Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Groeten uit winterwonderland Portes du Soleil en al iets meer zicht op vervolg

check ook eens

27 Reacties

 1. Spyfromthesky schreef:

  Hajo, die wolk van jou die ontstaat door de koude bovenlucht. Ontstaan die niet pas ook tegen de middag als door de zon opwarming plaatsvindt door die koude bovenlucht?

  M.a.w. wordt een cumulus gevormd door lucht die steeds kouder wordt/blijft of door opwarming zo in de bergen?

  Het lijkt van achter die bergrug aan de zonnige zijde te zijn ontstaan. Zit daar een dal achter (diep) dat opwarmt en het effect dan zo mooi daarboven is?

  Spyfromthesky

  • Hajo schreef:

   Het is een van twee of allebei: de cumulussen ontstaan als ofwel de onderlucht opgewarmd wordt door de zon ofwel de bovenlucht afkoelt door advectie van koude lucht. Of een combi van beide. In dit geval was het het eerste omdat de zon met de sneeuw in het dal nauwelijks thermisch kan werken. De zuidhellingen zijn echter heel snel weer bruin/groen nu. Dus dan kan de opwarming van onderaf ook weer beginnen.

 2. Spyfromthesky schreef:

  Hajo,

  Ik zie al weer dat je met je BV het dit seizoen van de weergoden gaat winnen. Ik gun je natuurlijk wel de overwinning. Al zal die eendjes in het water mij bijblijven!

  Daarom stel ik voor het volgend seizoen het voor je om moeilijker te maken. Want ja, bijna elk jaar winnen is voor een weerman ook weer geen uitdaging.

  Nee, ik stel voor dat er twee competities zijn.
  1) Voor de bergen/ alpen in diverse alpengebieden/landen én
  2) Voor de LL landen, waaronder Nederland speciaal.

  En een beetje weerman, liefhebber van sneeuw en ijs laat zich graag prikkelen :>).

  Spyfromthesky

  • Hajo schreef:

   Het is mijn intentie om minstens 2 van de 3 jaren te winnen en hoogstens 1 van de 3 jaren gelijk te spelen. Ik wil eigenlijk geen enkel seizoen verliezen simpelweg omdat dat het bestaansrecht van de site zou ondermijnen. Deze site heeft waarde omdat bij al het spaghetti turen toch is gebleken dat de kans dat mijn bv’s uitkomen groter is dan 50%. Dat is mijn kunstje. Andere mensen kunnen goed dansen of zingen. En waarom zou het moeilijker zijn als de bv’s gesplitst worden per regio? Tuurlijk als je er drie competities van maakt 1 voor west-alpen, 1 voor oost-alpen en 1 voor Nederland zul je zien dat ik wel af en toe verlies, simpelweg omdat ik nooit meer dan 8 BV’s in een seizoen zal proppen. Maar als ik dan 2-1 verlies voor Nederland zegt dat statistisch weer niets. Verlies ik dan omdat ik het niet kan of omdat de sample te klein is? Nee het gaat er juist om dat ik bij een stuk of 8 BV’s ofwel gelijkspeel ofwel win. En als jij terugkijkend zou denken dat mijn BV’s te makkelijk waren….. ook de laatste jaren…. dan zie je verkeerd m.i.. Mijn bv’s zijn werkelijk wat de term zegt: voorspellingen die je met een weermodel alleen eigenlijk onmogelijk zou kunnen doen. Ik weet ook niet hoe ik het doe maar het werkt wel…

 3. Eric schreef:

  Vandaag waren er woorden tekort…voor de fantastische sneeuw die in Skiwelt ligt.

  Bijgaand een update.

  http://youtu.be/IdtleUEYrw0

 4. Robin schreef:

  Hallo Hajo, durf je al vooruit te blikken naar de Pasen? Wij zijn voornemens naar St. Anton af te reizen voor een toetje op het seizoen. Gaat de sneeuw het nog houden tot die tijd? Of komt er wellicht nog een vers laagje bij in april?

 5. Stefan Kaptein schreef:

  Is die laatste foto een selfie Hajo? En niet liegen hé. Hier in Brixen zit het seizoen er voor mij en mijn vrouw er weer op. Vandaag een fantastische dag gehad samen met Eric, zie de foto’s. Morgen weer naar Nederland en dan zit het wintersport seizoen er op. Kijken nu alweer uit naar komend seizoen. Kan alleen maar beter worden. Vandaag was echt de beste dag qua sneeuw van deze winter in dit gebied. Het hele seizoen is het niet zo wit geweest in dit gebied.

  • Marco schreef:

   was er geen verbod op deze kledij sinds 1978:-) wel mooi hoor een rennhose. misschien is dit wel de trendsetter en moeten wij trendvolgers worden:-p

 6. Stefan Kaptein schreef:

  Hier nog een toegift vanaf de Choralp vanmorgen, Eric en mijn vrouw in beeld om half negen op de piste. Sneeuw echt droomachtig goed, hoor Eric maar uit zijn dak gaan.

  http://youtu.be/IQEjzjaRo9E

 7. Frederic schreef:

  Nu Hajo druk bezig is, nog even hier in de reacties een bespreking van de avondmodellen.

  • Frederic schreef:

   De atmosfeer boven de Alpen blijft de komende dagen labiel door die koude bovenluchten. Overdag dus opbollende stapelwolken. Ik heb er nog een onwijs gave foto van (vanuit Franse Alpen), maar die hou ik nog even voor het avondbericht van morgen. Hajo en ik hadden het er vandaag en gisteren ook al over. Donderdag best een serieus mooie verse sneeuwlaag in Piemonte, Valle d’Aosta en Oberwallis. Lokaal tot een halve meter mogelijk. In de nacht naar donderdag nog met een sneeuwgrens van 800m, overdag stijgend naar 1200-1300m.

  • Frederic schreef:

   Vanaf vrijdag begint de warme luchtbel op grote hoogte (en dus ook het Scandihoog) naar het zuiden weg te zakken, over de Alpen heen.

  • Frederic schreef:

   Zeker in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen wordt het weekend dan uitgesproken zonnig.

  • Frederic schreef:

   Dit is de laatste kaart waarop de belangrijkste weermodellen het eens zijn met elkaar. Zondag aanstaande. Daarna lopen de modellen sterk uiteen.

  • Frederic schreef:

   Daarna houdt de EC12 de luchtdrukverschillen klein boven Europa, terwijl bij GFS12 de depressie-activiteit boven de oceaan groter is. Die depressie treuzelt dan nog 6 dagen lang eer die Europa binnentrekt.

  • Frederic schreef:

   Eigenlijk blijft de situatie na komend weekend nog steeds onzeker. Maar op het luchtdrukensemble is de dalende trend op de lange termijn vrij overtuigend (maar niet 100% zeker). Dus de wisselvalligheid in april staat er nog steeds op. Alleen maak ik me zorgen over de sneeuwgrens. Zo’n NOM dat dagenlang op de oceaan blijft hangen, zou wel eens voor een te lange periode warmte over de Alpen kunnen uitsmeren. Afwachten maar weer.

   • Skiwi schreef:

    Pfff…behoorlijk deprimerend…dit weekend super, wellicht één van de beste weekends van het seizoen en voor volgend weekend serieus slechte vooruitzichten…

   • Frederic schreef:

    Das nog heel ver weg @Kristof. Maar deprimerend vind ik het niet. Ik ga pas in de tweede week van de paasvakantie (Königsleiten), dus nog na u. Maar ik ga er toch van uit dat boven de 2000m alles dan prima gaat liggen. En zo niet, rijden we wel naar Hintertux.

   • Skiwi schreef:

    Goh ja, ‘t is niet zozeer de sneeuwkwaliteit waar ik schrik voor heb, wel het “beneden regen, boven geen kl*ten zien door sneeuw en mist” verhaal…

   • Frederic schreef:

    hmmm, mja. Niet vergeten, we zijn tegen dan al april zijn, dus de echte mistfases duren een pak minder lang als in de winter.
    En ik heb het vorig jaar in Les 2 Alpes nog meegemaakt. Ook toen in dikke sneeuw (+mist) terecht gekomen, maar warm dat ik het toen had. Zonnestraling klieft echt door die mist heen.

 8. Steven schreef:

  @Frederic zou de sneeuw niet tot in Lombardije (Livigno) geraken?

  • Frederic schreef:

   Nee @steven. Ik sluit niet uit dat Livigno er iets van gaat meepakken, maar dat gaat echt minimaal zijn. Reken er dus niet op. Sneeuwval aan Italiaanse westkant komt puur door oostelijke stuwing van vochtige lucht van over de Middellandse Zee. Zo staat het ook al verschillende runs op rij op de kaart. En voor Livigno heb je een zuidelijke (of ZW/ZO) stroming nodig.

 9. Vincent schreef:

  Hoe wordt het weer in Nl @Frederic?

  • Frederic schreef:

   Oei, eigenlijk lang geleden dat ik naar de LL gekeken heb @Vincent. Op zich een beetje hetzelfde als in de Alpen. Eerst nog een week met vrij stabiel lenteweer. Zonnige perioden, maar overtrekkende wolkenvelden. Morgen in N-NL bijvoorbeeld. Vooral de temps doen het heel goed (zelfs 20°C haalbaar in het ZO). Na het weekend en vooral vanaf midden volgende week onzeker en grotere kans op wisselvalligheid (volgens de modellen toch althans).
   Maar ik heb het vorige week nog aangehaald. Ergens doet het afgelopen jaar me aan 2006-2007 denken, en toen kregen we een record droge aprilmaand in 2007.
   Hier de pluim voor ZO-NL:

 10. Roy schreef:

  Dank voor de update Frederic! De sneeuwgrens en timing wanneer de depressie binnenschuift is na het komende zonnige intermezzo het nu eerstvolgende cruciale punt voor de geïnteresseerde wintersporter. Morgenvroeg even bekijken of er al meer duidelijk is.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.