Hierboven een foto van Cescia vanochtend vanaf Hochjoch in Montafon. Droomweer. Daar kan geen discussie over zijn. Lente! Je ruikt het overal om je heen. Ik stap zo in mijn Renault Kadjar om vanaf mijn geweldige appartement van Appart Laijola in Gaschurn naar St. Gallenkirch te rijden en daar met mijn hele tandemboeltje omhoog te gaan naar Grasjoch. Daar zal Dennis klaar staan voor een tandemvlucht. Cescia twijfelt nog een beetje. Spreek haar moed in in de reacties ajb.

Hierboven de hele mooie nette kaart van alle mogelijk tandemvluchten in dit gebied. Dennis en ik beginnen eens even met “Route nr 13”. Vanmiddag en morgen is meer mogelijk. Video volgt.   

Over het weer kunnen we kort zijn. Mooi, mooier, mooist. Hierboven zie je de fantastische condities helemaal tot aan het grootse Gardenissima event volgende week zaterdag. Vanmiddag meer info daarover. Maandag even Nordföhn maar meteen daarna weer rustigjes.

Hierboven zie je die Föhn op de kaart. Mogelijk 15 cm sneeuw bij mij thuis op de Hohe Salve. En bepoedersuikerd tot in het dal als ik dinsdag na lange omzwervingen (ook nog Kleinwalsertal) weer thuis op mijn stek ben. Leuk voor de foto’s! Ga je zien…

Dan hebben we in de Alpen een ensemble dat er al voorjaarsachtig uit knalt! Wel is er een veel koudere GFS para. Zeggen we verder even niets over vandaag.

In Nederland schiet de hoofdrun al bijna naar 25ºC.

Op de kaart ziet die cliffhanger er zo uit. Heel bijzonder hoor: sneeuw in Spanje en in Nederland een zomerse dag. Yin en yang uit het boekje. Zal zo wel niet gebeuren, maar zie gewoon dat het kan. Zo’n patroon zie je ooit weer terug op de kaart en ooit gebeurt het ook. Mooi ook de Föhn recht over Italië zo over de Alpen naar Nederland. Fijne dag allemaal. Let’s fly!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.