die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Groeten van Günther Aigner en vreet droogte de gedroomde dumps?

check ook eens

28 Reacties

 1. danisnow schreef:

  Hoi Hajo, ik ga vrijdagavond vertrekken voor een week in Les Arc. Als ik de weerberichten van de afgelopen dagen bekijk en nu ook dit bericht lees begin ik echt te hopen dat ik een volle week kaiserwetter ga krijgen
  Is dat waarschijnlijk ook zo?

 2. Ilona van Dam schreef:

  Geen helm Hajo? Oei oei oei!

 3. Michel schreef:

  “Het is allemaal los getrapt door één opmerkelijke samenkomst van een SSW in 2008 gevolgd door een ijzige periode 14 dagen later.”

  Ik kan het mis hebben, maar volgens mij hadden we vorig jaar ook een SSW gevolgd door ijzige kou eind februari / begin maart.

  Neemt niet weg dat iedere SSW weer een andere uitwerking kam hebben.

  Ik kijk in ieder geval uit naar de uitwerking van deze SSW en hopelijk PolarVotex split. Hopelijk vallen de puzzelstukjes ook nu op zijn plaats!

  • jeroenamsterdam schreef:

   Michel, eind februari en begin maart warmt de stratosfeer altijd op. Dan kan je het woordje ‘sudden’ wel weglaten.

   • Michel schreef:

    De SSW was begin februari en het was wel degelijk een SSW. De uitwerking duurt doorgaans een paar weken. Daarnaast is het opwarmen van de stratosfeer wel iets anders dan een plotselinge opwarming

 4. Henrik schreef:

  Tja winterweer zit er in voorlopig in NL niet in helaas, de pluim in vrij kansloos wat mij betreft. En de SSW leidt idd niet per definitie tot winterweer, de kans is geloof in 1 op 7. Kans op noordelijke hogedruk en blokkades is groter maar dan moeten die uiteraard wel goed komen te liggen winter op onze postzegel hier.

  De SSW is nu aan de gang maar het ziet er niet naar uit dat het gaat komen tot een split van de poolwervel. Dat valt dus tegen. Impact hiervan op ons weer zal dus ook niet veel zijn dus als daar onze hoop op os gevestigd wordt het een lastig verhaal.

  Ik hoop dat we in de komende runs een serieuze trend gaan zien in de kaarten die dichterbij komt en die je terug gaat zien in een koud cluster in de pluim. En dat het niet blijft bij een paar losse flodders in meteofiction. Anders ben ik bang dat we de eerste helft van januari ook kunnen afschrijven qua winterweer.

 5. Eric | schreef:

  HAHAHAH het lijkt er wel op dat je het er om doet….. verteld het ook tegen je gast neem aub geen helm mee…dan kunnen namelijk die Nederlanders weer ff lekker reageren…… Ik lijk …. wel die altijd ook zo aan het zeuren is met skiën.

  Vullen jullie de naam maar in over wie ik het heb…. Hij schijnt te kunnen scheppen maar ook weer weinig van gezien….toch kwam ik hem tegen in de lift en daar gaf hij toch een berg commentaar…. als jullie het echt willen horen en zien allemaal …klik dan maar op de link……

  https://youtu.be/p07RJxxw2No

 6. Roy schreef:

  As Promised: Het (voorlopig) laatste avondsnackje van Weerman Ronaldo voor wie het door de drukke Kerstdagen gemist heeft.

  Beste WSWM volgers,

  Na Leo en Frederic ben ook ik gestopt met het schrijven van weerberichten bij WSWM. Reeds een paar weken geleden heb ik het team al op de hoogte gesteld. Voordat er gespeculeert gaat worden: financiën hebben niet de grondslag tot mijn vertrek. De toekomtsvisie van WSWM en beleidsveranderingen die Hajo doorvoert bij WSWM hebben bij mij de doorslag gegeven. Er is veel gezegd en veel geschreven, soms zijn er harde woorden gevallen maar het is Hajo’s winkel en als je je niet meer kunt vereenzelvigen met het beleid (helemaal als het hobbymatig is en je niet afhankelijk bent van enige vorm van inkomsten) wordt het tijd om afscheid te nemen. Tevens staat mijn privéleven nogal op z’n kop sinds begin december waardoor alles, behalve mn directe familie, zo onbelangrijk voor mij zijn op dit moment.
  5 jaar lang is WSWM een onderdeel van mijn leven geweest. Ik heb enorm veel plezier beleeft aan het schrijven voor deze geweldige communitie maar aan alles komt een eind. Als een hobby niet meer voelt als een hobby maar wordt ervaart als verplichting en stress, dan wordt het tijd om toedeloe te zeggen. Sommigen van jullie, veelal vaste reageerders heb ik al persoonlijk midddels een e-mail (check nog eens jullie mail adressen want bij sommigen kreeg in bouncers) op de hoogte gesteld.
  Het is niet anders en wellicht kom ik nog een keer met een gastblog. Maar voor nu is het over. Hajo en Jorne zullen de kar trekken deze winter.
  Ik wens jullie allemaal veel wintertenen toe en een enorm hoge energierekening.  Pas dan kunnen we de winter van 2018-2019 als geslaagd beschouwen.
  Het gaat jullie goed!

  Groet,
  Ronaldo

 7. Hajo schreef:

  Blijkbaar is niemand op de hoogte van het feit dat toerskiërs zelden of nooit een helm dragen. Veel te zwaar groot en zweterig om mee naar boven te nemen. En ik zit in die lift met Günther als laatste stukje van onze toer naar dat meetstation. Zien jullie bij hem en helm? Zie je ooit bij enige toerskier een helm? Draag je thuis op de fiets altijd een helm? Ik draag op de piste 90% van de tijd een helm en in wedstrijden altijd. PS wie van jullie skiet met backprotector? Als je voor helm pleit moet je ook backprotector in je behaal betrekken.

 8. Ronaldo schreef:

  Hoi allemaal. In het vorige bericht van Jorne deze mededeling gedeeld: Beste WSWM volgers,

  Na Leo en Frederic ben ook ik gestopt met het schrijven van weerberichten bij WSWM. Reeds een paar weken geleden heb ik het team al op de hoogte gesteld. Voordat er gespeculeert gaat worden: financiën hebben niet de grondslag tot mijn vertrek. De toekomtsvisie van WSWM en beleidsveranderingen die Hajo doorvoert bij WSWM hebben bij mij de doorslag gegeven. Er is veel gezegd en veel geschreven, soms zijn er harde woorden gevallen maar het is Hajo’s winkel en als je je niet meer kunt vereenzelvigen met het beleid (helemaal als het hobbymatig is en je niet afhankleijk bent van enige vorm van inkomsten) wordt het tijd om afscheid te nemen. Tevens staat mijn privéleven nogal op z’n kop sinds begin december waardoor alles, behalve mn directe familie, zo onbelangrijk voor mij zijn op dit moment.
  5 jaar lang is WSWM een onderdeel van mijn leven geweest. Ik heb enorm veel plezier beleeft aan het schrijven voor deze geweldige communitie maar aan alles komt een eind. Als een hobby niet meer voelt als een hobby maar wordt ervaart als verplichting en stress, dan wordt het tijd om toedeloe te zeggen. Sommigen van jullie, veelal vaste reageerders heb ik al persoonlijk midddels een e-mail (check nog eens jullie mail adressen want bij sommigen kreeg in bouncers) op de hoogte gesteld.
  Het is niet anders en wellicht kom ik nog een keer met een gastblog. Maar voor nu is het over. Hajo en Jorne zullen de kar trekken deze winter.
  Ik wens jullie allemaal veel wintertenen toe en een enorm hoge energierekening. Pas dan kunnen we de winter van 2018-2019 als geslaagd beschouwen.
  Het gaat jullie goed!

  Groet,
  Ronaldo ik mn naam weer langs zag komen. “

  • Ronaldo schreef:

   Ok… een overkill is ook weer niet nodig. 🙂 Wilde mn statement gewoon ook ff delen onder dit bericht.

   • Claus schreef:

    Ronaldo, ook jij gaat heel erg gemist worden, evenals Leo en Frédéric. Ook jij dank voor al je fijne berichten. En hoe ik ook begrip kan opbrengen voor de situatie waarin Hajo zich bevindt, en ik de inzet van de overgebleven mensen ook waardeer, ik vind het nu al een gemis en verarming hier op deze plek. Juist de verschillen maken het leuk en zwakken / vlakken een uitgesproken mening wat af over de hele breedte. Ronaldo, sterkte met hetgeen je aandacht vraagt.
    Voor jou en ook voor beide andere afzwaaiende weermannen groot waardering en respect van een trouw lezer en bezoeker. Het doet gewoon een beetje pijn om zoveel vertrouwds in enen te moeten missen in de aanloop naar en gedurende onze winter in de LL en onze geliefde jaarlijkse skivakantie. Het ga jullie goed.

   • Roy schreef:

    haha ik had het al aangekondigd onder het bericht van Jorne dus is het waarschijnlijk net langs elkaar heen gegaan! Is niet erg. Nu gaat het in ieder geval niet stilletjes voorbij! 🙂

  • Hajo schreef:

   Bedankt Ronaldo voor je inzet al die jaren en je bereidheid om het voor weinig te doen. Je hebt je fantastisch ontwikkeld op eigen kracht tot internationaal gerespecteerd expert op het gebied van tropische strormen. We hebben samen gelachen en gehuild. Je neemt een goede gevoelsmatige beslissing en je gaat zonder hard feelings. Dank daarvoor. En vooral spreek je als enige uit dat je mogelijk nog wel eens een gastblog schrijft. Die deur is voor iedereen open. Ook voor leo en frederic. Sterkte met alles en hoop je snel te zien.

 9. Moes schreef:

  Pfff, lees hier de laatste tijd meer afscheidsberichten dan weerberichten 🙁

 10. Ab schreef:

  Grote verschillen in de ochtend runs tussen GFS 00z en UKMO, ICON 00z runs.
  Want al op 120u verschilt het al veel doordat bij GFS minder hogedruk activiteiten wordt berekend boven Groenland/IJsland en een sterkere depressie boven de oceaan vergeleken met ie andere 2 modellen. Daardoor geen goede WA bij GFS en wordt het hoog gauw platgewalst begin januari met dan een zuidwesten wind.
  Anti-winters dus voor de LL.
  Bij zowel UKMO als ICON daarentegen wel meer hogedruk activiteiten op die zelfde termijn met daar een stuk noordelijke gelegen hoog en de stroming dan noord wordt op 144h vooruit met aanvoer van koude bovenluchten richting West Europa.
  Bij ICON zelfs net genoeg WA om het hoog uit te laten breiden richting Scandinavië op 180h vooruit begin januari.
  Nee grote verschillen zo op midden lange termijn.
  Tot gauw weer wintervrienden 😉

 11. Ab schreef:

  EC 00z run erg koud t/m 192h vooruit gezien het hoog noordelijk komt te liggen en de eerdere WA wel lukt op 120u vooruit vergeleken met GFS.
  Nee grote verschillen zo tussen de weermodellen onderling en dan de oper runs

 12. paco37 schreef:

  Ab,

  Thnx voor altijd je berichten omtrent L.L.
  Kijk altijd uit naar je Realistische onderbouwing.top!!
  Ronaldo thnx voor je mooie berichten en hoop je af en toe nog eens te lezen hier.
  Vooral voor nu veel sterke met gezin en familie.
  Leo top dat je af en toe reageert!
  Hajo en Jorne thnx voor jullie tijd en kennis, ga zo door en met misschien een beetje winter in januari een fantastische site om te volgen.

  Groeten,

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.