Zuid-Afrikaanse sneeuwengel

Wij wintersporters kunnen een paar dagen fraai zomerweer heus wel waarderen (gisteravond bij zonsondergang heerlijk gevlogen boven de duinen van Wijk aan Zee), maar van berichten over een ijzige winter op het zuidelijk halfrond worden we ook vrolijk. Dankzij een tip van Ab zien we dat Zuid-Afrika een langlaufparadijs is geworden. In 2007 kleure Johannesburg al even wit en daarvoor was dat voor het laatst in 1981.

Telkens zien we die periode van ruwweg 30 jaar. En dat is precies de helft van de faselengte van de PDO. Alles wijst op een geleidelijke overgang naar koudere condities. Dat het in Zuid-Amerika voor de derde winter op rij helemaal mis is, berichtte ik al op climategate.nl. In Australië was het afgelopen week bibberrr koud op plekken waar het normaal ’s winters joepie is. Brisbane is in dat kader al omgedoopt in Brrrisbane.

Maar in de krant lazen we toch net dat er steeds meer hittegolven zouden komen….

Amerika zucht onder een geweldige droogte en hitte, waar de activistische klimaatwetenschapper James Hansen van NASA, deze week schandelijk op inhaakte met een leugenachtige publicatie over het toenemen van hittegolven door global warming. Hij vergeleek de warme periode 1980-2010 met de koude fase 1950-1980 en concludeerde op basis daarvan dat er nu meer hittegolven zijn dan ooit eerder in de laatste 10.000 jaar!?! Terwijl volgens alle statistieken de jaren 30 in de VS veel heter en droger waren dan de huidige zomer.

Jammer dat de Nederlandse media het weer klakkeloos overnamen….

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.