zillertalarena-funty

Het zal je job maar zijn daar te staan in weer en wind! Respect voor funty! De Zillertal Arena is wit. Tot in de dorpen Gerlos en Königsleiten. De pistes zijn uitnodigend. Als ik er zou wonen zou ik een dagje gaan toerskiën met dooiwax onder mijn latten. Of toch maar naar de sauna?

zillertalarena

Hier het hele Rosenalm panorama. Volgend seizoen een nieuwe stijle dalafdaling (zwart) vanaf hier naar Zell am Ziller beneden in het Zillertal!

zillertalarena2

En de Isskogel. Volgend jaar een nieuwe lift vanuit hartje Gerlos hier naartoe.

48uur

En het sneeuwt door! Nog 48 uur. Dan een pauze met Pinksteren. En daarna nog twee dagen sneeuw boven 1500 tot 2000m. Daarna is deze fase wel weer voorbij maar blijft het toch nat en kil in noordwest-Europa!

halvemaan

Dit is een beetje de trend die we zien op de kaarten: een enorme hap uit het warme weer dat als een halve maan van Spanje naar Nova Zembla loopt! Wij pissen echt een beetje naast de pot zowel in de Lage Landen als in de Alpen. Dit is een meteofiction kaart voor 6 juni. Zullen we dan maar op juli gokken? Gewoon netjes aan het begin van de schoolvakanties een mooie zomerse periode doen? Ik ben voor…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

30 reacties

Gesloten voor reacties.