zillertalarena-funty

Het zal je job maar zijn daar te staan in weer en wind! Respect voor funty! De Zillertal Arena is wit. Tot in de dorpen Gerlos en Königsleiten. De pistes zijn uitnodigend. Als ik er zou wonen zou ik een dagje gaan toerskiën met dooiwax onder mijn latten. Of toch maar naar de sauna?

zillertalarena

Hier het hele Rosenalm panorama. Volgend seizoen een nieuwe stijle dalafdaling (zwart) vanaf hier naar Zell am Ziller beneden in het Zillertal!

zillertalarena2

En de Isskogel. Volgend jaar een nieuwe lift vanuit hartje Gerlos hier naartoe.

48uur

En het sneeuwt door! Nog 48 uur. Dan een pauze met Pinksteren. En daarna nog twee dagen sneeuw boven 1500 tot 2000m. Daarna is deze fase wel weer voorbij maar blijft het toch nat en kil in noordwest-Europa!

halvemaan

Dit is een beetje de trend die we zien op de kaarten: een enorme hap uit het warme weer dat als een halve maan van Spanje naar Nova Zembla loopt! Wij pissen echt een beetje naast de pot zowel in de Lage Landen als in de Alpen. Dit is een meteofiction kaart voor 6 juni. Zullen we dan maar op juli gokken? Gewoon netjes aan het begin van de schoolvakanties een mooie zomerse periode doen? Ik ben voor…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

30 reacties

Gesloten voor reacties.