Jorne en ik zijn uit de veren in Pension Claudia in Thumersbach. Mooie plek. Mooie kamers, Prima wifi. En een mooi uitzicht op het meer zoals op de webcam even verderop. Ik sprong nu onder de koude douche (Jorne weet ik niet maar misschien krijg ik hem ook nog zo gek deze winter) om fris en energiek te zijn voor het early bird skiën om 7.15u op de Schmittenhöhe met een ski-overall aan van Snowsuits.nl. Ik moet nog een heel klein beetje wennen aan de gay look van de overalls maar afgelopen week had ik tijdens een powder trip toch wel eens sneeuw in mijn broek bij een buiteliung offpiste. Dus wie weet bekeer ik me nog of weer want mode-trends komen, gaan en komen weer terug.

Amerikaans model 18u run (middernacht)

Met het Amerikaanse model zijn we weer 2 runs verder na Jorne’s avondupdate. De middernachtrun was jofel voor de Lage Landen. Best mooi om te zien eigenlijk dat het in de Lage Landen ook aanhoudend licht kan vriezen, Normaal is het toch alles of niets bij ons.

Amerikaans model run 0u (ochtendrun)

Vanochtend dan weer meer dat alles of niets in de run. Met een idiote uithaal van de hoofdrun rond de maandwisseling. Allemaal voor de Lage Landen. Het verkeer moet ook opletten vandaag want er is op uitgebreide schaal ijzel vooral in West-Duitsland. Doe je voordeel met deze gedetailleerde waarschuwing die Wetteronline.de heeft afgegeven. Zaterdag en zondag dan sneeuw in de Alpen. Daarover later meer in een Facebook Live uitzending vanaf de pistes in Zell am See Kaprun. Wij gaan rennen voor weer een leuk onderdeel van Dutchweek Zell am See Kaprun!

PS Jorne en ik zitten bij 40 deelnemers aan een paralel slalom straks. Eerst skiën alle 40 individueel op tijd, Dan gaan 32 een afvalrace skiën tot de finale bekend is.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

53 reacties

Gesloten voor reacties.