Wat is dit nu weer voor een weerfoto? Wat zien we? Een motorrijder met zijn vriendin achterop. Duitsers op weg naar huis vanuit Zell am See Kaprun of daaromtrent. Opmerkelijk? Ja want het was noodweer rondom Lofer gister rond 20 uur. Hagel en zulke harde regen dat je niets meer voor ogen zag en er aquaplaning optrad. En die twee reden gewoon vrolijk door dat noodweer tot voorbij Inzell op de snelweg.

En wat deed ik daar op de snelweg? En in dat noodweer? Nou het weer was de reden dat ik daar zat. twee dagen slecht aan de noordkant. En bij de grootste vliegschool van Duitsland, Papillon op de Wasseruppe, is het front al voorbij en zijn er twee piloten met vakantie. Dus niet gedraald en die 6 uur gereden. Nu rennen voor mijn eerste vlucht hier. Keep u posted.

Over papillon gesproken. Kwam ik per toeval tegen op de dag dat ik besloot de rit te doen.

 

Categorieën: Reis verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.