Onderaan een boeiende video maar eerst even dit: het is een overgangsdagje tussen de regendag gisteren en het prachtige weer van de komende dagen in de Alpen. Cescia groet uit Kleinwalsertal waar ze met Dennis de Kleinwalsertal Lodge (KWL) bezoekt. Lekker mountainbiken. Ga ik straks ook doen met een vriend. Ik op e-bike. Maar met paraglider op mn rug. Ook eens proberen.

De droogte in Nederland en België is nu aan het normaliseren. Ik ben er niet bij. Kan het slecht beoordelen.

Morgenavond in elk geval onweer in delen van het platte land met weer een plensje regen erbij. In de Alpen gebeurt dat in het weekeinde pas weer.

Zit nog even op een geleende laptop te Hannesen tot m’n mac hopelijk einde week definitief gemaakt is. Daarom toch even kort en snel. Iedereen is toch met vakantie. En als je aan de Middellandse Zee zit kijk dan deze video absoluut. Wat een verhaal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

25 reacties

Gesloten voor reacties.