Een week geleden hadden we de bizarre sneeuwmuren op een bergpas in Japan. Vandaag communiceert de Grossglockner Hochalpenstrasse met veel trots dat de “Durchstich 2014” is gelukt. Dat was dinsdag na zowat een maand lang frezen vanuit Kärnten en het Salburgerland. Vandaag is de weg verder schoongemaakt. Met sneeuwval en temperaturen onder nul op 2500m. Dat wel. Vanaf 1 mei kunnen auto’s weer passeren. De sneeuwmuren zijn 8 meter hoog. Zouden er meteen in het begin ook al motoren over de pas gaan?

httpv://www.youtube.com/watch?v=T7-h6HqIZbQ

Schitterend die video. Mooi werk! Het betekent veel voor de regio. Vooral het dorp Fusch is 100% van de pasweg afhankelijk. De 30% meer sneeuw dan vorig jaar komt natuurlijk door de vele sneeuw van de zuidkant die met sterke Föhn-wind op mirco-schaal ook naar de noordkant van de pas is geblazen. H/T Anneke Bovy van Chalet Sonnentanz.

bram_hochalpenstrasse3004

 

Bram Oostdijk stuurde deze selfie op via Facebook. Zijn toelichting: Hij was vandaag al open, met ontzettend mooi uitzicht! De route helaas niet kunnen afmaken ivm lawine gevaar..! Ook voor komend weekend helaas geen gehele route! Verder werkelijk prachtig! Prijs –> 24,- ipv 34,-


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.