaande kiek van 16 april uit Montenegro als gevolg. Ja de zee die je ziet is de Middellandse Zee medio april 2014! Lees op het gebied van extreem weer ook nog even Jeroens bericht van gisteravond. En bekijk misschien deze foto’s uit de Duitse middelgebergten waar het vrijdag ook nog eens wit werd. 

cervinio2204

Waar sneeuwde het ook al weer zo mooi dit Paasweekeinde? Juist ja in het Valle d’Aosta. Maar vandaag is de sneeuw rond 2000m meteen al weer verdwenen. Hier zie je Breuil-Cervinia. Zie ook meteo en andere webcams.

 planmaison2204

Gaan we iets omhoog zijn we terug in de ijstijd! Dit is Plan Maison op 2555m… en je kunt nog omhoog tot 3899m.

valtho2204prog

 

Ook Val Thorens ligt hoog genoeg. De daltemperaturen hier moet je 3 graden vanaf trekken omdat er een hoogtefoutje zat bij Bergfex dat nu gecorrigeerd wordt. Er gaat in het dorp ook meer sneeuw vallen dan je hier ziet. Hou even aan wat je ziet voor het bergniveau en dan 30% minder of zo. En zie ook dat vanaf maandag het kwik weer fors lager ligt. Ziet er goed uit voor de Dutchweek. Wacht nog even met je wax keuze!

ischgl2204prog

 

OK de dalafdaling in Ischgl is niet meer. Dat moeten we afschrijven. Maar de Idalp ligt net zo hoog als Val Tho en alles daarboven is goed. Hoe gaat de eerste week van mei worden? Op dit moment hebben we daar alleen meteofiction over. Nog niets betrouwbaars. 

2mei

 

Ach… het Europese model gaat voor een derde keer sneeuw in die week van de Dutchweek. Sneeuwgrens 1500-2000m. Dat zou best ook weer door kunnen zetten naar Ischgl. Het Amerikaanse model is vanochtend te grillig om op die termijn iets te zeggen. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.