kronplatz2702Dit plaatje uit Kronplatz in Zuid-Tirol spreekt boekdelen! De depressie is op gang gekomen en nu gaat net een paar dagen spoken. Wij zijn net aangekomen op Enzingerboden diep in de Hohe Tauern. We hadden hier ruim voor 16.00u aan moeten komen om de lift te kunnen halen naar de Rudolfshütte maar dat is door verschillende omstandigheden niet gelukt. We doen nu dus een nachtje beneden in Gasthof Enzingerboden. En het stormt hier op 1500m! Dat wil je niet weten… Föhndurchbruch heet dat.

todtnauberg

Het waren schitterende dagen. Hier een plaatje van Ed uit Uitgeest: “Ook Todtnauberg badend in de zon en nog best aardige pistes. Vandaag aangekomen, dus meteen maar genieten van het zonnetje 😉”.

zoav

Op de weerkaarten staan de isobaren morgenavond het dichts bij elkaar. Zou je juist dan Föhnstorm verwachten maar de Oostenrijkse weerdienst waarschuwt er niet voor. Het zal van dal tot dal en per bergkam heel verschillend gaan uitpakken. Pas maandag gaat de wind echt even liggen. Voor hij noordoost wordt en later in de week noordwest.

cliffec2702

De internetverbinding is hier niet goed… dus ik hou het kort. Hierboven de cliffhanger van het Europese model. Het beeld is ongewijzigd. Het blijft vies winterweer in de Lage Landen. In de Alpen blijft het sneeuwen. Het precieze temperatuurverloop laat ik graag over aan Leo’s analyse morgenochtend.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.