Vanmiddag eindelijk weer eens een paar uurtjes Innsbruck. Is een must want deze stad is verslavend voor elke bergliefhebber. Of je nu gaat skiën of boarden of niet, het feit dat je in de stad mensen met ski’s op hun nek ziet lopen is al bijzonder. Van skiën op de Nordkette komt het deze keer niet. Gaat zeker nog wel gebeuren als voorbereiding op het NK freeride, maar morgen wel in Val Gardena. Vanaf de Seegrube kijk je op het plaatje zo tegen de Brenner aan en met anderhalf uurtjes rijden zit je dan midden in de Dolomieten. Later meer over die trip.

Franse Alpen weer spekkoper!

Noordkant op de valreep toch weer lagere berekening maar wel die mooie sneeuwgrens. Ook Innsbruck zal wit worden!

En de zuidkant dus…. die springt ineens weer omhoog op Bergfex terwijl het lokale weerbericht rept van hele lichte sneeuwval met een vaal zonnetje.

Nou als dat erop zit en we dankbaarheid tonen aan de weergoden, dan zijn Spanje en Marokko en Algerije alweer aan de beurt… Erg bijzonder hoor. En de Lage Landen en de Alpen heerlijk Wim Hof weer. Gisteren tot kleumen aan toe 2 uur in T-shirt zonder handschoenen geskied. En toen weer lekker trui en jas aan. Heerlijk! Ik voel het 16 uur later nog in mijn armen!

Kijk eens hoe droog de Alpen en Nederland weer blijven in 14 berekende dagen. Met een bak neerslag voor Noorwegen.

En dat is niet voortdurend sneeuw daar. Kijk eens hoe er ineens warmte doorbreekt en het tot op de toppen gaat regenen daar….

Het ensemble voor de Lage Landen berekent vette sneeuwkansen eind januari. Behoorlijk warm maar met kansen op plotselinge afkoeling. Het is niet de hoofdrun vanochtend want die is kurkdroog. Nou eerst maar es ff gaan genieten van de dump. In de Franse Alpen begint die vandaag al zoals je boven bij Val Thorens ziet.

 

rew3wr


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

97 reacties

Skiwi · 17 januari 2020 op 08:15

“Gisteren tot kleumen aan toe 2 uur in T-shirt zonder handschoenen geskied”
Serieus??? Wil je aub dergelijke onzin niet meer schrijven? In t-shirt tot daar aan toe (al hoop ik dat je nooit een longontsteking oploopt, want door het vervriezen van je slijmvlies verhoogt de kans daartoe drastisch), maar zonder handschoenen??? Sorry, maar dat vind ik echt niet kunnen: je zou het misschien niet denken, maar sommige mensen nemen wel een voorbeeld aan jou. Als je dan begint te verkondingen dat ’t ok is om geen handschoenen (en een paar dagen geleden geen helm) te dragen dan ben je echt niet goed bezig!
Doe gewoon lekker je zin, ’t is jouw leven, maar ga aub niet aan de wereld verkondigen alsof dat ok is…

  Skiwi · 17 januari 2020 op 08:30

  Dit gezegd zijnde is het hoopvolle waar Jorne gisteren over schreef weer uit alle kaarten verdwenen.
  “Winter” 2006-2007 Reloaded gaat verder …

   maarten · 17 januari 2020 op 08:38

   Precies. Deze site moet het natuurlijk hebben van de lichtpuntjes en altijd een positieve ondertoon hebben. Dat levert lezers op. Maar eigenlijk zijn de kaarten gewoon pure horror voor de winter liefhebber. De seizoensmodellen zaten er goed op dit jaar, pure toeval natuurlijk daar niet van. En benieuwd hoe onze piet P straks gaat terug kijken op zijn “we komen op de schaats deze winter”. Natuurlijk is de winter nog niet voorbij, maar er is nog niks te zien wat maar lijkt op winter en voordat de kou hier is, dan moet het wel echte transport kou zijn. Ik geef het nog niet op, wonderen bestaan, maar veel kanslozer dan dit heb ik nog niet vaak meegemaakt.

    Skiwi · 17 januari 2020 op 08:56

    Ja, de LL die heb ik al opgegeven, dat komt niet meer goed.

    Mijn focus is nu verschoven naar de Alpen: binnen 2 weken naar Val d’Isère, een maandje later Fiss en dan in april afsluiten in Zermatt

    Er ligt voorlopig nog genoeg in al die gebieden, maar wat verse sneeuw in de weken ervoor zou wel fijn zijn 😉

    Erwin · 17 januari 2020 op 09:44

    De seizoensmodellen zaten er idd goed op. Ik denk overigens niet dat dat ‘toeval ‘is. Uiteraard komt een seizoensverwachting niet altijd uit maar ‘toeva’l is het zeker niet.

     maarten · 17 januari 2020 op 09:51

     Ik heb ergens gelezen dat het iets betrouwbaarder is dan kop/munt. Het is allemaal nog vrij experimenteel begreep ik.

     Hjs · 17 januari 2020 op 10:10

     Inderdaad, iets zomaar afserveren zonder onderbouwing is nou niet bepaald sterk. Kijken hoe zich dit blijft ontwikkelen de komende jaren.

  maarten · 17 januari 2020 op 08:41

  Helemaal mee eens. Wat betreft de helm en handschoenen. Soms heb ik gewoon het idee dat Hajo perse anders wil zijn.

   Marcel H · 17 januari 2020 op 20:39

   Ik ga ook comfortabel zonder helm hoor. Bril en evt muts op en lekker gaan!!

  Eric | · 17 januari 2020 op 10:04

  Skiwi….. het witte skipak met vooral de handjes goed aangebonden op de rug lijkt niet meer ver weg…..koekoek….

Huusman · 17 januari 2020 op 08:33

Is er een expert, die weet of en welke invloed het verschuiven van de polen (Noord/zuid) heeft op de grootschalige weerpatronen? Laatst hoorde iemand die hier over sprak….en dat klonk redelijk plausibele

Arie023 · 17 januari 2020 op 08:42

Skieen zonder handschoenen, je eigen risico, maar ga niet verlangen dat iemand je helpt als je je handen verwond. Onverantwoord. Het is jouw leven maar ga niet een ander op de verkeerde ideeën brengen. Niet Handig Hajo.

  Sammie · 17 januari 2020 op 09:12

  Als skileraar moet je ook beter weten Hajo, of mogen jou leerlingen/klanten ook zonder handschoenen? Bij mij moesten ze altijd handschoenen aan, ook bij +20 graden.

getjo · 17 januari 2020 op 09:10

zoals ik al eerder vermelde Hajo is een beetje van t noemen ze ook wel midlife crisis kijk eens wat ik allemaal nog doe het zal je leraar maar zijn beetje jammer!

'tkanvriezen · 17 januari 2020 op 09:11

Letter die man lekker skiën zonder helm en handschoenen als ie dat lekker vind. Als een motorcrosser salto’s maakt betekent het niet dat je dat ook moet doen. Of verbieden jullie je kinderen ook om actiefilms te kijken, computerspelletjes te doen of naar vloggers te kijken die stunts uithalen?

Lijkt er op dat de maatschappij alleen nog maar bestaat uit het (online) terechtwijzen vanuit eigen optiek. Laat elkaar lekker in zijn waarde wordt het een stuk leuker vang. Vertrutting is er al genoeg.

  sneeuwfanaat(Ron) · 17 januari 2020 op 09:15

  Absuut mee eens,

   Robin · 17 januari 2020 op 09:41

   Aan de ene kant mee eens; de vertrutting in de maatschappij begint toch wel grootse vormen aan te nemen. Aan de andere kant probeer ik mijn kinderen ook aan te leren om verstandige keuzes te maken. En als er dan een ‘influencer’ met totaal tegengestelde opmerkingen komt, dan krab ik mij ook even achter de oren…..ook omdat ik zelf ook beïnvloedbaar ben. Ik weet dat ik gevoelig ben voor tegendraadse meningen; maar waarom is de heersende mening ookalweer ontstaan? Meestal (let op; meestal is slechts een graadmeter, geen harde wetenschap of goed verstand) omdat die mening een verstandige keuze is. Voorbeeldje; op vakantie wilde ik als late tiener/begin twintiger van de gebaande paden af en niet naar de toeristische hotspots. Niet achter de meute aan! Later heb ik ontdekt dat die hotspots niet voor niets zo druk bezocht worden….
   Hiermee wil ik niet zeggen dat we als (tekenfilm)lemmingen achter elkaar aan moeten lopen en elkaar naar de mond moeten praten. Nee; blijf vooral nadenken, blijf vooral kritisch op wat je hoort, ziet en doet. Eigenlijk roep ik dat het hardste tegen mijn kinderen; Denk na!
   Wat ik hiermee wil zeggen? Ik weet het ook niet zo goed, ik zou niet zonder handschoenen of helm gaan skiën en vertel mijn kinderen dat ook te doen. Maar als er iemand besluit dat wel te doen, dan probeer ik dat niet te veroordelen. Is lastig. Ook als diegene daardoor in de problemen komt is het niet makkelijk de ‘juiste’ keuze te maken. Uiteindelijk zal ik toch hulp verlenen voorzover dat binnen mijn vermogens ligt. Maar waar ligt de grens? Ik denk dat die vraag belangrijker is. En daarmee ook niet te beantwoorden.
   Jemig, wat een lang verhaal is dit geworden……

   On Topic; Als ik naar de weerkaarten kijk dan zie ik voor ons poldertje maar één antwoord; nee, winteren wil het niet, maarja de stookkosten zullen wel laag blijven…..

  Michel · 17 januari 2020 op 13:04

  +1

sneeuwfanaat(Ron) · 17 januari 2020 op 09:17

Leuk bericht Hajo !Ik heb een dagje vrij en ga ook ff lekker Wim hoffen(hardlopen in korte broek met t-shirt)
Laten we hopen dat eind januari de omslag komt naar nog een beetje winterweer in de ll.

Kristof · 17 januari 2020 op 09:35

Laat die virtuele sneeuw maar komen wat een kaarten wat een herfst

Erwin · 17 januari 2020 op 09:39

Volgens mij brengt Hajo hier niemand op een verkeerde idee maar geeft hij gewoon aan wat hij heeft gedaan. Leven en laten leven! Iedereen maakt zijn eigen keuzes in het leven.

  Robin · 17 januari 2020 op 09:43

  Hmmm, dit lijkt wel de samenvatting op mijn verhaal 😉

   Erwin · 17 januari 2020 op 09:46

   Wel knap he. Mij samenvatting was er al voor jouw post 🙂

  Niels · 17 januari 2020 op 09:54

  Volledig mee eens.

  maarten · 17 januari 2020 op 10:04

  Nou volgens mij heeft Hajo regelmatig ons geadviseerd om te gaan wim hoffen. En dit is daar een onderdeel van. Hij moet het zelf weten natuurlijk, maar geen medelijden als hij straks zijn handen volledig open heeft liggen….
  Hij zal het vast niet als advies bedoeld hebben, maar het komt op mij wel een beetje zo over.
  En dat hij dan ook skileraar is maakt het nog vreemder, dat geldt overigens ook voor de franse skileraren zonder helm.

Johan W · 17 januari 2020 op 10:20

Bij mij komt niemand zonder handschoenen op de piste,
aangepaste kledij is ook een must ( skibroek, skivest, ski/zonnebril )
Aan de ene kant mensen wijzen op de gevaren van (offpiste) skien ( lawines,..) aan de andere kant de elementaire veiligheidsregels met de voeten treden, ik begrijp dat niet.

Hjs · 17 januari 2020 op 10:35

Oops, ik geloof dat de 21 dagen nu toch wel gebroken is, erg negatief allemaal ;-).

Hoe iemand skiet or whatever is natuurlijk helemaal zijn eigen zaak, zolang je anderen niet in gevaar brengt doe je niks verkeerd. We zitten wel in een ontzettend politiek correcte tijd, niks mag maar, of er wordt aanstoot aan genomen.
Als iedereen in de sloot springt, spring “jij” toch ook niet in de sloot.

En als echt praten over veilig, dan zou je best kunnen stellen, dat skiën helemaal niet mag, want het is gevaarlijk met veel blessures, de volgend politiek correcte stap is gevaarlijke sporten helemaal verbieden…

  sneeuwfanaat(Ron) · 17 januari 2020 op 10:44

  Is niet negatief hoor dit,ieder mens heeft eigen mening.Dat mag gelukkig gewoon in dit land

  maarten · 17 januari 2020 op 10:48

  Ja iedereen snapt dat in de sloot springen niet handig is. Maar niet iedereen heeft door dat het skieen zonder handschoenen wel degelijk gevaarlijk is (open halen van je handen, de kou kan iedereen bedenken). Daarbij zit in de ondertoon van Hajo vaak een advies opgesloten.
  Nogmaals ik denk niet dat Hajo ons bewust aanraad om te gaan skieen zonder handschoenen. Doet hij dat wel dan is het wel zo handig om erbij te vermelden dat het gevaarlijk is.

  En met je vertrutting ben ik het wel eens hoor. Ik keur het ook niet af dat Hajo het zelf doet, ik keur het alleen af dat het indirect als advies overkomt.

  Nu maar weer over het weer. GFS 6 is weer begonnen. Op naar…….. (waarschijnlijk warmte)

   Hjs · 17 januari 2020 op 10:56

   Dus “we” kunnen niet zelf bedenken dat vallen met hoge snelheid met blote handen best wel eens voor problemen zou kunnen zorgen. Als je dat gelooft, dan kun je ook best geloven dat water niet nat is. Nog geheel los van het feit dat het een uitdrukking is, het gaat niet letterlijk om in de sloot springen. Maar om na te denken voor je iets doet en niet klakkeloos te volgen.

    maarten · 17 januari 2020 op 11:05

    Hoeveel wintersporters die voor het eerst gaan denk jij weten dat handschoenen niet alleen tegen de kou zijn, maar ook zijn als bescherming dienen tegen het vallen of het belangrijker nog het openhalen van je handen aan ski’s/of sneeuw.
    Denk dat je het nog zal verbazen.
    Maar goed, deze discussie gaat nergens meer over. We zijn in het grote lijnen wel eens over de vertrutting. En als we het niet eens zijn is dat ook niet erg.

     Erwin · 17 januari 2020 op 13:22

     precies

     ‘Agree to disagree’ is ook een mooi iets in het leven toch.

ThijsB · 17 januari 2020 op 10:39

Het is weer lekker stuivertje wisselen wat betreft de Alpen. GFS kurkdroog op de middellange termijn terwijl die ons juist zo goed gezind was voor de de laatste week van januari. ECMWF was juist droog maar heeft nu meer pietertjes voor neerslag in de periode. Toegegeven, de hoofdrun is ook (kurk)droog. Hopelijk zakt dat vermaledijkde hoog in, aangezien ik vanaf de 23e op poedertrip ga en daarna met werk een halve week in Hinterglemm zit…

off topic: de vertrutting van de maatschappij is niet tegen te houden. Iedereen voelt zich een special little snowflake. Internet heeft de verindividualisering in combinatie met ‘ik weet het beter’ of ‘ik lees alleen wat mij bevalt / ik geloof / ik wil geloven’ in snelstroom gebracht. Probeer eens te vragen waarom iemand doet wat hij doet en als je het daarna niet eens bent kan dat ook prima, toch?

Dennis · 17 januari 2020 op 10:45

Mijn persoonlijke mening is als ik het lees.. zonder helm.. zonder handschoenen.. in t-shirt.. 2 uur lang. Eindconclusie:Als mijn kinderen naar Brixen komen skiën vraag ik toch eerst even wie de skileraar wordt..
Dat je het doet is prima…. maar om het zo breed te verkondigen wat voor onverantwoorde dingen je allemaal in je vrije tijd doet. Ook hier spreek ex skileraar. Ik controleerde altijd iedereen op alles.. en ja.. ik skiede ook vroeger zonder helm, maar heb zoveel hoofdletsels voorbij zien komen..
Om het maar niet te hebben van flinke open handen (van de kanten van iemand anders zijn ski’s).
Kan nog wel tijdje doorgaan zo..

Anyway goed om te zien dat de sneeuwkanonnen in Sauerland aan kunnen!!!

  Eric | · 17 januari 2020 op 12:07

  Dennus breng die plaatsnaam niet in discrediet….. gelukkig zonderhanschoenen helm en t shirt en bovenal zonder iq en hersens ….gelukkig in hopfgarten…. zelfs al mensen aangeraden maar een skischool op te zoeken in een ander gebied….er naast of zo om het risoco uit te sluiten dat… 🙂

   Dennis · 17 januari 2020 op 13:53

   Er is er maar één die zo het skigebied in diskrediet brengt Erik….

    Eric | · 17 januari 2020 op 23:31

    Eric….bedoel je…. maar wie brengt welk skigebied in diskrediet?

Margriet Slager · 17 januari 2020 op 10:55

Je bent helemaal krankjorum geworden Hajo. Prima dat je graag ziek wilt worden en jezelf wilt verwonden omdat je geen bescherming draagt. Maar promoot deze onveilige onzin svp niet

Getjo · 17 januari 2020 op 10:56

Als het bericht van hajo is voor de kijkcijfers dan zeg ik gelukt

  Leo · 17 januari 2020 op 11:18

  Hoewel het niet de manier van (weers)berichtgeving is die mij voor zou staan is het op zich wel interessant dat er een -tamelijk nette- discussie ontstaat.
  Persoonlijke visie -als bijvoorbeeld hockeyscheids- : iemand zonder bitje of scheenbeschermers stuur ik conform de door de bond gestelde regels het veld af of (tijdens de winter (.. waar is die gebleven ..?) de zaal uit..
  Zelf nieuwe regels bedenken cq ventileren wordt iha -zacht uitgedrukt- niet zo gewaardeerd 😉

Daniel · 17 januari 2020 op 11:07

Ik kijk steeds minder hier tov andere jaren. Dit soort berichten bevestigen dat dit helaas voor mij de beste keuze is. Het ‘oude’ wswm was top, maar sinds een aantal toppers zijn gestopt is de kwaliteit fors ingezakt en bestaat de helft van de boodschap uit Wim Hof gedoe en klimaatontkenning.
De goede objectieve artikelen van bijv Fre zijn een serieus gemis.

  Max · 17 januari 2020 op 11:55

  Deels mee eens, je vergeet dat er nog steeds een topper zit : Jorne !
  Die heeft nog een schrijfstijl zoals de meeste lezers hier waarderen.

   Chantal · 17 januari 2020 op 12:51

   Inderdaad, de berichten van Jorne zijn prettig en doen denken aan ‘vroegah’ 🙂

   Patrick · 17 januari 2020 op 13:19

   100 % mee akkoord .

   Daniel · 18 januari 2020 op 09:48

   Volledig mee eens!

Ronski · 17 januari 2020 op 11:09

In Wolluk ( Bork ) zeggen ze dan, die gast spoort niet!

  Jarno · 17 januari 2020 op 19:34

  Een mede Wolluker ^^

Spyfromthesky · 17 januari 2020 op 11:17

Ik ben met skeeleren jaren geleden een keer aangereden met een auto. Gewoon boven op de motorkap gesprongen mijn klein gemaakt en handen, armen over mijn hoofd. Ik had wel bescherming aan, Geen helm of zo. Want dat tempo van die skeelers lag niet hoog.

Ook een keer gelanceerd met veel betere skeelers want een klein steentje schoot ongelukkig ertussen waardoor meteen dit blokkeerde in een spilt second.

Ik ben toch blij dat ik een bijna complete uitrusting aanhad. De discussie met mij zelf is dat ik eigenlijk nog een lichte bescherming op mijn hoofd moet dragen. Maar ja, bij mijn laatste val had dit niet uitgemaakt op de plek waar ik terecht kwam.

En eigenlijk heb ik van beide keren er nauwelijks iets van overgehouden. Het eerste was niet helemaal geluk. Ik had, nee niet in de praktijk, al theoretisch vaak geoefend van wat te doen in een bepaalde situatie.

Het je zelf omhoog springen, je klein maken, armen en handen om je hoofd heen, dat heb ik vaak theoretisch geoefend mocht er iets met auto’s zijn die je zijdelings kunnen raken.

Mijn 2e val, daarvan was ik kansloos. Daar had ik meer geluk. Niet tegen een boom gelanceerd of zo.

Daarom is het ook goed om te skeeleren als er takjes liggen etc. Je moet vaak goed uitkijken en corrigeren. Dit is een uitstekende oefening, vergelijkbaar op heel slecht ijs of veel scheuren.

Ach, toen ik nog erg jong was, was ik ook wel eens aangereden door een volkswagen, zo een kever model. Ik was een jaar of 7. Wilde oversteken, maar werd gescherpt en eigenlijk vele meters weg gelanceerd op een grasveld. Hoe en wat, dat weet ik niet meer. Ik denk heel veel geluk gehad. Maar vaak denk ik dat ik een beschermengel had.

Spyfromthesky

  Wessel · 17 januari 2020 op 11:37

  Angelfromthesky?

   Spyfromthesky · 17 januari 2020 op 19:05

   :>).

   Ik ben een aardling, maar je opmerking vind ik wel lollig.

   Spyfromthesky

Leo · 17 januari 2020 op 11:20

Hoewel het niet de manier van (weers)berichtgeving is die mij voor zou staan is het op zich wel interessant dat er een -tamelijk nette- discussie ontstaat.
Persoonlijke visie -als bijvoorbeeld hockeyscheids- : iemand zonder bitje of scheenbeschermers stuur ik conform de door de bond gestelde regels het veld af of (tijdens de winter (.. waar is die gebleven ..?) de zaal uit..
Zelf nieuwe regels bedenken cq ventileren wordt iha -zacht uitgedrukt- niet zo gewaardeerd

maarten · 17 januari 2020 op 11:32

GFS6. zucht… tot vanavond.

ThijsB · 17 januari 2020 op 11:38

GFS6 is inderdaad om te janken, ook voor de Alpen.

  Martijn sonnenberg · 17 januari 2020 op 12:56

  hoofdrun niet best (tenminste, vooral meer van hetzelfde, wat voor nu prima is!), verschillende members zijn voor de alpen nog wel positief te noemen

   ThijsB · 17 januari 2020 op 13:09

   Dat is waar. De members laten gelukkig(!) wat anders zien. En toch nog wat neerslag signalen aan het einde van de maand. Afwachten maar weer, maar dit is de tweede zachte run.

Jannes · 17 januari 2020 op 11:39

In Frankrijk geen skileraar tegengekomen met een helm. Kan allemaal!

  Max · 17 januari 2020 op 11:58

  Kan zeker allemaal.Moet iedereen ook zelf weten toch? Ik denk wel dat Michael Schumacher bijvoorbeeld hier inmiddels wel anders over denkt.

   Erwin · 17 januari 2020 op 13:35

   Ik vind op zich dat iedereen zelf moet beslissen wat hij doet en dat moet kunnen melden. Hij doet dit en vindt dit lekker. Leven en laten leven dus. Er ontstaat wel een discussie als het misgaat door risicogedrag en het de maatschappij geld gaat kosten. Vergelijk het met het bewust niet laten inenten van een baby (voor een blender…..) die daarna behandeld moet moet worden met dure medicijnen in een ziekenhuis of met het bewust niet dragen van een gordel in de auto waardoor je onnodig extra gewond bent en enorme ziekenhuiskosten hebt. Moet de maatschappij daar voor opdraaien? Van de andere kant komen we daarmee in een enorme lastige discussie. Er is overal risicogedrag (roken/drinken, drugsgebruik etc). Ook hier draait de maatschappij voor op. ..
   In je t-shirtje zonder handschoenen wat rondskieen is dus nog relatief onschuldig.

   jannes · 17 januari 2020 op 15:55

   Nee, persoonlijk vind ik het geen goed voorbeeld naar onze maatstaaf. Maar inderdaad moet je zelf weten. Niet mijn probleem als er een keer 1 zijn hoofd kapot klapt op de piste. Wordt pas een probleem als dat mijn skidag verpest….

   Om deze reden ga ik mijn kinderen wel les laten nemen bij een andere instructeur, waarschijnlijk in een ander land. Commercieel gezien minder handig dus 🙂 Kinderen leren nu eenmaal naar voorbeeld.

   Arjan Ischgl · 17 januari 2020 op 17:30

   Schumacher had gewoon een helm op.

  david · 17 januari 2020 op 16:12

  Bijna overal kom je skileraren en mensen vd bergbahnen tegen zonder helm
  Een helm is alleen noodzakelijk in de rij voor de lift in de gondel en in het skihok door domheid van anderen!

joke,riederalp · 17 januari 2020 op 12:57

De kinderen zetten zelfs een helm op met sleetje rijden, haha Ze weten niet beter…..Als je je poot breekt is lastig, maar een deuk in je kop, is veel meer dan lastig!
Iedereen moet het zelf weten, maar voor mij blijven het dombo’s

Paul A Club 1989 · 17 januari 2020 op 13:03

Goeie genade wat een gedram hier… ik Wim Hof ook en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Hajo zonder handschoenen. Big deal zeg. En dan nog iemand roepen dat hij per sé anders wil zijn….poeh. Ik ken Hajo persoonlijk goed, nou als er iemand zichzelf is, dan is het Hajo wel.

Ga lekker weekend vieren mensen en geniet van van deze drama winter. Weekend komt er aan!! Geniet ervan allemaal!

  marcelvdh · 17 januari 2020 op 16:02

  Paul , goed plan, ik hoop dat iedereeen jouw advies volgt.. en andere in hun waarde laten en misschien eerst eens, voordat er een oordeel komt, ook eens even kijken welke positieve intentie van iemands gedrag uitgaat…

  warme groet voor het hart aan iedereen en koude groet voor het weerpatroon deze periode

Aernoudt · 17 januari 2020 op 15:54

Nou lees ik veel geouwehoer over wel of geen handschoenen, wel of geen helm etc.
De interessante vraag van reageerde Huusman over de verschuivingen van de noordpool en zuidpool en de mogelijke invloed daarvan op het weer dan wel klimaat wordt echter door geen can de deskundige beantwoord.

Is er iemand die hier meer can weet en daar dieper op in kan gaan.

  Aernoudt · 17 januari 2020 op 16:41

  Can=van

  Deskundigen ipv deskundige
  Reageerde moet zijn reageerder

  Aart · 17 januari 2020 op 18:21

  Wat is de oorsprong van deze vraag? Welk bericht?

  petervdl · 17 januari 2020 op 19:09

  https://youtu.be/RrcGQWeO3Jw.
  Dit is wel een interessant onderzoek van Peter Cruijff

Artus · 17 januari 2020 op 16:44

Hoop van harte dat dit geschieden zal … maar ach, deze run blijft toch maar een druppel water in een dagdagelijkse ververste emmer.

  Artus · 17 januari 2020 op 16:47

  Ik sluit mij aan bij @Aernoudt. Het zou inderdaad leuk zijn mocht er iemand meer weten over de mogelijke repercussies die zo’n noordpoolverschuiving op onze weerpatronen zou kunnen teweegbrengen.

   Remko · 17 januari 2020 op 17:27

   Ik stelde deze vraag al in een eerder reactie. Kennelijk weten we er kid niet veel over.

    Remko · 17 januari 2020 op 17:28

    Eerdere en idd

MierenN--ker · 17 januari 2020 op 17:31

Ik heb al eens een stuk gepost over dat kennis een bescherming is tegen gevaar. We hebben verder ook geen idee onder welke omstandigheden Hajo hier heeft geskied. Gaat hij in z’n shirt wim hoffend op vol vermogen van een zwarte piste af met de nodige ijzige stukken en veel andere mensen kun je daar in je twijfels over hebben. Is hij lekker aan het cruisen van rode of blauwe piste’s met geen ziel om hem heen maakt dat zonder handschoenen weinig uit natuurlijk. Daarbij is risico een combinatie van kans en frequentie. Als je dit nou een paar keer per jaar doet, boeie, hij kan skien als maar weinig dat kunnen.

Tjeerd · 17 januari 2020 op 19:11

Wij verblijven van 17 tot en met 21 februari in Innsbruck.
We gaan in ieder geval een dag skieen in Schlick 2000, maar willen ook een dag naar de Stubaier Gletscher.
Is dit een aanrader? Hoor graag jullie ervaringen.

  Leo H · 17 januari 2020 op 20:14

  Zojuist terug. Schlick is mij goed bevallen, best wel wat variatie en gezellige almhütten. Het skigebied ligt in een kom tussen de grillige bergwanden in, met uitzicht op andere bergketen. Je hebt het idee alsof je op 3.000 meter bent. Heb ik ook een dag gedaan (op de gletscher, dus), brede, maar eentonige pistes. De ‘catering’ is daar erg groots en onpersoonlijk. Vond 1 dag genoeg, weer teruggekeerd naar het ‘kneuterige’ Schlick.

  sneeuwfanaat(Ron) · 17 januari 2020 op 20:55

  Absoluut is schlick een aanrader Tjeerd,leuke pistes en mooie uitzichten op de kalkkogel rotsen! Beter dan de massale gletsjer van stubai

  Eric | · 17 januari 2020 op 23:37

  Tjeerd goed zoeken op het internet doet wonderen….linkjes van schlick vorige week nog neergezet en van stubaier zulke mooie video’s…. gewoon goed zoeken.

Spyfromthesky · 17 januari 2020 op 19:19

Ik wil wel graag een actuele winterse foto plaatsen, maar als ik een foto zou moeten nemen van een watertjes was begroeiing enz. dan begrijp een ieder dat dit niet kan. Ik kan een foto aan de slootkant maken waarop ik talloze madeliefje zie.

Wil ik natuurlijk wel doen als winterse plaatje, maar dan moet je wel echt een groen natuurliefhebber zijn.

Kijkende naar de kaarten, dan is wederom overal in Europa na 5 dagen vooruit weinig perspectief op iets. Ik denk dat mogelijke sneeuw in Limburg las ik hier een keer, ook al ver uit het zicht is.

Ik zou die ene nachtvorst in optima forma aankomende week maar vastleggen als ons hoogtepunt.
Goed, mogelijk ziet het er eindelijk naar uit dat we voor het eerst in de L.L. een wat drogere periode tegemoet gaan. En dat wordt eens hoogtijd.

Spyfromthesky

Skiwi · 17 januari 2020 op 20:36

’t Is hier stillekes…iedereen zit waarschijnlijk in een hoekje te bleiten omwille van de uitzichtloosheid…

  Skiunit · 17 januari 2020 op 20:43

  Denk het. Ik troost mij met de gedachte dat ik vanavond sinds lange tijd weer eens zelfgemaakte gehaktballen eet. Enige remedie tegen maandenlange hoge druk

   Skiwi · 17 januari 2020 op 20:49

   hahahaha! daar zou ik ook wel troost in vinden 😉
   Dat het hier in Vlaanderen eindelijk eens een langere periode droog met wat zon gaat zijn kan ik eigenlijk ook wel pruimen: ideaal om de loopschoenen aan te trekken

Martijn sonnenberg · 17 januari 2020 op 21:14

http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?ext=1&x=688&y=344

Hoofdrun gfs volgens ensemble wel een fors warme uitbuiter komende week. Prikpunt arlberg. Iemand daar een verklaring voor?

Evert · 17 januari 2020 op 22:09

M.Schumacher,heeft inderdaad een helm opgehad tijdens het skiën…

Hajo · 17 januari 2020 op 22:13

Even ter aanvulling…. het was op een ultra groene (zeer vlakke blauwe) piste van Reit im Winkl. Waar ik speciaal met m’n vriendin heen gereden was omdat zij daar als beginner zo lekker skiet…. ik ski op tempo geen meter zonder helm en ook niet zonder jas of handschoenen. Freeriden met cliffjumps niet zonder backprotector, Maar deze piste is zo mooi vlak en ellenlang dat ik eindelijk eens kon oefenen op die “last frontier” die ik nog niet goed beheers en dat is achterwaarts carvebochten skiën op 1 been. Op m’n rechterbeen gaat dat al aardig op m’n linker been moet ik nog wat oefenen. Maar als ik eind van de middag toen iedereen al naar huis ging op een skipiste zo breed en lang als 10 voetbalvelden achter elkaar (hij is echt waanzin) even wil Wim Hoffen en ik zelfs met mijn moeilijkste oefening onmogelijk zou kunnen vallen…. zeggen jullie het maar. En evident ski ik als skileraar natuurlijk in vol ornaat. Ik blijf me verbazen hoe weinig open sommige mensen zijn (gelukkig zeer velen wel hier) en hoe weinig leergierig ook. Je mag echt van me aannemen dat ik weet wat ik doe…. en WIm Hoffen is extreem gezondheidsbevorderend…. dus graag ook reageren op de schadelijke effecten van het NIET doen. En inderdaad laat dan ook het bier en de wijn voortaan staan want dat is puur vergif. En geloof me dat het risico dat ik met m’n hoofd ergens op klap groter is met vooruit wandelen door de Kalverstraat dan achterwaarts op 1 been op die piste.

  Stefan Kaptein · 17 januari 2020 op 22:46

  Hajo, wat je zelf doet moet je lekker zelf weten. Voor mijn part ski je in je blote hol achterstevoren de zwarte piste af, categorie LB (Lekker Belangrijk). Maar die helm draag je misschien niet omdat je overtuigd bent van je eigen kunnen, maar voor de vele idioten op de pistes. Je weet wel, die figuren die tegenwoordig door de carve ski met dikke rocker zonder les of kennis ongecontroleerd over de piste knallen. En ik kan je verzekeren, mijn helm heeft mij al twee keer voor erger behoed. Zelfs een keer stilstaand zijdelings onderuit gegleden en met mijn hoofd op blauw is geklapt. Scheur in de helm, niet in mijn schedel. Dus Hajo, ook jij bent niet onsterfelijk, onthoud dat goed. Verder moet je doen waar je zelf in gelooft. Over het weer gesproken, mijn geloof in deze winter is vervlogen. Voor de LL zeker. De alpen kan nog wat worden, maar dan moet het nu wel gaan gebeuren, maar de voortekenen zijn niet gunstig. We hebben geluk met de lage luchtvochtigheid de afgelopen weken, de sneeuw heeft relatief weinig te lijden gehad onder al dat kaiserwetter geweld.

  Grapjas · 17 januari 2020 op 23:29

  Deze man………

  Aart · 17 januari 2020 op 23:30

  Regeltjes, regeltjes, regeltjes…..
  Ik draag al heel wat jaren deze stelling uit: “Waar aandacht is, zijn geen regels nodig”.
  Dus Hajo, goed bezig 🙂 (is dus positief bedoeld).

  Bij heel veel bedrijven hangen in trappenhuizen bordjes met het voorschrift : “1 hand aan de leuning”. Ik kreeg een keer een uitbrander, omdat ik de trap op lopend in beide handen een tas droeg. Ik vroeg de persoon of hij wel eens had verhuisd? Op zijn bevestigend antwoord vroeg ik; “Hoe heb je al die dozen naar beneden/boven gebracht?”

  Aandacht mensen en je gezonde verstand gebruiken. Je hebt die grijze massa niet voor niets gekregen 🙂

   nils · 18 januari 2020 op 00:13

   langzaam evolueren we naar een slappe hap mensensoort… De mooiste dingen die ik heb meegemaakt die mij altijd bij zijn gebleven zijn net goed of net fout gegaan. Het is niet zo dat daarbij bewust het risico werd gezocht! Het gebeurde wel tijdens activiteiten waar een risico aanwezig was. vroegah! hutten bouwen, fikkie steken, skateboarden, bmx- en, bomenklimmen, over te dun ijs lopen/ fietsen, rijden zonder helm op te snelle brommers, snowboarden zonder helm wat tot 10 jaar terug nog heel normaal was, windsurfen in een storm op zee, van muren afspringen, met vuurwerk spelen enzzzzzz
   terugkijkend (als 42 jarige) had ik veel risico’s kunnen vermijden maar wat hebben we plezier gehad en veel ervan geleerd!! Gelukkig sta ik nog vaak genoeg op een snowboard, surfplank en zelfs weer een skateboard in een skatepark met mijn zoontje dus dat gevoel van toen (adrenaline en gevoel van vrijheid) kan ik nog mooi oproepen!!

    Mark (Breda) · 18 januari 2020 op 00:35

    Amen!

    Betutteling ligt overal op de loer…en ikirriteer me er mateloos aan.

    3 dossiers die nu samenkomen en waar ik last van heb en/of waarmee mijn vreugde wordt beperkt.
    1. Stikstof: met 100 kruipen over de snelweg. Leuk als je veel onderweg bent.
    2. Pfas: vertraging in mn bouwproject.
    3. Vuurwerk: slechte gewoonte maar gewoon mooi.
    4. Klimaat/C02: straks een E-auto vd zaak of zelf dure investering voor een brandstofauto…

    En ja…..regeltjes. Zijn nodig maar heel veel draaft nu door. Laat iedereen wat meer vrij en in zijn/haar/onzijdige waarde.

  sneeuwfanaat(Ron) · 18 januari 2020 op 06:35

  Mooi gesproken Hajo!!!

Wouter · 17 januari 2020 op 22:53

Gaat het binnenkort nog “helmen dumpen” Noordkant of meer Noordwest ?? Zo langzamerhand meer discussie over een helm dan over het weer. Wel goed voor je traffic op de site Hajo haha….

nils · 17 januari 2020 op 23:41

Kijken of we morgen weer wat meteofictie hebben om over te praten… De dumpjes voor de alpen zijn helaas ook alweer verdwenen als sneeuw voor de zon.

  Skiwi · 18 januari 2020 op 00:46

  In de hoofdruns wel, ensembles laten wel nog wat ruimte.
  Afwachten…

sneeuwfanaat(Ron) · 18 januari 2020 op 06:30

Vergeet de gfs0h maar weer! Hoge Druk ligt echt verankerd boven Europa,dit patroon is niet te doorbreken.Daardoor dus geen kansen op winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *