Mijn kleine knusse eenpersoonskamer in Gästehaus Amely in Riezlern in Kleinwalsertal heeft zo’n lekker bedje dat ik nog voor ik kon nadenken over een avondupdate al in een diepe slaap verzonk. “Urlaub mit Herz” zo noemen ze dit pension met ontbijt en zo voelt het ook. Tja er is over het weer niet zo veel nieuws te melden, dus dan maar de tip hoe je een hartje kunt maken als je in het water zit!

Dat gaan we in de zomer allemaal eens proberen toch? Wel hier delen in de reacties he!

Behoeft de weersverwachting hier nog toelichting? Morgen 13cm sneeuw. Ik ga dan op toerski’s omhoog lopen en zal Facebook live doen. Moet ik ook nog voor het westelijk Alpengebied deze grafiek delen?

Nou daar heb je hem voor de Région Dents du Midi en die kun je dan ook copy pasten naar Les Menuires. Geen verschil. Gewoon Hannelore en nog eens Hannelore. Tja er waren mensen die me opriepen ook buiten Oostenrijk te kijken. Bij deze. We richten ons in de weerberichten op wat we weten versus wat de modellen voor leuke nieuwe dingen laten zien. En waar het weer op dat moment is. “Weer” als in “weer”. Dat er dus iets gebeurt.

Een storm bijvoorbeeld. Zoals gisteren in Noorwegen. Die zag ik niet aankomen. Logisch dat de depressies met Hannelore bovenlangs naar de Noorse Fjorden worden geduwd.

https://twitter.com/alexus309/status/1109537029912711168

Leuke beelden van binnen in het intussen geëvacueerde schip.

Afsluitend een 1 april grap. De sneeuw in de Lage Landen is terug in het Amerikaanse model. Het Europese model doet er niet aan mee.

Gisteravond nog deze pluim met minieme sneeuwkansen. De leukste is natuurlijk 7 april. Dat is nog minder dan een 1 aprilgrap. Wat ook geen 1 aprilgrap is, is dat april sowieso koel lijkt te beginnen. Boven de 15ºC komen we zo gauw niet meer. Gisteren werd het in Wenen al 20ºC.

De gevolgen waren er ook! Lawines in Niederösterreich. De grote lawine in Rax passeerde een groep van 10 personen. En nam er twee mee. gevolg> 1 dood en 1 zwaargewond. Tijdstip? 13.00 uur. Had de groep al lang weer beneden aan het bier moeten zitten. Gisteren had je nooit later dan 11 uur zulk terrein moeten doorkruisen. Wat ook mis gegaan is, is dat ze niet gekeken hebben. Natte sneeuwlawines gaan namelijk langzaam. Niet sneller dan 30km.u. Als je goed kijkt en luistert kun je je nog uit de voeten maken. Maar natuurlijk niet als je net onder een randje door stapt. Heel goed op de kaart kijken is dus ook een must. Anyway… R.I.P.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.