Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Groeten van de vader van Kevin Guri en witte kerst nog mogelijk

check ook eens

31 Reacties

 1. Jannes schreef:

  Als dit maar goed gaat:

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-zell-am-ziller-at-47-(1).jpeg[/IMG]

 2. Sytze schreef:

  Aub houd het hier bij het weer. Bel of mail de personen waar je iets aan kwijt wil. Hier is het weer van nu en morgen, beleving, passie belangrijk…

 3. Richard schreef:

  Ik snap de grafiek hierboven niet

 4. Floris schreef:

  Ik ben geen kenner, maar volgens mij staat die poolwervelsplit nu toch echt op de gaf kaarten. 29 dec. Is het zover.

  Ik heb nu echt een specialist nodig 😉

  [IMG]http://i63.tinypic.com/sxk7z8.jpg[/IMG]

 5. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Goed, er gaat vandaag/vannacht tot 5cm sneeuw vallen in de ll. Leuk om hier een apart bericht aan te gaan wijden en massaal te gaan “snowcasten” ? Ben benieuwd ook of de verzachting direct na de sneeuwval ook zo consequent door gaat zetten of dat er mogelijk nog een verassing in de maak is!

 6. Richard schreef:

  Ik ben geen expert maar als ik naar de kaarten kijk vanochtend is het toch een zeer mindere trend dan gisteren en eer gisteren.

 7. Spyfromthesky schreef:

  Het gevecht vanaf 16 december (GFS) lijkt nu toch meer in het voordeel te gaan vallen door een aanval van de wc. Zal niet zonder slag of stoot gaan, maar helaas, hoe herkenbaar, wordt alles naar achteren geschoven.

  Met als kans op een dieptepunt dat als de winter begint, dat we dan zelfs dubbele cijfers even hebben.

  De GFS Para laat het uiteindelijk ook wel het gevecht verliezen en ook 22 december als dieptepunt, maar toch minder heftig. Het slotakkoord vanaf 26 december lijkt op het einde mogelijkheden te geven om wellicht eens naar schaatsen te gaan kijken. Hoelang dit stand kan houden, dat is niet te zeggen. Je kunt ook niet zeggen dat je de meest ideale verdeling hebt van de hoge en lage drukgebieden.

  Afgelopen nacht was al nauwelijks tot geen vorst meer. De stelregel, 3 dagen vorst en dan bekijken, ja dat hebben we een heel klein beetje in Dordrecht gehad. Eigenlijk is het toch wel genieten van de mini winter. En gisteren bleef alles wit. Wie weet zien we vandaag nog wel even wat sneeuw.

  De lopen run van het Europese model produceert op 168 uur vooruit een zuidelijke aangesloten gordel van hoge druk gebieden. Eigenlijk bizar en in mijn ogen te veel anti winter activiteiten tegen het grote Russische hoog dat maar niet kan losbreken.

  Het is ook dé reden waarom het Russische hoog het gevecht van een laag dat ook nog helaas tergend langzaam gaat, dus gaat verliezen vanwege een te veel van zuidelijke gelegen hoge druk gebieden.

  Spyfromthesky (Arnold)

 8. Qlubtempo Raoul schreef:

  Geen beste run, verzachting komt hier idd door.

 9. Rob schreef:

  Gfs is dus bijgedraaid richting EC?
  Slechte ontwikkeling!

 10. Jannes schreef:

  Ja het einde is warm. De aanloop naar kerst prima dus wit blijft het wel op veel plekken. Daarna lijkt het mis te gaan 🙁

 11. Joalie schreef:

  Misschien vergis ik me, maar het lijkt of de ochtendruns over het algemeen slechter zijn dan de overige runs, klopt dat?

 12. smette schreef:

  voor tignes geeft ec nu zelfs regen op zaterdag!!!
  Ook de volgende dagen “opvallend” zacht, of het nieuwe normaal

 13. Jopie schreef:

  De Para is gelukkig een stuk kouder. Houdt de oplossing van oceaan blokkade en Scandihoog.

 14. Mark schreef:

  Heren hoe kan het dat jullie gister avond het mt waarschijnlijk op veel plekken in het land tot matige vorst maar in werkelijkheid heeft het nergens met -1 graad gevroren?

 15. Leo Helleman schreef:

  Ik haat dooisneeuw; altijd zelfde scenario: aantrekkende zuidoosten wind, veelal ‘s-avonds sneeuw, in de nacht overgaand in regen en de volgende ochtend word je wakker in mistroostig vochtig weer met oplopende temperaturen. Grrr.

 16. Prins schreef:

  Blijf het jammer vinden dat je hier niet op gezette tijden een fatsoelijk weerbericht hebt. Het is iedere x maar afwachten hoelaat het komt. Bij iedere weerfora of weersite weet je precies voor welke tijd het komt. Hier kan het om 07:00 maar ook pas om 14:00. Lijkt mij echt een verbeterpuntje. Voor de rest prima site

 17. Henrik schreef:

  Hmm kaarten zijn toch wel teleurstellend vanochtend en wat mij betreft verslechterd tov gisteren en dat geldt mn voor GFS en de periode vanaf 23 december. Voordeel is dat dit nog even duurt maar de trend vind ik niet heel positief. Bijna hele run anti winterse drukverdeling met hoge druk op de MZ en lage druk ten noorden en westen van ons. Hoop niet dat dit door gaat zetten, op basis van deze kaarten gaat december in de top 10 eindigen van warmste maanden. Dus al weer een te warme maand, de 10e van 2018 en de 9e op rij.

 18. Richard schreef:

  Altijd raar 4 dagen geleden koud sneeuw enz nu hogere temperaturen zowel voor de ll als voor de alpen

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.