Weer een dag vanaf kantoor en dit keer niet eens ironisch bedoeld als ik het heb over mijn werk als skileraar maar echt een heuse tafel en stoel en laptop. Mar niet op zo maar een plek. Maar vanaf een krachtplek als er een bestaat. Op 2315m onwankelbaar in een beukende storm: de Rudolfshütte. En als je er in feite niet kunt skiën is het echt niet getreurd. Chillen, zwemmen, klimmen, fitnessen en toch ook even naar buiten op de storm op te snuiven…

De bakstenen voor de uitbreiding met een hele rij gezinskamers komende zomer liggen al klaar.

En steeds kijk je maar vanachter het “kogelvrij” glas naar die vlag of die nog niet aan flarden wordt gereten door de storm. Aanhoudend. Uren lang. Nu bijna een etmaal. Vanmiddag gaat hij even liggen en klaart het op aan de noordkant als het aan de Oostenrijkse zuidkant flink gaat sneeuwen.

Gaat dan ook deze lift voor het huis weer draaien met zijn gezandstraalde piste? Toerskiërs moeten echt zo gigantisch opletten de komende periode. Ik voorzie veel ellende. Zeker met de poedersneeuw die er nog bij komt.

Hier zie je de overgang naar eerst zuidstuwing en dan mooie noordweststuwing later deze week deze week.

Ik zie deze alarmerende accumulatie niet in de modellen maar het lijkt me dat er nogal wat rampspoed op de komende dump aan de zuidkant kan komen te zitten. Wat zie jij?

Hier op de hoofdkam profiteren ze dan twee keer. Vette dumphoor! En bel eens of ze voor komend weekeinde nog lege kamers hebben. Pak je 5% extra WSWM korting en ga hier eens een weekeinde knallen.

Voor thuis in Hopfgarten ziet het er ook steeds beter uit. Morgen dooit het voor het laatst op dorpsniveau. Me dunkt dat er donderdag toch meer zal vallen dan dinsdag maar dat gaan we gewoon rustig aankijken. Ook hier geldt: vrijdag vertrekken en zaterdag je eerste skidag pakken is een perfecte investering.

Aan de Franse kant ook die dubbelklapper.

En dan toch langzaam naar het Poederbaas NK Freeride kijken. In Kappl komt komend weekeinde heel freeridend Nederland bij elkaar om in de week erna een qualifier en een finale te gaan afwikkelen in een echt gezellige ambiance in weer zo’n perfecte combi van gezinsskigebied en freeride mekka: Kappl bij Ischgl in het Paznauntal. Voor mij net te ver om te gaan pendelen. Dus komende dagen op zoek naar acco. En ook als je niet aan de wedstrijd deelneemt: je ticket voor het Poederbaas freeridefestival boeken is niet verkeerd in deze omstandigheden.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.