DSCN8415

Wat is het hier genieten in Züschen, een klein plaatsje met dito gebied op zo’n 10 minuten rijden van Winterberg. Je waant je gewoon diep in de Alpen maar het is echt op 4 uurtjes rijden van Rotterdam en maar op 700 meter hoogte! Gisteren topcondities in Züschen, vandaag gaan we naar Winterberg. Vanavond in aparte berichten uitgebreide verslagen daarover! Voor nu ben ik benieuwd hoe het elders is en wordt.

Patrick de Nas, Kirchberg

Kirchberg (door Patrick) lag er zo bij gisteren!

4023649212

Vooral in de Franse Alpen zoals hier in  St. François Longchamp was het genieten.

Joris, Val Thorens

Maar bij Joris in Val Thorens toch nog wel wat bewolking. Prachtplaat ook hoor!

En nog een aantal droomplaten uit Isola 2000!

Hier doen we het voor!

Uitzicht vanuit een stoeltjeslift. Goed, zo kennen we Isola weer!

Aan het eind van de middag..

Wijntje erbij, helemaal zoals het hoort!

Om geen genoeg van te krijgen toch?

tcdc_15022612_15022600

Vannacht heeft het hier in Züschen wat gemotregend. Nadat gisteren een prachtige dag was -veel zon en weinig wind- valt het vandaag wat tegen. Bewolkt en mistig. Het front waarvan we nu met de voorste begrenzing te maken hebben schuift eerder door dan verwacht.

rart_15022709_15022600

Vanavond zal het heiruit gaan regenen maar ik heb goede hoop dat het in de loop van de nacht overgaat in sneeuw; misschien toch goed voor 5 nieuwe centimeters.

tcdc_15022618_15022600 (1)

In de Alpen schuift e.e.a. pas vanaf komende nacht pas binnen. Hajo merkte het gisteren al op: vandaag een prachtige dag voor zo goed als de gehele Alpen!

Sneeuwgrens 2702

Met, voor wie er niet zit, ook een sneeuwgrens om jaloers op te zijn. Tot in het Duitse “Flachland”!

acc 280215

Hoeveel valt er  tot zaterdagochtend? Er zitten nogal wat verschillen in de modellen. Het ECMWF -en ik zelf voor de veiligheid- gaat uit van een kleine 10 centimeter in Vorarlberg en zo’n 15 centimeter aan de westkant. Het GFS is weer wat enthousiaster met 15 tot 20 centimeter op uitgebreide schaal tot uitschieters van ruim 30 in de Franse Alpen. Graag live-updates!

rart_15030512_15022600

En hoe gaat het verder? Hajo’s bericht van gisteren staat wat mij betreft nog tot maandag. Zaterdagmiddag en zondagmorgen mooi weer, dan weer sneeuw. Die begint zondagmiddag in de Franse Alpen onder de 1400 meter en onder de 1000 meter als regen. Maar gaat al op  maandagavond snel over in sneeuw tot in de laagste dalen! En dan?  Woensdag een nieuwe neerslaggolf die volgens mij lang aan gaat houden, meet zeer lage sneeuwgrenzen.  Er splitst zich woensdag boven Noord-Italië een nieuw met veel kou gevuld laag dat in het oosten van Oostenrijk en vooral in Kroatië heel-veel-sneeuw gaat geven.

aac EC 060315

Beide toonaangevende modellen laten dit zien waarbij het ECMWF het het bontst maakt. In 48 uur in Oostenrijk plaatselijk een halve, in Kroatië bijna een hele meter. Tot op zeeniveau. Gaan we volgen natuurlijk.

Rob, Tignes

De afsluiter komt van Rob, uit Tignes. veel plezier iedereen weer vandaag!


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

23 reacties

Gesloten voor reacties.