Jorne en ik zijn uit de veren in Pension Claudia in Thumersbach. Mooie plek. Mooie kamers, Prima wifi. En een mooi uitzicht op het meer zoals op de webcam even verderop. Ik sprong nu onder de koude douche (Jorne weet ik niet maar misschien krijg ik hem ook nog zo gek deze winter) om fris en energiek te zijn voor het early bird skiën om 7.15u op de Schmittenhöhe met een ski-overall aan van Snowsuits.nl. Ik moet nog een heel klein beetje wennen aan de gay look van de overalls maar afgelopen week had ik tijdens een powder trip toch wel eens sneeuw in mijn broek bij een buiteliung offpiste. Dus wie weet bekeer ik me nog of weer want mode-trends komen, gaan en komen weer terug.

Amerikaans model 18u run (middernacht)

Met het Amerikaanse model zijn we weer 2 runs verder na Jorne’s avondupdate. De middernachtrun was jofel voor de Lage Landen. Best mooi om te zien eigenlijk dat het in de Lage Landen ook aanhoudend licht kan vriezen, Normaal is het toch alles of niets bij ons.

Amerikaans model run 0u (ochtendrun)

Vanochtend dan weer meer dat alles of niets in de run. Met een idiote uithaal van de hoofdrun rond de maandwisseling. Allemaal voor de Lage Landen. Het verkeer moet ook opletten vandaag want er is op uitgebreide schaal ijzel vooral in West-Duitsland. Doe je voordeel met deze gedetailleerde waarschuwing die Wetteronline.de heeft afgegeven. Zaterdag en zondag dan sneeuw in de Alpen. Daarover later meer in een Facebook Live uitzending vanaf de pistes in Zell am See Kaprun. Wij gaan rennen voor weer een leuk onderdeel van Dutchweek Zell am See Kaprun!

PS Jorne en ik zitten bij 40 deelnemers aan een paralel slalom straks. Eerst skiën alle 40 individueel op tijd, Dan gaan 32 een afvalrace skiën tot de finale bekend is.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

53 reacties

Gesloten voor reacties.