De combinatie van mooi weer en briljante sneeuw is overweldigend momenteel. Dit is waarom wintersport is wat het is. Dit is waarop iedereen hoopt als het een keer onverhoopt groen is. Dit is wat iedereen zich herinnert als die ene briljante wintersport toen alles klopte. Kijk naar de kiek van Monica uit Les Menuires en stel jezelf die ene grote filosofische vraag die de mensheid al eeuwenlang bezighoudt: “Wat doe ik nog hier?”

Nog wat plaatjes en je zit al op je bankrekening te kijken of het misschien uit kan…. en je probeert iets te verzinnen om aan je baas een paar extra dagen vrij te nemen. Je kunt ook nog hier bij Jorne en mij terecht op de Penningberg bij het grootste skigebied van Oostenrijk. Vul het formulier in bij dit artikel om aan te vragen. Zou leuk zijn om elkaar hier te zien. Zelfs in de voorjaarsvakantie is er nog plek.

Franse Alpen

Terug naar de Franse Alpen. Komt er nog wat? Ja! Rond 11 februari. Lage sneeuwgrens! Verder veel zon en niet te koud.

Oostenrijk noordkant

En in Oostenrijk aan de noordkant? Idem… 11 februari is de dag.

Italiaanse zuidkant

En aan de zuidkant? Bij Val Gardena bijvoorbeeld? 11 februari is de dag.

En de modelen zijn het ook nog eens hartstikke eens…. hierboven dan ook 11 februari in het Europese model. O wat een ellendige dagen thuis in de Lage Landen. Vies met natte sneeuw flatsen. Maar in de Alpen een mooie   snelle heftige sneeuwepisode. Een klassieke sneeuwsandwich. gevolgd door Kaiserwetter. En daarom herhalen we nog eens die ene vraag…..

PS En hoe lang reikt de sneeuwgarantie intussen? Wat mij betreft al tot einde seizoen. Pas als de zon kracht krijgt in maart, dan      wordt de dikke sneeuwmantel langzaam weer afgepeld. In dit verband hier de link naar een complete blamage voor Wetteronline. Een heel thema-artikel over sneeuwsmelt zonder de zon ook maar één keer te noemen. Duh?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.