Weer een dag vanaf kantoor en dit keer niet eens ironisch bedoeld als ik het heb over mijn werk als skileraar maar echt een heuse tafel en stoel en laptop. Mar niet op zo maar een plek. Maar vanaf een krachtplek als er een bestaat. Op 2315m onwankelbaar in een beukende storm: de Rudolfshütte. En als je er in feite niet kunt skiën is het echt niet getreurd. Chillen, zwemmen, klimmen, fitnessen en toch ook even naar buiten op de storm op te snuiven…

De bakstenen voor de uitbreiding met een hele rij gezinskamers komende zomer liggen al klaar.

En steeds kijk je maar vanachter het “kogelvrij” glas naar die vlag of die nog niet aan flarden wordt gereten door de storm. Aanhoudend. Uren lang. Nu bijna een etmaal. Vanmiddag gaat hij even liggen en klaart het op aan de noordkant als het aan de Oostenrijkse zuidkant flink gaat sneeuwen.

Gaat dan ook deze lift voor het huis weer draaien met zijn gezandstraalde piste? Toerskiërs moeten echt zo gigantisch opletten de komende periode. Ik voorzie veel ellende. Zeker met de poedersneeuw die er nog bij komt.

Hier zie je de overgang naar eerst zuidstuwing en dan mooie noordweststuwing later deze week deze week.

Ik zie deze alarmerende accumulatie niet in de modellen maar het lijkt me dat er nogal wat rampspoed op de komende dump aan de zuidkant kan komen te zitten. Wat zie jij?

Hier op de hoofdkam profiteren ze dan twee keer. Vette dumphoor! En bel eens of ze voor komend weekeinde nog lege kamers hebben. Pak je 5% extra WSWM korting en ga hier eens een weekeinde knallen.

Voor thuis in Hopfgarten ziet het er ook steeds beter uit. Morgen dooit het voor het laatst op dorpsniveau. Me dunkt dat er donderdag toch meer zal vallen dan dinsdag maar dat gaan we gewoon rustig aankijken. Ook hier geldt: vrijdag vertrekken en zaterdag je eerste skidag pakken is een perfecte investering.

Aan de Franse kant ook die dubbelklapper.

En dan toch langzaam naar het Poederbaas NK Freeride kijken. In Kappl komt komend weekeinde heel freeridend Nederland bij elkaar om in de week erna een qualifier en een finale te gaan afwikkelen in een echt gezellige ambiance in weer zo’n perfecte combi van gezinsskigebied en freeride mekka: Kappl bij Ischgl in het Paznauntal. Voor mij net te ver om te gaan pendelen. Dus komende dagen op zoek naar acco. En ook als je niet aan de wedstrijd deelneemt: je ticket voor het Poederbaas freeridefestival boeken is niet verkeerd in deze omstandigheden.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

16 reacties

Gesloten voor reacties.