Wat is dit nu weer voor een weerfoto? Wat zien we? Een motorrijder met zijn vriendin achterop. Duitsers op weg naar huis vanuit Zell am See Kaprun of daaromtrent. Opmerkelijk? Ja want het was noodweer rondom Lofer gister rond 20 uur. Hagel en zulke harde regen dat je niets meer voor ogen zag en er aquaplaning optrad. En die twee reden gewoon vrolijk door dat noodweer tot voorbij Inzell op de snelweg.

En wat deed ik daar op de snelweg? En in dat noodweer? Nou het weer was de reden dat ik daar zat. twee dagen slecht aan de noordkant. En bij de grootste vliegschool van Duitsland, Papillon op de Wasseruppe, is het front al voorbij en zijn er twee piloten met vakantie. Dus niet gedraald en die 6 uur gereden. Nu rennen voor mijn eerste vlucht hier. Keep u posted.

Over papillon gesproken. Kwam ik per toeval tegen op de dag dat ik besloot de rit te doen.

 

Categorieën: Reis verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.