lesgets_chavannes2111crop

Eerlijk is eerlijk: Les Gets op 1172m is al wit vanochtend en Morzine op 1000m nog net niet. Hierboven Chavannes boven Les Gets op 1500m waar ik vanmiddag een kijkje ga nemen bij de mannen die de kunstsneeuwproductie managen.

lesgets_chavannes2111

 

Hier het hele panorama. Dat is al even opgelucht ademhalen. Hoe is het beneden in het dorp?

les_gets_centre-village2111

De sneeuw blijft net op de daken liggen.

morzine

Blik uit mijn hotelraam in Morzine. Op de hellingen zie je Super Morzine al wit. Het is uitgekomen zoals gisteren beschreven. Sneeuwgrens vanochtend rond 1100m. Morgenochtend neem ik natuurlijk dezelfde kiek en dan zul je wat zien!

buienradar2111

De atmosfeer is geladen. Er moeten nog vele wolkenpakketten worden uitgeknepen. En het onweer langs de Adria zuigt alles ook lekker aan.

jura2111

Hier in de aanvoerrichting de Jura al wit vanaf 900m. Elders zien we al sneeuw op 600m.

renault

Hier mijn sleutel naar de mogelijkheid om jullie optimaal te informeren over wat er links en rechts gebeurt. Verder is het toch vooral zitten waar je zit en de sneeuw naar je toe laten komen.

sneeuwsokkenb

 

De ontwikkelingen staan niet stil: heb een setje sneeuwsokken mee in plaats van kettingen. Dat gaan we dus ook even proberen morgen. De berichtgeving gaat het hele weekeinde door. Hang on!

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.