Vanmiddag eindelijk weer eens een paar uurtjes Innsbruck. Is een must want deze stad is verslavend voor elke bergliefhebber. Of je nu gaat skiën of boarden of niet, het feit dat je in de stad mensen met ski’s op hun nek ziet lopen is al bijzonder. Van skiën op de Nordkette komt het deze keer niet. Gaat zeker nog wel gebeuren als voorbereiding op het NK freeride, maar morgen wel in Val Gardena. Vanaf de Seegrube kijk je op het plaatje zo tegen de Brenner aan en met anderhalf uurtjes rijden zit je dan midden in de Dolomieten. Later meer over die trip.

Franse Alpen weer spekkoper!

Noordkant op de valreep toch weer lagere berekening maar wel die mooie sneeuwgrens. Ook Innsbruck zal wit worden!

En de zuidkant dus…. die springt ineens weer omhoog op Bergfex terwijl het lokale weerbericht rept van hele lichte sneeuwval met een vaal zonnetje.

Nou als dat erop zit en we dankbaarheid tonen aan de weergoden, dan zijn Spanje en Marokko en Algerije alweer aan de beurt… Erg bijzonder hoor. En de Lage Landen en de Alpen heerlijk Wim Hof weer. Gisteren tot kleumen aan toe 2 uur in T-shirt zonder handschoenen geskied. En toen weer lekker trui en jas aan. Heerlijk! Ik voel het 16 uur later nog in mijn armen!

Kijk eens hoe droog de Alpen en Nederland weer blijven in 14 berekende dagen. Met een bak neerslag voor Noorwegen.

En dat is niet voortdurend sneeuw daar. Kijk eens hoe er ineens warmte doorbreekt en het tot op de toppen gaat regenen daar….

Het ensemble voor de Lage Landen berekent vette sneeuwkansen eind januari. Behoorlijk warm maar met kansen op plotselinge afkoeling. Het is niet de hoofdrun vanochtend want die is kurkdroog. Nou eerst maar es ff gaan genieten van de dump. In de Franse Alpen begint die vandaag al zoals je boven bij Val Thorens ziet.

 

rew3wr


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

97 reacties

Gesloten voor reacties.