Vanmiddag eindelijk weer eens een paar uurtjes Innsbruck. Is een must want deze stad is verslavend voor elke bergliefhebber. Of je nu gaat skiën of boarden of niet, het feit dat je in de stad mensen met ski’s op hun nek ziet lopen is al bijzonder. Van skiën op de Nordkette komt het deze keer niet. Gaat zeker nog wel gebeuren als voorbereiding op het NK freeride, maar morgen wel in Val Gardena. Vanaf de Seegrube kijk je op het plaatje zo tegen de Brenner aan en met anderhalf uurtjes rijden zit je dan midden in de Dolomieten. Later meer over die trip.

Franse Alpen weer spekkoper!

Noordkant op de valreep toch weer lagere berekening maar wel die mooie sneeuwgrens. Ook Innsbruck zal wit worden!

En de zuidkant dus…. die springt ineens weer omhoog op Bergfex terwijl het lokale weerbericht rept van hele lichte sneeuwval met een vaal zonnetje.

Nou als dat erop zit en we dankbaarheid tonen aan de weergoden, dan zijn Spanje en Marokko en Algerije alweer aan de beurt… Erg bijzonder hoor. En de Lage Landen en de Alpen heerlijk Wim Hof weer. Gisteren tot kleumen aan toe 2 uur in T-shirt zonder handschoenen geskied. En toen weer lekker trui en jas aan. Heerlijk! Ik voel het 16 uur later nog in mijn armen!

Kijk eens hoe droog de Alpen en Nederland weer blijven in 14 berekende dagen. Met een bak neerslag voor Noorwegen.

En dat is niet voortdurend sneeuw daar. Kijk eens hoe er ineens warmte doorbreekt en het tot op de toppen gaat regenen daar….

Het ensemble voor de Lage Landen berekent vette sneeuwkansen eind januari. Behoorlijk warm maar met kansen op plotselinge afkoeling. Het is niet de hoofdrun vanochtend want die is kurkdroog. Nou eerst maar es ff gaan genieten van de dump. In de Franse Alpen begint die vandaag al zoals je boven bij Val Thorens ziet.

 

rew3wr


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

97 reacties

Gesloten voor reacties.