Hajo meldde het een paar dagen geleden al: de ‘Durchstich 2014’ van de Grossglockner Hochalpenstrasse was een feit. Eén van de bekendste Alpenpassen is daarmee weer voor de toeristen en andere liefhebbers geopend. Ruim 700.000 m3 aan sneeuw moest er dit jaar geruimd worden met als resultaat sneeuwmuren tot een hoogte van 8 meter langs de weg.

De moeite waard dus om dit eens zelf te gaan bekijken! De pas zelf ken ik maar al te goed in zomerse omstandigheden, het is vaak een fantastisch uitje wanneer vrienden of familie bij mij op bezoek zijn, maar nog nooit had ik de pas zo kort na de opening gereden. Gisteren, Bevrijdingsdag in Nederland, was het dan zo ver: strakblauwe luchten en een heerlijk zonnetje maken dit de perfecte dag om de sneeuwmuren met eigen ogen te aanschouwen.

Gezien de vele sneeuw aan de zuidkant afgelopen winter verwachtte ik daar de meeste sneeuw. Opvallend genoeg was het de noordkant die de meeste indruk maakte. Eigenlijk ook niet zo vreemd, daar de zuidkant al weken volop in de zon staat en de noordhellingen natuurlijk een stuk minder zonuren te verduren krijgen. De plaatjes waren er niet minder spectaculair om: kijk en geniet zou ik zo zeggen!

hochalpenstrasse001 

Aan het begin van de Mautstrasse vanuit een voorjaarsachtig dal de blik richting de sneeuw. Zie hier alle foto’s met uitleg op lekker groot formaat.


Valentijn

Valentijn Hubers woont in Zell am See Kaprun waar hij met zijn vader Nederlanders en Belgen begeleidt in de zoektocht naar een (vakantie)woning in Oostenrijk, middels het in aankoop gespecialiseerde bedrijf Alpendreams. Verder is hij een groot wintersport- en bergliefhebber.

8 reacties

Gesloten voor reacties.