Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Groeten van Artus uit Champéry met 130cm sneeuw in aantocht

check ook eens

36 Reacties

 1. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582534125.jpeg[/img]
  Voor de drukte en de pap even een rondje skien.

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Onze man in wald am arlberg stond weer heerlijk in de stromende regen boven op de sonnenkopf, maar lijkt de regen er een beetje uit te gaan. Goede kleding een must en dan is dat geen probleem. Pistes zijn natuurlijk kleddernat, maar daar kan je je ook wel op instellen. De voorspelling van de lokale mensen heb ik niet echt gehoord, maar ik laat het wel weten.

 3. Hanjo Vd Berg schreef:

  Montafon nu opgeklaard en heerlijk zonnig. Vanochtend nog wat regen tot op 2200 m en we wachten op de ‘dump’ .. bijzonder hoe rustig het is op Golm

 4. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582542908.jpeg[/img]
  Daar is de zon weer. Pistes pap helaas.

 5. Frans v schreef:

  Nieuwe Ec lage landen: februari 2020 sluit waarschijnlijk in stijl af: zaterdag de 29ste warme zuid-west storm met veel regen.

 6. Jorne schreef:

  Geweldige ochtend in Sölden, wat een mogelijkheden! We waren een van de eerste op de gletsjers vanmorgen met 10cm verse sneeuw daar. Drukte nemen we voor lief, de ochtend was top!

 7. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582548662.jpeg[/img]

 8. maarten schreef:

  Is er iemand die durft te zeggen dat het nog kout gaat worden in NL.
  Volgens weer online gaat het kout worden natte flatsen,storm van het weekend en dan weer kouder volgendeweek met sneeuw?

 9. getjo schreef:

  deze winter koud? krijg het gewoon benauwd alleen maar wind en regen ik kan er niet meer tegen mijn schaatsen staan allang in t vet deze winter is gewoon PET!en Hajo dit is geen geklaag maar ik zat er mee in mijn maag

 10. Jorne schreef:

  Sölden was top! Middag wat drukker en slushy maar het was schitterend. Bedankt voor alle tips, beide gletsjers uitgebreid gedaan en gedag gezegd tegen James Bond. Morgen weer obergurgl
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582566229.jpeg[/img]

  • Anton schreef:

   Jorne, ben je ook al in Hochgurgl geweest? Is rustiger en wij vinden het beter geprepareerd dan in Obergurgl. Tip om te eten: crosspoint, is ook hoogst gelegen motormuseum. Of op het terras bij hotel Rimml. Qua uitzicht moet je echt even bij Top Mountain Star geweest zijn. Oh en donderdagavond is live musik door onze lokale band in de Zirbenalm in Obergurgl. Daar treden de Ötztaler Alpentornados op! Altijd feestje en wij gaan daar jaarlijk in deze week met onze gasten heen.

 11. Jeroen schreef:

  Is de site van WXchart een beetje betrouwbaar voor de lange termijn? Dan ziet het er namelijk wel hoopvol uit voor de periode vanaf 6 maart. Ik snap dat dit nog wel een hele lange periode is, maar er zullen toch wel sites zijn die een beetje betrouwbaar zijn voor de lange termijn

 12. Franklyn schreef:

  Hier in Lermoos ook een zeer matige 2e dag. Vanmorgen weer met regen wakker geworden ( tot de hoogste toppen 2100 m ) en het warme water na 12:00 ingeruild voor een warme zomerzon. Dit deed de pistes zeker ook geen goed maar kon gelukkig wel lekker van 2 tot 4 in het zonnetje zitten. Door de heldere nacht gelukkig wel vannacht temp iets onder nul waardoor hopelijk de pistes er morgenochtend in ieder geval er iets beter bijliggen. De echte Wintereinbruch waar de kaarten dit weekend nog over spraken op woensdag as is ook voor de Noordkant grotendeels als sneeuw voor de zon verdwenen en er zal op een hoop plaatsen aan de Noordkant Oostenrijk slechts sprake zijn van een cosmetische opfrisser. De beperkte sneeuw die valt ( vanaf 700/800 m ) komt namelijk op een veel te warme ondergrond terecht waardoor deze geen lang leven is beschoren en als deze dan weer gevolgt wordt door een warmtefront op vrijdag ( mogelijk aan de Noordkant dan weer regen onder de 1800 m ) zijn we weer terug bij af. Hier in Lermoos spreek men inmiddels al wel over een van de slechtste krokusweken van de afgelopen 10 jaar en ziet men het somber in voor de laatste weken van het seizoen. Met een beetje pech ( lees te hoge temp door WC en regen ) kunnen ze hiervan volgende week alleen nog vanaf het middenstation ( 1400 m tot 2000 M ) skien tot einde seizoen ( eind maart ). Laten we hopen dat maart nog zijn staart roerd maar anders maar gauw door naar de winter van 2020/2021.

 13. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1582580704.jpeg[/img]

  Prikpunt Oost-Nederland 80% kans op een sneeuwdekje 27 februari.
  De komende dagen wordt het eindelijk wat frisser in West Europa:
  https://www.severe-weather.eu/mcd/colder-weather-snow-this-week-mk/

 14. Jorne schreef:

  Vooral donderdag wordt spannend voor een mogelijk sneeuwdek in NL, afhankelijk van de kern van het laagje kan er heel wat leuks gebeuren in een tijdelijke oostelijke stroming!

 15. Huusman schreef:

  Hoe lang is het geleden dat er een stabiel scandi hoog de dienst uit maakte? Of desnoods een laag met de kern bij Basel dat langere tijd bleef liggen. Wie of wat moet er aan de boom schudden om een andere organisatie van de weersystemen te realiseren? Aardplaten die gaan schuiven? Vulkaanuitbarstingen, die zorgen voor afkoeling in bepaalde Gebieden waardoor warmte een andere kant op kan? Want dan pas kunnen wij weer genieten van een langere koudere periode.
  Hoe dan ook, et is herfst en het blijft nog wel even herfst. ook leuk toch?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.