We openen met een plaatje van Penningberg Paradise. In de regen dan voor de afwisseling.

En dat na een subtropische dag in “must visit” Area 47 aan het begin van het Ötztal. Bloedje heet en knallende zon…

En dan een even zwoele aangenaam winderige avond in Innsbruck. Met poffertjeskraam aan de Inn! Op een internationaal culinair festival. Ik een Hamburgse verse haring geprobeerd. Te doen. Maar haalt het niet bij de Hollandse nieuwe!

En toen zou de weersomslag komen en die is gekomen. In Oostenrijk getuige het plaatje bovenaan. In Nederland getuige de kiek van Ronaldo vanochtend.

Ook regen is er gekomen….

Flinke knik al in grafiek van 13 stations gemiddeld. Maar prognose is nog wel oplopende verdere droogte.

Storm zou er komen. Nou de luiken hebben zeker gerammeld…. maar de kern heeft de Wadden geschampt en de kop van Denemarken vooral geraakt. Hierboven

Wel regen dus…. met “los maar toch verbonden” een front dat tegen de noordkant van de Alpen aanhangt.

Hoe verder? Regen gaat wat vaker voorkomen bij fors lagere temperaturen en tussen de buien door kan het kwik weer de 20 graden gaan overstijgen.

In de Alpen en Oost-Eruopa gaat het nog een keer vlammen zondag en maandag met een nieuw hittegolfje. Vooral Oostenrijk dan. Maar dan…

Beukt de regen er vanuit het westen in. Het Azorenhoog heeft duidelijk wat meer moeite de boel af te schermen in de huidige berekeningen. En zo zien we dat extreem weer is wat het is. Iets wat steeds weer in wisselende gedaantes optreedt, maar dat uiteindelijk altijd weer buigt voor de norm! Maar toch tof dat dat hittegolfje voor mij en mijn jeugdige aanhang deze weken samenvalt met twee dagen Rudolfshütte!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.