Hierboven een foto van Cescia vanochtend vanaf Hochjoch in Montafon. Droomweer. Daar kan geen discussie over zijn. Lente! Je ruikt het overal om je heen. Ik stap zo in mijn Renault Kadjar om vanaf mijn geweldige appartement van Appart Laijola in Gaschurn naar St. Gallenkirch te rijden en daar met mijn hele tandemboeltje omhoog te gaan naar Grasjoch. Daar zal Dennis klaar staan voor een tandemvlucht. Cescia twijfelt nog een beetje. Spreek haar moed in in de reacties ajb.

Hierboven de hele mooie nette kaart van alle mogelijk tandemvluchten in dit gebied. Dennis en ik beginnen eens even met “Route nr 13”. Vanmiddag en morgen is meer mogelijk. Video volgt.   

Over het weer kunnen we kort zijn. Mooi, mooier, mooist. Hierboven zie je de fantastische condities helemaal tot aan het grootse Gardenissima event volgende week zaterdag. Vanmiddag meer info daarover. Maandag even Nordföhn maar meteen daarna weer rustigjes.

Hierboven zie je die Föhn op de kaart. Mogelijk 15 cm sneeuw bij mij thuis op de Hohe Salve. En bepoedersuikerd tot in het dal als ik dinsdag na lange omzwervingen (ook nog Kleinwalsertal) weer thuis op mijn stek ben. Leuk voor de foto’s! Ga je zien…

Dan hebben we in de Alpen een ensemble dat er al voorjaarsachtig uit knalt! Wel is er een veel koudere GFS para. Zeggen we verder even niets over vandaag.

In Nederland schiet de hoofdrun al bijna naar 25ºC.

Op de kaart ziet die cliffhanger er zo uit. Heel bijzonder hoor: sneeuw in Spanje en in Nederland een zomerse dag. Yin en yang uit het boekje. Zal zo wel niet gebeuren, maar zie gewoon dat het kan. Zo’n patroon zie je ooit weer terug op de kaart en ooit gebeurt het ook. Mooi ook de Föhn recht over Italië zo over de Alpen naar Nederland. Fijne dag allemaal. Let’s fly!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.