lanovka-1
Op nog geen 8 uur rijden zit je in een prachtig betaalbaar gebied

In het Ertsgebergte aan de grens tussen Tsjechië en Duitsland op maximaal 8 uurtjes rijden vanaf Utrecht ligt het skicomplex Klínovec. Klínovec ligt vlakbij het Duitse skicentrum Fichtelberg. Deze beide skigebieden zijn nu samengevoegd om een gezamenlijk doel na te streven – namelijk het aanbieden van meer wintersport mogelijkheden en om service te kunnen geven van hoge kwaliteit. De twee skicentra vormen nu samen InterSkiregion Fichtelberg-Klínovec.

Dit skigebied biedt nu 33 km van uitstekend onderhouden skipistes, bediend door 1 kabelbaan, 6 stoeltjesliften en 11 sleepliften. de 2 gebieden hebben een gezamenlijke skipas en een gratis skibus tussen de bergtoppen waardoor beide gebieden uitstekend bereikbaar zijn. Nu kun je denken: Voor 33 km piste kom ik mijn bed niet uit. Voor deze 2 gebieden hebben ze een mijlpaal bereikt door deze samenwerking. Vele gezinnen met kinderen, mensen met een wat kleiner budget gingen je voor. En tegenwoordig gaat ook de gemiddelde wintersporter (met wat groter budget) naar de bergen van Tsjechië. Waarom? Omdat ze goed aan de weg timmeren.

klinovec-4

klinovec-2

Flinke verbeteringen

Dit seizoen is het systeem voor electronisch skipassen aankopen verbeterd en zorgt ervoor dat u niet meer voor een kassa hoeft te wachten maar direct de berg op kunt gaan waar tevens ook het sneeuwkanonnen park dit jaar is uitgebreid. Ook voor de langlaufers onder ons ligt er een parcours van circa 50 kilometer.

klinovec-3

klinovec-sandro-lindner-s-print-annaberg

Ideaal voor families met kids

Het samengesmolten gebied is zeer geschikt voor families met kinderen. Mocht je de kids zelf les willen geven, dan kan dat. Er is een gratis lift beschikbaar voor kinderen. Er is natuurlijk ook een kinder skipark aanwezig en goede enthousiaste skileraren.

czechtourism-lipno1

 

klinovec-1

Even iets anders?

Mocht je even wat anders willen doen in plaats van op de piste staan kun je altijd nog naar het aquapark in Klášterec nad Ohří of in Duitsland in de plaats Marienburg. Natuurlijk zijn er ook wellness activiteiten, fitness en sport mogelijkheden en een onwijs gave zoutgrot die je kunt bezoeken. En nog steeds is Tsjechië zeer voordelig;-) Benieuwd naar de voordelen van Tsjechië ten opzichte van de andere skigebieden in de Alpen? Femke heeft ze op een rijtje gezet.

2-fichtelberg-sandro-lindner-s-print-annaberg

Meer informatie over een wintersport in Tsjechië vind je op: wintersport.czechtourism.com

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.