Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Grootste sneeuwplosie noordkant ooit in weermodel berekend

check ook eens

88 Reacties

 1. Krism schreef:

  ik ben net wakker en ben blijkbaar nog aan het dromen…

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Wow….

 3. Harm schreef:

  Hmmm, ook mist voor Zutphen zo te zien. Scheelt weer vuurpijlen kopen.. 😉

 4. Hans schreef:

  GFS 18z gisterenavond was ook niet slecht voor wintermogelijkheid in LL. Ook nu is er “kans” op een verbinding van Atlantisch Hoog met Groenland maar de aanstormende depressie kan vanwege de gordel van hogedruk bij NF niet zakken en moet (?) blijkbaar richting Europa……
  Zou anders wel mooi zijn: na de sneeuw de winter in 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577693332.png[/img]

 5. Mark (Breda) schreef:

  Er komt winterpotentie in de kaarten!
  Volgende week (1e keer) naar Kleinwalsertal. Net voor de nordstau. Dan maar wat oudere sneeuw. Het zonnetje is ook fijn te hebben. Genieten ga ik toch wel. Of er nu wel of geen sneeuw in het dal ligt. Gewoon accepteren zoals het is.

 6. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577694587.jpeg[/img] Voor de skischooldrukte, even een rondje skien. Feest

 7. Hjs schreef:

  Dec. Voor de LL nog aardig bijgetrokken, bij lange na geen recordmaand wua Temp.

  Dit jaar overal natuurlijk wel weer warm, erg zonnig en het eerste jaar dat we 40C plus konden meten. Met zelfs 42.9. Die op geen enkele wijze weerlegt kon worden. Maar men durft dit niet te laten gelden.
  Los van dit record, op drie dagen boven het oude record en ook over een vrij groot deel van het land. Benieuwd hoe lang dit record blijft staan, verwacht niet te lang gezien de algemene trend.

  Korte termijn, eindelijk een vleugje winter en een beetje droger, veel meer lijkt er voorlopig niet in het vat te zitten. Tot half Jan. geen winter in zicht. Tot op heden geen vlok sneeuw en zeer weinig vorst. Winters zonder sneeuw zijn bijna niet bestaand, dus er zullen nog wel wat prikjes volgen. De tijd zal het leren.

 8. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577696239.jpeg[/img]

 9. Hjs schreef:

  Ook al kunstsneeuw nodig in Moskou. Warmterecord uit 1886 gebroken.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/warmterecord-moskou-laat-nepsneeuw-aanrukken

 10. Jorne schreef:

  Gfs 06 wel weer interessant met dumps en later kou. Sterker nog, ik vind m toppie

 11. Platte aarde schreef:

  “”Dit jaar overal natuurlijk wel weer warm,”” niet overal “” erg zonnig”” minder als 2018? “” “” Met zelfs 42.9. Die op geen enkele wijze weerlegt kon worden.”” Een trog ,droge grond,weinig wind en zuiden wind….bovendien was de 42.9 uur later van de kaart omdat het een meetfout was “” Maar men durft dit niet te laten gelden.”” Nee bang voor de verschrikkelijke sneeuwman…
  “”Benieuwd hoe lang dit record blijft staan,”” net als het vorige record ruim 38 graden dik 70 jaar geleden toen de klimaatdrammers nog geboren moesten worden “”verwacht niet te lang gezien de algemene trend.”” Algemene trend ? Eens in de 70 jaar een warmte record ? Vraag KMNI om nog wat hittegolven weg te moffelen dan komt jou “trend” misschien wel in 2020 uit ,Joop s klimaatdrammertje…

 12. Joalie schreef:

  Ik ben momenteel in Winterberg en gisterenavond stonden de sneeuwkanonnen aan, terwijl op de diverse weerapps werd aangegeven dat het boven nul was. Maar het dooide niet. Kan iemand mij uitleggen hoe dat kan? Ik dacht altijd dat sneeuwkanonnen alleen hun werk konden doen bij min temperaturen, al weet ik dat luchtvochtigheid ook een rol speelt.

 13. Platte aarde schreef:

  “”Qua zon plek 3 a 4, feitjes feitjes….. maarja op de platte aarde bestaan geen feitjes””

  1911 en 1947 en 1983 en 1994 en 1995 en 2003 en 2006 en 2018 … Feitjes achterhouden is je je niet uitkomen ? tel er 8 en geen 3 of 4 !

 14. Jorne schreef:

  Dit het gfs van vanmiddag, vanavond helaas een mindere run
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577725053.png[/img]

 15. Eric | schreef:

  Ik heb al iemand gezien die zijn schep niet meer uit het oog verliest. Ik probeer de verwachtingen te temperen. 2,44 meter sneeuw voor Brixen… Dat komt natuurlijk niet uit maar de schepper draait doorrrrrrrrrrrrrrr.

 16. danisnow schreef:

  Vandaag weer heerlijk weer in Saint Francois Longchamps met alleen maar zon en heerlijke sneeuw. Je merkt echt dat die nog vers is, vooral off piste!
  https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577729540.jpeg

 17. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577738201.jpeg[/img]

 18. Paul A Club 1989 schreef:

  De pluimen voor LL zijn helaas prut. Iedereen een hele fijne jaarwisseling! En laten we de reacties op deze fantastische site positief houden in 2020. Negativiteit hebben we he-le-maal niet aan! 😉

 19. Remko schreef:

  Modellen flipfloppen per6 uur. Nu weer geen winter in de LL. Vanochtend mooie berichten. Ach, iedereen heeft zijn ups en downs, ook het weer en zijn modellen. Nee tot half januari niets te verwachten. En dan wordt het best spannend voor ons.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_168_1.png[/img]
   week vooruit, verder wil ik niet eens kijken meer.

   Doel je op deze run? Deze geeft hellmanpuntjes en wellicht schaatsen op weilanden. Lijkt meer op winter dan ik in tijden gezien heb. Geen echte winter natuurlijk, maar wel potentie op iets beters. Verbinding met het Russisch hoog kan beter.

 20. Wim schreef:

  Op deze link van windy kun je mooi de luchtvervuiling zien o.a. voor morgenavond.( Is nu nog niet real te zien)
  https://www.windy.com/nl/-NO2-no2?camsEu,no2,49.639,2.549,4

 21. Bart schreef:

  Hajo,
  Kan jij geen leuke traktatie geven voor de LL
  Gefeliciteerd

 22. Jorne schreef:

  Laatste 2 gfs hoofdruns toch vrij fris op ooghoogte agv een uitbreidend hoog met stralingskou want op 850hpa is het dan zelfs warm

 23. Leo schreef:

  Gefeliciteerd Hajo!

 24. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577774828.png[/img]
  Wees toch maar gewaarschuwd 😉 Ook het KNMI houdt rekening met zichten lokaal < 10 meter.
  Dat de waarschuwing nu al uit staat is overigens volgens het protocol dat er (indien die 10 meter op uitgebreide schaal) mogelijk opgeschaald wordt naar code oranje. Die zal echter pas op het laatste moment uitgegeven worden; het wordt nowcasten wat dat betreft. De kans daarop is het grootst in de noordoostelijke helft van het land; daar om middernacht de minste wind. Maar ook elders niet uitgesloten. Dat hangt deels ook af van het al dan niet eerder ontstaan en vervolgens al dan niet oplossen van de mist; nu (actueel sterk teruglopende zichten vooral in het midden van NL), eerder vanavond en/of zelfs in de middag (dat laatste laat m.n. het HARMONIE model zien). Dat Hajo (en ook Jorne) de mist in lijkt te gaan (duh, sorry, erg flauw maar ik moest m toch even maken 😉 ) heeft drie oorzaken: het EC model had en heeft van alle modelberekeningen de meeste wind, het EC lijkt de mist voor m.n. de zuidelijke helft te onderschatten én uiteraard (vooral dat heeft Hajo gemist) geen van de modellen houdt rekening met het vuurwerk. Spannend en leuk natuurlijk (als liefhebber van het weer en de extremen). Wel jammer en vervelend voor het vuurwerk en het verkeer. Hou om die reden rekening met een overnachting als je nog met de auto terug zou moeten 😉

  • Jorne schreef:

   Ik ben ook te lang uit gegaan van de “sichtweite” kaartjes van het EC maar vermoed dat deze nog een beetje bijgeschaafd moeten worden 😉 Daarbij komt ook nog dat ik tot gister het idee had dat de lucht helemaal niet zo vochtig is maar dat is vanochtend helemaal anders, de weg was drijfnat. Ik denk dat het voor de zuidelijke helft nog mee gaat vallen met zeker mistbanken maar niet de killermist van 10m zicht. In het noordoosten gaat het bijzonder gevaarlijk worden, 10m zicht is niet iets dat de huidige haastige maatschappij gewend is en dat in combinatie dat veel mensen zich toch niet onthouden van een glaasje champagne 😉 opletten op de weg!

   • Leo schreef:

    Hmm daar heb je (deels onbedoeld wellicht) een punt Jorne, sorry. Wat ik er bij wilde zeggen maar naliet is dat het o.b.v. de nieuwste runs (die -incl. het EC- weer wat vochtiger zijn) en de actualiteit natuurlijk makkelijk scoren is. Dat zou té flauw zijn; daar was ik niet op uit. Dat oneerlijke (voortschrijdende) inzicht moeten we dus buiten beschouwing laten 😉 Maar ook los daarvan zijn de kansen m.i. nooit verdwenen geweest. Maar sowieso blijft het afwachten natuurlijk.

    • Jorne schreef:

     Makkelijk scoren beschuldig ik je zeker niet van, goeie onderbouwing en het nodige tegengas, ik ben ook geen messias 😉

     • Spyfromthesky schreef:

      Het heeft waarschijnlijk een beetje gemotregend vannacht. Nu is het rustig en achter mijn huis vanuit een weiland met weinig wind en toch wel fris, zag ik al plaatselijke misvorming.

      Qua vocht zou ik zeggen, deze omstandigheid is aanwezig. Qua wind is het dus afwachten. Dat is bepalend.

      Spyfromthesky

   • Robbert schreef:

    Hajo, gratuliere! Weer een jaartje wijzer 🙂

  • Mark (Breda) schreef:

   Dank Leo en ook Jorne. Wellicht goed om met nowcasten en wellicht een apart mistbericht de lezers hier nog wat extra te informeren? Een gewaarschuwd mens telt immers voor 2! Kun je zelf de afweging maken.

   @Hajo: Gefeliciteerd!

 25. Tijs schreef:

  Gefeliciteerd met je verjaardag, Hajo!

 26. Teus schreef:

  Goed uiteinde allemaal!

 27. Raymond schreef:

  Van harte gefeliciteerd Hajo!

 28. Spyfromthesky schreef:

  GFS en ECMWF wijken al op 120 uur behoorlijk af. Laat na gaan op 240 uur vooruit. Eén van die twee systemen gaat bakzeil halen.

  Spyfromthesky

 29. Krism schreef:

  fijne verjaardag Hajo! De rest van het jaar jouw verjaardag vieren, hoe straf is dat!

 30. Asten (Harmelen) schreef:

  Hajo van harte gefeliciteerd met je verjaardag !

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.