Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Groeten van Weissensee en gaat ‘t eindelijk vriezen in Nederland?

check ook eens

58 Reacties

 1. Huusman schreef:

  Huusman 27 januari 2020 om 09:04
  De winter mag van mij doorlopen tot in maart. Geen probleem.
  Een aantal weken geleden stelde ik een vraag over de mogelijke invloed van het verschuiven van de polen op de grote weersystemen op aarde. Ik had daar wat geruchten over gehoord namelijk .
  Een alerte reageerder gaf me de link naar het onderzoek van klimaat analist,Peter Cruijff :” 50 jaar zonsopkomsten in Nederland”. Ik heb de film, van een uur, hierover gezien. Erg interessant!
  Aangezien Hajo hier, als klimatoloog, vast iets van zal vinden , ben ik erg benieuwd naar zijn commentaar hierop.

  • Aart schreef:

   Ben ik ook wek benieuwd naar. Die fil is wel even doorbijten want niet heel professioneel, maar de informatie die hij geeft is bijzonder interessant. Dat de aardas jaarlijks nogal schommelt is voor mij nieuw. De link naar invloed op het klimaat die Peter Cruijff geeft is best wel aannemelijk.

 2. Huusman schreef:

  Hé Hajo,

  Wat vind jij eigenlijk van het onderzoek van Peter Cruijff, over het verschuiven van de polen, de instabiliteit die daardoor ontstaat in de draaiing van de aarde en de effecten die dat dan weer heeft op de vorming van de grote weersystemen in de atmosfeer? Ik heb zijn docu hierover gezien en zie daar als leek wel logische elementen in.

 3. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580115089.jpeg[/img]
  Wederom een mooie dag, voelt wel iets kouder aan. Nu min 1 en windstil. Je ziet dat de sneeuw zich al behoorlijk terugtrekt op de daken, dat krijg je na weken zon. Als het uitkomt krijgen we vannacht sneeuw tot donderdagochtend. Dat zou mooi zijn, we gaan het zien….of niet.

 4. Jeroen amsterdam schreef:

  Ik heb vertrouwen in een goede afloop. Al een paar runs dezelfde uitkomst en geen uitstel = afstel voorlopig. Ik hoop dat het tenminste nog één keer sneeuwt in Nederland deze winter.

 5. Robin schreef:

  Mooi bericht Hajo, en een lekker hoopgevende BV. Spectaculaire ‘drop’ in de temperatuur als zowel de dubbele cijfers als de diepvries uit zouden komen. Het weer volgen blijft mij boeien.
  Succes op de Weissensee voor Hajo, schaatsende lezers en alle deelnemers; ik kijk nu al uit naar de beelden, wist trouwens niet dat James Bond de inspirator was……en dat voor iemand die al die films zowat kan dromen……

 6. Skiwi schreef:

  Miljaar zeg, dan gaat er bijna een meter sneeuw vallen 3 dagen voor je vertrek en dan moet je nog nagelbijten: komend weekend wordt ‘t bloedheet in de Franse Alpen…

  Op zich zou ik dat fijn vinden als dat met een zonnetje is, maar EC00 en nu ook GFS06 zetten grijs weer, veel wind en neerslag met zeer hoge (ruim boven 2000m) sneeuwgrens op het menu voor vrijdag tem maandag…

  • nils schreef:

   Maak je niet druk. Wellicht valt het mee met de hoeveelheid neerslag. Waar jij naartoe gaat ligt het grotendeels boven de 2000 meter (Espace Killy). Als je naar de PDS zou gaan dan zou ik wel medelijden hebben.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Mooie uitdrukking is dat Skiwi!Dat Miljaar is echt een Belgische uitdrukking! Ik vind hem geweldig.Hoop dat alles goed komt voor je vakantie!

  • nils schreef:

   De warme neerslag staat er helaas nog op Skiwi maar het zou zomaar weinig kunnen worden… Wat wel interessant is, is de lage sneeuwgrens vanaf dinsdag!!

 7. Remko schreef:

  Severe Wheather beschrijft de meest recente ontwikkelingen van de Polar Vortex en de gevolgen voor ons. Welnu, vanaf de tweede helft februari leuke winterse ontwikkelingen en eind van de maand en begin maart koude fases. En, niet uitgesloten:” the beast from the east “ zoals zij dat noemen. Zou het dan toch?

 8. Paul A Club 1989 schreef:

  Ik vind severe weather ook leuk, maar wel een beetje sensatie-achtig. Polar vortex benoemen ze heel vaak. Duimen dat ze dit keer gelijk krijgen!

  • Tije schreef:

   Noemen ze alleen wanneer het even zich daadwerkelijk voordoet. Dat was november/december het geval. Toen waren ze ook tijdig met de melding dat het zo’n vaart niet liep, dat de aanval van warme lucht op de poolwervel was mislukt.

 9. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580133592.jpeg[/img]
  Villa Cassel wordt gerestaureerd, het dak is klaar. Een volledig koperen dak.
  Net thuis, het begint dicht te trekken. Nu wachten op de sneeuw. De pistes waren nog steeds meer dan uitstekend. (Na 30 dagen zon)

 10. Roy schreef:

  Ik heb verleden week dinsdag de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gereden met perfecte omstandigheden. Ik hoop voor iedereen dat de sneeuwval op de Weissensee mee zal vallen.
  We hebben het eerder beleefd de eerste week van maart op de schaats! Laat maar komen die winter, ik heb wel zin om nog op natuurijs te schaatsen.

 11. Jorne schreef:

  Mag ik mn handtekening onder gfs12 zetten? De runs lijken iedere dag mooier te worden! Onderstaande kaart is nog wat meteofictie maar het feest begint al op 4 februari, dat is nog maar een weekje ver weg 🙂 met onderstaande ontwikkelingen gaat Hajo zn bv wel varen!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580144566.png[/img]

 12. Jorne schreef:

  Jalalalalalalala winterrrr
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580145063.png[/img]

 13. Nicholas schreef:

  Horen, top maar ff reëel: hoe groot is de kans dat dit gaat gebeuren? Gewoon om mijn eigen hoop en verwachtingen in toom te houden?:)

  • Nicholas schreef:

   Horen moet zijn Jorne….

   • Maarten schreef:

    Kans is klein. Het lijkt winterser te worden voor de ll. Maar echt winter is niet terug te zien in ensemble. Dan hebben we al echte transport kou nodig vanaf begin febuari. Voor de Alpen is dit natuurlijk wel top. Vooral noordkant en ook wel de west kant.

  • Jorne schreef:

   Trendje dus ik acht een soortgelijke setting best reëel, dat het precies zo gebeurt is een kleine kans simpelweg omdat de termijn daarvoor nog te lang is. Het is nog veel te vroeg om naar details te kijken

 14. Carl schreef:

  Lekkere kaarten, half Europa onder een laagje sneeuw en geen klein beetje.
  Gaan we insneeuwen…
  Smullen smullen smullen
  De winter gaat kei hard toeslagen. Moet wat schade inhalen

 15. marcelvdh schreef:

  Ik wil toch ook even meehopen dat er wel sneeuwval is voor de echte winterliefhebbers op de Weissensee.
  Mn lekkerste/voldaanste natuurijsbelevenissen heb ik toch echt gehad hier in de alblasserwaard als er verse sneeuwval kwam op verder wel goed ijs.
  En net als met wintersport in de Alpen: liever een week verse sneeuwval op mn snowboard dan een week kaiserwetter..
  Maar voor een ieder die start komende week… genietse en succes

 16. Skiwi schreef:

  Gooi GFS12 wat mij betreft ook maar in de vuilbak: regen tot 1800m nu zaterdag en veel regen tot ruim boven 2000m op zondag . Nee, dank u…

 17. KarinS schreef:

  Eh… Regen tot 2000 meter op vrijdag en zaterdag?! Waar???

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Skilift kijkt m’n naar de Franse Alpen momenteel… hij is daar komende week. Arlberg in eerste aanleg niet veel beter. Hopen voor demper oostelijk gelegen lagere skigebieden dat de arlberg de meeste neerslag afvangt ( en voor de arlberg: dat na de zure appel ook de zoete appel van de Noordstation komt)

 18. Erwin schreef:

  EC 12uur OPER komt toch wel met een goede 240 u kaart voor de LL winterkansen vind ik! Kijken hoe die weer in het ENS zit!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Klopt Erwin ,vanmorgen was de 240 u kaart ook wel de mooiste vd run! Hopen dat het wel een keer in de betrouwbare termijn komt en we nog een keer Echt winter krijgen in de ll

 19. joke,riederalp schreef:

  Het is hier begonnen met sneeuwen. Min 1 graden en af en toe windvlagen uit alle richtingen

  • Jorne schreef:

   Ben heel benieuwd naar je plaatjes komende dagen Joke, jij zit aardig in de vuurlinie

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Hier op de arlberg nog droog. Een aantal pistes zijn slecht ( te weinig of zelfs geen sneeuw), de rest was top. Albona en de nieuwe schindlergrat waren zelfs briljant

    • Wessel schreef:

     Hoe bevalt de nieuwe schindlergrat? Dit jaar helaas geen St. Anton voor mij maar lees wel positieve verhalen. Persoonlijk had ik liever gezien dat liften als Matunn, 2er Stuben, Zammermoos en de 2er’s op Rendl vervangen werden ipv deze voor mij iconische lift. Wat een uitzichten!!

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Ik heb nooit in de oude gezeten, maar vind het uitzicht geweldig! Die andere oude liftjes deel ik je mening over. Voeg daarbij madloch, zugerbergbaan en slosskopf ( volgens mij gaat die volgend seizoen) en er is nog zat te doen

 20. Erwin schreef:

  Als we kijken naar de EC pluim dan zit de OPER 12 uur niet eens laag. Ik schat de kans dat de temperaturen naar onder gemiddeld gaan op 50% eind 1e week februari. Wel is het zo dat in de pluim op de allerlaatste dagen er geen sprake lijkt te zijn van doorzettende kou maar juist weer van verzachting. Dat is dan weer jammer maar goed dan hebben we het over de zeer verre meteofictie.

 21. Hanjo Vd Berg schreef:

  Ik snap het niet zo. De temp duikt behoorlijk naar beneden bij het binnenkomen van het front met wel heel veel wind maar er gaat echt wel genoeg sneeuw vallen. En het vervolg van feb ziet er ook veelbelovend uit. Komt allemaal goed voor de komende weken!

 22. Kalmz schreef:

  Op +192 uur een stevige WAA op de Atlantische Oceaan met een glijbaan uit het noorden voor de Lage Landen.!!! Sneeuw

 23. Tdpzwolle schreef:

  Alweer geen update ? Tijd om verder te schakelen

 24. Willem schreef:

  Helaas is de winter in Nederland slechts een paar nachten met lichte vorst. De baard is al weer bijgeknipt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.